Alles draait om “Beleving”!

Het is alweer een paar dagen geleden dat ik iets heb gepost….Soms heb je gewoon even niets te vertellen, maar vandaag hou ik me weer eens bezig met “Beleving”!

Alles in het leven draait om beleving!

“Beleving” is volgens mij een samenspel van waarneming, gevoelens en gedachten. De inhoudelijke betekenis van beleving gaat vaak om gastvrijheid en/of het bewuste “wauw effect” bij de aankleding van een ruimte of een persoon in positieve of negatieve zin. Een manier waarop je als persoon of gast wordt ontvangen /aangesproken om de dingen die je zegt of doet, waardoor je als ware wordt ondergedompeld in bewust ontworpen sfeer…”een beleving”.

Welke term van beleving je ook kiest, ze hebben allemaal gemeen dat het gaat om de ervaring om een persoon. Eigenlijk best apart…! Denk jij wel eens bewust na over deze gedachte? Ik wel, want sinds ik bij Dr. Rossi in therapie ben, ben ik bewuster met beleving bezig en ik moet je zeggen dat ik al veel van deze wijze dame geleerd heb. Gelukkig maar, anders had ik er niet gezeten….! Toen ik haar vandaag vertelde dat ik weer een blog over beleving ga schrijven moest ze lachen..! Ik vind het leuk om jullie te vertellen waarom beleving zo’n belangrijke rol in mijn leven (of misschien ook wel jouw leven)speelt.

Mindsetting beleving

Toen ik voor het eerst in haar praktijk kwam straalde deze omgeving rust uit en dat was voor mij op dat moment een fijne beleving. Onder het genot van een kopje koffie is dit nu elke week een vast ritueel geworden. Vanuit de fijne stoel bij het raam kijk ik wekelijks naar de tuin en zeggen we vaak een paar minuten niets tegen elkaar…. en drinken zo in alle rust onze koffie op. Ook dit is een beleving. Wanneer de koffie op is bespreken we mijn week van dag tot dag waar soms best heftige gesprekken uit voortvloeien. Persoonlijk zou ik iedereen zo’n therapeut willen aanraden. Even los van alles….en luchten wat er op je hart zit door erover te praten. Problemen of belevingen waar je tegen aanloopt en hoe je dit anders zou kunnen aanpakken waardoor er dingen makkelijker gaan worden en je anders naar het leven gaat kijken.

Mijn beleving 

Bij een van onze afspraken had ik nogal wat haast om naar binnen te gaan, ik moest erg nodig naar het toilet. Terwijl de andere patiente van haar naar buiten liep zag ik op het planchet van het toilet een huissleutel liggen….! Och jee deze is de vorige patiente vast vergeten…denk ik!!!!! waardoor ik met mijn volle blaas achter deze mevrouw aan ga om haar de sleutel te geven. De psychotherapeut ziet dit gebeuren houdt me tegen en zegt, moest jij niet iets veel belangrijker doen dan achter deze mevrouw aanlopen? Ja maar……dat doe je toch voor een ander….je kent het wel….! Dat is niet jouw probleem zegt ze en stuurt me onmiddellijk weer terug naar binnen met de mededeling …dat deze verantwoordelijkheid niet bij mij ligt maar bij de mevrouw die weg loopt.!!!Als ze de sleutel mist komt ze echt wel terug!

De sleutel ligt nog steeds op het planchet en is dus een onderdeel van mijn therapie. Deze actie was zo’n bewuste ervaring en innerlijke ongemakkelijke belevenis voor me. Inmiddels heb ik geleerd dat ik deze dingen dus moet loslaten!! Eigenlijk een simpele tip maar zo waar!!!

603dc3d78f5c5abe862217e8e7fe30eb.jpg

Beleving van Bed & Breakfast gasten Oud Quadyck!

Toevallig ontvingen wij vanmiddag ook van Booking.com de officiele Guest Review Award 2015 en zijn we erg verheugd over het feit dat onze gasten het harde werken erg waarderen. Dag in dag uit verwelkomen wij onze gasten met veel plezier. Als je mensen het gevoel kunt geven dat ze speciaal zijn is dat een geluk wat je niet kunt verklaren, een kwestie van wederzijds vertrouwen. Het mooie van dit Guest Review Award is dat onder de ruim 800.000 accomodaties die worden aangeboden op booking.com wij dit prachtige symbool van excellentie mogen ontvangen. Het is de beleving van onze gasten en een teken van succes en een bedankje aan ons waar we natuurlijk super trots op zijn, maar voor ons is dit al jaren een natuurlijke manier van werken. Hospitality betekent voor ons gastvrij en verantwoordelijk zijn voor alles wat wij doen.

2Q==.jpg

Alles draait om beleving !

3497301.jpg

Booking.com |Bed & Breakfast ‘Oud Quadyck”

Mijn beleving van vandaag

Na mijn sessie met dr. Rossi ben ik naar Rak 20 in Westzaan gereden waar ik persoonlijk even een kijkje achter de schermen @ the office & showroom van Zuiver Meubelen mocht nemen. Een super leuk ontvangst met koffie en citroencake…(altijd leuk als er een jarige op kantoor trakteert). De interieurontwerpers van Zuiver reizen de hele wereld rond op zoek naar de laatste trends waar het team @ the office ervoor zorgt dat deze “fun stuff” bij jouw thuis of op kantoor bezorgt kan worden. Ze werken ook samen met binnenhuis stylistes die ook huizen en appartementen op nieuw inrichten. In mijn blog prikkel de koopknop , geschreven door Carin Frijters lees je meer over de tips & tricks wat je kunt bereiken met beleving. Wil je meer weten via welke retailer je al deze waanzinnige spullen kunt kopen, check dan even hun zeer uitgebreide website.

zuiver-meubels-westzaan.png

Schermafbeelding 2016-03-02 om 21.10.51.png

Super gave marmeren fitting met een diamant lamp

IMG_2069.JPG

FullSizeRender 5.jpg

Fun stuff for your home and office

Ik sluit vandaag mijn dag af met een waanzinnig leuke beleving… en tot mijn grote verbazing sneeuwt het ook nog…! Toch nog een beetje wintergevoel.

Met dank aan:

Dr Rossi

Martine Pronk

Darren Huston en Gillian Tans

Tot gauw,

With Love, Silvia

4 gedachten over “Alles draait om “Beleving”!

  1. Pingback: “Niets is wat het lijkt”! – She is online Lifestyle Guide

  2. Pingback: Fragile  | She is online Lifestyle Guide

Reacties zijn gesloten.