Change can be strange, can be exciting! Down to Earth!

Er is altijd een keuze, heeft mijn longarts Drs. Grutters eens tegen mij gezegd. Deze zin is inmiddels voor mij goud waard.

Geluk bestaat dus toch…! 

Tien jaar jonger…zo voel ik me op dit moment. Ik krijg mijn “oude” lichaam, mijn zelfvertrouwen & mijn gevoel voor eigenwaarde weer terug. Hoewel er aan de buitenkant vaak niets aan me te zien leek, speelde er van binnen een thriller/horror film af. Ruim 10 jaar lang leven in lichamelijke armoedeMaar geloof me iedereen, heeft in zijn of haar leven op een gegeven moment een periode van onzekerheid, ziekte of stress te maken waardoor je gevoel voor eigenwaarde flink daalt. Je zit gevangen in een lihaam en je kunt geen kant op. Gelukkig heb ik altijd veel steun ontvangen van Elma Zwanenburg,”Kees manager van het ILD team”. en een aantal bijzondere mensen.

Depressiegala

Vandaag krijg ik een melding: ik kan me aanmelden voor het tweede Depressiegala op 16 januari 2017. Vorig jaar heb ik getwijfeld om te gaan maar nu weet ik het zeker dat ik het niet meer nodig heb. Mijn wekelijkse gesprekken met dr.Rossi zijn goud waard. Ik heb mede daardoor mijn gevoel voor eigenwaarde & zelfvertrouwen gelukkig weer terug en mijn lichaam is bezig zich verder aan het herstellen. Een bewustwordingsproces One stroke at a time. Tijd heelt wonden is dan ook het gezegde en het klopt als een bus.

FullSizeRender.jpg

Eigen wijsheid = kracht

Anything is possible, one stroke at a time. Maak ook eens je eigen inzichtkaarten!

Change can be strange, can be exciting!

Zelfvertrouwen is het vertrouwen hebben in jezelf, om te kiezen hoe jij wilt denken, hoe jij je wilt voelen en hoe jij wil en/of kunt werken en op welke manier je wilt leven. Eigenwaarde is de waarde die je jezelf geeft, bijvoorbeeld een rapportcijfer, over hoe je jezelf ziet, hoe je over jezelf denkt en wat je daarbij voelt. Investeren in verandering. De wereld verandert om mij heen,sneller dan ik had gehoopt. Veel mensen gaan er vanuit dat veranderingen wel mee zullen vallen maar vergeten  daardoor zichzelf. Dat negeren is een gevaarlijke strategie. Zeker in een wereld waar een op de zeven werknemers met een burn-out te maken krijgt. 

Art project: Serie Eigen wijsheid. Het is maar hoe je er naar kijkt! 

schermafbeelding-2016-11-30-om-17-37-12

Sta open voor verandering & oefen flexibiliteit, leer jezelf ontdekken en doe vooral iets niet waar je heel goed in bent. Dit klinkt misschien raar maar dingen waar je goed in bent zuigen je helemaal leeg. Ontdek een hele andere kant van jezelf, dan pas wordt je bewust wie je echt bent en dat betekent Geluk. That’s what money can’t buy.

20 Tips: Om echt mijzelf te kunnen zijn is pure Bewustwording!

 1. Rust gevonden door alleen 3 dagen op Schiermonnikoog te zijn.
 2. Ik heb alle zorgen en bijzondere dingen van me afgeschreven.
 3. Ik heb door middel van straatfotografie veel nieuwe mensen mogen leren kennen.
 4. Ik ben meer alleen op reis geweest.
 5. Ik ben weer gaan schilderen,aquarellen en tekenen.
 6. Ik bezoek wekelijks dr. Rossi, een psychotherapeut
 7. Ik denk bij elke actie na: Voelt het goed, dan ga ik het pas doen!
 8. Ik ben me gaan abonneren op de Happinez.
 9. Ik weet inmiddels mijn beperkingen en spreek dit ook duidelijker uit!
 10. Ik voel met nergens meer schuldig over.
 11. Ik mediteer elke morgen een half uur en als het lukt wandel ik een half uur.
 12. Ik stimuleer mijn eigen talenten en tegenwoordig ook dat van anderen.
 13. Geven is leuk en je krijgt er altijd is bijzonders voor terug.
 14. Ik spreek met kracht en omring me met leuke inspirerende mensen.
 15. Het geeft me een goed gevoel om anderen te helpen. Dat goede gevoel is voor mij de beloning en geeft me een meerwaarde aan mijn eigenwaarde.
 16. Ik stimuleer tegenwoordig mensen en kinderen met talenten.
 17. Ik heb oude inzichten losgelaten en geef nieuwe ideeen de ruimte.
 18. Ik werk vanuit mijn eigen wijsheid en vertrouwen.
 19. Ik heb veel kracht gekregen van veel mooie en bijzondere mensen.
 20. I believe good things is happen, befor we passe away!