Denken, Voelen, Doen therapie!

ZON, wat ben je mooi en wat ben ik toch gek op je….! Mijn lichaam ontspant meteen wanneer de zonnestralen mijn huid bereiken. Ik wil eigenlijk niet weg maar ik moet op tijd bij dr. Rossi zijn. Tijdens mijn autotrip van Kwadijk naar Purmerend geniet ik van de prachtige omgeving en realiseer me dat de verbreding van de N244 in een super snel tempo wordt aangelegd. Over een jaar weet ik vast niet meer hoe de oude situatie ooit is geweest..! Bizar eigenlijk.

Denken,Voelen,Doen

Wanneer ik bij de psychotherapeut ben aangekomen, starten we zoals gebruikelijk met het doorspreken van de week in combinatie met een kopje koffie en een glaasje water. Ik leg dr.Rossi uit dat ik heb geprobeerd om te werken vanuit …. Denken, Voelen, Doen en ik moet je eerlijk bekennen dat het werkt. 

Maaike Steenman, de schrijfster van het boekje Denken, Voelen, Doen is psycholoog en is sinds 2007 bezig met Acceptatie en Commitment Therapie. Via de tips en tools van dit boekje wordt je aan het denken gezet over wie je wilt zijn en wat jij belangrijk vindt in het leven. Het is voor eigenlijk voor kinderen bedoeld maar eerlijk gezegd is het handig voor iedereen. Soms wil je bepaalde dingen bereiken maar het lukt me niet altijd….!

Mijn binnenwereld zit me soms in de weg . Dit zijn mijn gedachten, mijn gevoelens, mijn lichamelijke sensaties, mijn beelden en mijn herinneringen en bepalen op dit moment een groot deel van mijn leven.

IMG_2372.JPG

Een van deze  binnenwereld gedachten is mijn “angststoornis voor de supermarkt”. Ja je zult nu wel gaan lachen, want wie is er nou bang in de supermarkt? Al jaren vermijd deze zoveel mogelijk en heb ik het altijd goed verborgen gehouden en als ik er kom is het met Wim of  Laura. Zij weten altijd alles feilloos te vinden en zijn ze zo klaar met boodschappen doen, maar ik niet….!! Ik kijk rond en zijn mijn gedachten heel ergens anders…..Gisteren was Wim iets vergeten te halen en ik stelde hem voor dat ik het wilde proberen om het alleen te gaan doen. Ik was goed op weg, maar na een 10 minuten raakte ik al in paniek, kreeg het benauwd en vluchtte zo snel mogelijk weer naar huis, maar  ik was trots op mezelf omdat ik wel eerste stap had gezet….!

Kleinschalig

Een paar keer per jaar ben ik op Ibiza te vinden. Daar zoek ik de rust, ruimte en warmte op. Wanneer ik een voet op dit eiland zet… verander ik. Het is fijn om je door de”flow van dit eiland” te laten meevoeren en het brengt me meteen in een goede stemming. Waarschijnlijk komt dit omdat alles daar kleinschaliger is en er dus meer overzicht is. Tuurlijk heb je daar ook een aantal grote Eroski Supermarkten maar daar zul je me ook niet tegenkomen. De supermarkt waar wij al jaren komen is klein en alles ligt nog steeds op dezelfde plek….Ideaal dus voor mensen met een vreemde binnenwereld, zoals ik.

Heb jij ook soms moeite met je binnenwereld, bestel hier dan dit boekje Denken,Voelen,Doen van Maaike Steeman.

IMG_2173

Ik denk dat ik vandaag maar eens….!

Het voelt goed……!

Dus ga ik het doen……….

Liefs Silvia

Een gedachte over “Denken, Voelen, Doen therapie!

  1. Wauw Sylvia !!

    Die angst heb ik overwonnen maar het is net alsof ik mezelf lees.. Mjjn bovenkamer maakt graag een dolletje met me.. Ga boekje bestellen.. Enne, je kan inderdaad goed verbloemen inderdaad.. Ik vind je namelijk een en al power en kracht! … Dikke knuffel van die andere vreemde binnen wereld

    Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.