Internationale Vrouwendag 2016

Vandaag, 8 maart is het Internationale Vrouwendag. Deze dag staat in het teken van strijdbaarheid en solidariteit van vrouwen over de hele wereld. Toepasselijk is het feit dat minister Schippers gisteren bekend maakte dat ze 12 miljoen euro beschikbaar stelt voor verbetering van de zorg voor vrouwen en dat is hard nodig! Een vrouwenlichaam verschilt wezenlijk met een mannenlichaam en toch is de gezondheidszorg grotendeels gebaseerd op het mannelijk lichaam en dat is een kwalijke zaak. Ik heb me ook altijd al verbaasd waarom er zoveel mannelijke gynaecologen zijn!! Hoe kan een man nou weten wat een vrouw voelt!!

FullSizeRender 3

Aquarel Freestyle | Inspiration Jimmy Choo

Vrijheid

Er bestaat volgens mij geen ergere beperking van de menselijke vrijheid dan zitten in een vast systeem of patroon!! Je ziet dan ook dat er steeds meer mensen kiezen voor vrijheid en flexibiliteit.  Dat is een mooi streven, maar vergis je niet in de consequenties als je ziek wordt of met een ziek kind te maken hebt. Vrouwen moeten vandaag de dag er steeds meer bewust van zijn dat ze hun toekomst in eigen hand moeten nemen. In de gezondheidszorg wordt vaak alleen gekeken naar behandelingen van de zorgverlener aan de patient maar niet naar “de tijd die het kost” om alle behandelingen te kunnen ondergaan of de begeleiding ervan. Jarenlang ga ik deze strijd al aan samen met dochter Emma vanwege onze beide zeldzame ziekten ( zij mist een X chromosoom -Syndroom van Turner )en ik een chronische ontstekingsziekte – Sarcoidose) en het einde is nog niet in zicht maar we blijven strijdbaar.

ZZP’ers

Ik weet inmiddels dat er in 2015 al meer dan 800.000 Nederlanders als eenpitter de kost verdienen waarvandaan 1/3 vrouw is. Toch maken beleidsmakers- zelfs doorgaans in loondienst zich zorgen over deze ZZP vloedgolf. Zzp’ers  zouden armoe lijden na hun pensionering en bij arbeidsongeschiktheid verkommeren in de bijstand. Sommige cynici noemen zzp’ers zwakzinnigen zonder pensioen!!! Zzp is namelijk een afkorting die staat voor : Zelf Zorgeloos Plannen en volgens mij kun je ook geen beter arbeidsleven hebben. Maar dan moet je wel gezond zijn en blijven. Veel mensen waaronder vrouwen vergeten dit en daar schiet de overheid flink in tekort. Daarom komen veel vrouwen ook niet aan de top! Zij hebben geen sponsor of mediator die hen begeleid in hun loopbaan of moederschap zoals o.a Gerti Verbeet….. heeft gehad.

Inspirerende talk 

Ik zou wel eens een inspirerende talk willen houden voor ministers, artsen, zorgverzekeringen, wetenschappers en media, om ze duidelijk te maken hoeveel tijd wij aan zorg besteden en met welke bureaucratie je te maken krijgt. In een van mijn eerdere blogs : Is moederschap vergif voor je carrière? schreef ik hier al een artikel over. Ja, moederschap is voor nog te vaak gif voor een carrière.

Krachtige dochters

Gelukkig zijn alle twee mijn dochters krachtig en strijdbaar. Emma weet dat ze door hard te knokken voor veel mensen iets kan betekenen. Ook Laura die sinds vorig jaar onder contract staat bij een nieuw modellenbureau lis strijdbaar maar laat zich niet manipuleren om meer af te vallen.  Dan maar geen model zijn….! Ze nemen me maar zoals ik ben of anders maar niet….! Helaas schijnt het in deze wereld niet zo te werken en varen de modellenbureaus meer en meer een andere koers….en kiezen voor meer Androgenen types….of transgenders…! Ik noem het extreem dun/ mannelijk! Modellen bureaus die vrouwelijk schoon willen laten stralen met normale maten zijn waarschijnlijk verleden tijd!

FullSizeRender 9.jpg

Ik zag deze tekst vandaag in de Vogue van Doutzen Kroes en vond hem wel toepasselijk….!

Ik ben benieuwd naar jullie mening….!

With Love Silvia

2 gedachten over “Internationale Vrouwendag 2016

  1. Zo erg met je eens , jaren geleden hadden vrouwen 1recht en dat was het aanrecht.
    Gelukkig is dit verleden tijd, maar hebben nog een lange weg te gaan eer de vrouwen gelijk worden gesteld aan de man. Mijn moeder heeft met haar leeftijdsgenoten gestreden voor meer rechten en gelijkheid. En wij ( ik ben een stapje verder en misschien zullen mijn kleinkinderen dan echt gelijk gesteld worden aan de heren.
    Nou ja dan heeft het maar een eeuw geduurd, toch bereikt!!!!!!!
    Trots op ons vrouwen😜

    Like

Reacties zijn gesloten.