Kunst op Ibiza|Waar ben je gebleven?

s-view.jpg

 

Schermafbeelding 2016-03-20 om 12.41.28DSC00215

Waneer ik Ibiza bezoek ga ik altijd even naar de “oude stad” Dalt Vila. De steile straatjes en een prachtige uitzicht over de stad zijn al een unieke beleving op zich. In 1999 kwam de bovenstad op de Werelderfgoedlijst van UNESCO te staan en terecht. De stad, gelegen op de top van een heuvel en vanaf de haven zie je duidelijk hoe de bovenstad strategisch uitzicht biedt op de omgeving. De stad wordt omringd door stadsmuren, die bescherming moesten bieden tegen aanvallen van buitenaf. De hoofdingang die op een helling ligt moet je niet gaan bezoeken met je dure hakken aan maar met stevige hippe Sneakers en een paar assistente die je naar boven loodsen. Via Portal de Ses Taules kom je onmiddellijk op het gezellige plein met unieke winkeltjes en galeries en hippe restaurantjes.

Hoog boven Ibiza-Stad staat de uit de dertiende eeuw daterende Catedral Santa Maria de las Nieves. Rondom deze kathedraal liggen schilderachtige, witgepleisterde huisjes aan smalle straatjes…wat een echte must is om te doen wanneer je in Ibiza stad  bent. Tijdens mijn allereerste trip naar Ibiza (in 2007)  zag ik haar voor het eerst en kon mijn ogen niet van haar af houden….Wat een indrukwekkende dame lag daar….! Zo groot, zo mooi en “hippy” tegelijk. Maar waar is ze gebleven….? In een van mijn volgende trips kon ik haar niet meer vinden en dacht ik dat ze weg was voor renovatie of zo, maar vandaag de dag kan haar nergens meer vinden….!  Ook op google  kan ik geen enkele informatie over dit beeld vinden. Ik vind dit zo’n indrukwekkend kunstwerk voor de omgeving …en Ik mis haar echt! Zij is volgens mij “het boegbeeld van dit eiland, waar iedereen zichzelf mag en kan zijn! 

Weten jullie waar ze is gebleven? Of heb ik gewoon niet goed gekeken?

 

Ibiza stad

With Love Silvia