Bergen |Noord Holland

Restaurant Zusters in Bergen aan de Breelaan.


Zondags
is altijd weer een heerlijke familiedag en bij mooi weer trekken we er altijd op uit en meestal gaan we naar kunstenaarsdorp Bergen in Noord Holland.
Wat vind ik nou zou bijzonder aan dit dorp?
Het is de sfeer die me pakt , de honden worden al onrustig als ze maar iets van een boslucht ruiken.
Bij “Duinvermaak” ( een begrip in Bergen waar je heerlijke pannenkoeken kunt eten) parkeren we gratis de auto en wandelen heerlijk op een slow tempo het prachtige Bergerbos binnen dat uitkomt in het hart van dit bijzondere dorp.
Er wemelt er van leuke winkels die elke zondag open zijn, en nog maar niet te spreken over de heerlijke restaurantjes en kroegjes die in bijna alle straten te vinden zijn. Persoonlijk zitten wij meestal bij restaurant Zusters aan de Breelaan. Waarom altijd daar zou je zeggen, maar daar is de ligging t.o.v de zon ideaal en de gezellige en lieve bediening van 2 zussen en hun team spreken ons erg aan.
Heerlijke broodjes en andere gerechten en mijn favoriete drankje.. Gele Peter serveren ze daar op verzoek! Een echte aanrader voor als je echt dorst hebt!
Gele peter drink ik meestal op de golfbaan maar ook hier maken ze dit drankje eigenlijk het lekkerste!
Ook als we naar het strand rijden via de Eeuwige laan ( huizen van meer dan een miljoen ) vind je daar in overvloed en kijk je altijd weer je ogen uit.!
Parkeren doen we bij restaurant de Zilte Zoen en via een houten trap kom je uit op het kilo meters prachtige zandstrand.
Vele kitesurfers, paardenliefhebbers en wielrenners leven zich heerlijk uit en wij als toeschouwers genieten van deze prachtige sportieve mensen.
Daarna even een warme choco met slagroom bij paviljoen Noord en je dag kan niet meer stuk.. In ieder geval die van ons!!
En dan lekker lui lui lui..op de bank bij thuiskomst.

 

IMG_4838

Gele Peter bij restaurant Zusters in Bergen.

IMG_3646

Hertenkamp in het centrum van Bergen

Strand Bergen aan Zee.

Strand Bergen aan Zee.

2 gedachten over “Bergen |Noord Holland

Reacties zijn gesloten.