Uitbetaalde Dromen

FullSizeRender.jpg

Silvia Koning

 

Schermafbeelding 2016-02-12 om 15.05.12.png

Hans Kanters Orgineel

Sinds jaar en dag ben ik geinspireerd door surrealisme. “De fantasie “van verrassende combinaties . Het verschil tussen het bewuste en onbewuste houdt me vooral bezig. In het onbewuste zitten vaak dromen, verlangens en angsten. Surrealisten zijn heel nieuwsgierig naar wat er allemaal naar boven komt als je – de rede – het verstand uitschakelt. Ik ben een groot bewonderaar van Hans Kanters. Hij begon met schilderen in 1967, mijn geboortejaar, zou het daardoor zo komen? Ik weet het niet…maar een ding weet ik wel, ik ben dol op zijn werk. Kanters is in 1947 geboren te Amsterdam en is een autodidact. Het mooie van zijn schilderijen is dat je er zoveel uit kunt halen. Het gaat niet om de betekenis maar om het gevoel, de humor en ironie zoals hij zelf ook beschrijft. Het mooiste in zijn werken vindt ik zijn fascinatie voor slakken. Zijn manier van schilderen is volgens mij zeer zeldzaam en daar ben ik echt dol op!

In zijn historie lees ik een stukje over de wereld van Hans Kanters. Sommige mensen worden als schilder geboren, met een blik op de wereld die onvoorspelbaar is en hij is niet meegegaan in een maatschappij zoals de samenleving dat eist maar heeft gebruikt gemaakt van zijn buitengewone kansen. Misschien is dit wel de reden waarom ik deze man zo bewonder. Hij leeft zo zijn eigen leven en is zeldzaam te noemen omdat niets gedicteerd is, maar hij alleen datgene wat voor zijn geest komt krijgt een zichtbaar antwoord op doek.

Ik heb hem nog nooit persoonlijk ontmoet, maar ben gelukkig wel in het bezit van een litho ( De zoete droom). Zijn schilderijen kosten gelukkig een fortuin want anders had ik veel van zijn schilderijen aan de muur hangen! Maar wat doe je als je eigenlijk een klein beetje op hem lijkt…. en toch graag zijn doeken om je heen wilt hebben? Dan moet je het maar gewoon een meestervervalser worden zoals mijn buurman me noemt en hopen dat deze geweldige kunstenaar ze ooit eens persoonlijk kan bekijken.

 

De Zoete droom.jpg

De zoete droom litho

 

images.jpg

Hans Kanters Original

IMG_4972

Silvia Koning

Fluisterkamer.jpg

Hans Kanters Orgineel

IMG_4980

Silvia Koning

 

 

images-2.jpg

Hans Kanters Orgineel

 

Mask versus Escargots

Silvia Koning

 

Ik hoop dat jullie mijn werk en blog weer leuk hebben gevonden en ben ik heel gelukkig dat er al een aantal  mensen zijn geweest die voor mijn dromen hebben betaald. Wie weet ga ik zelf nog eens mij eigen surrealistische schilderijen maken….!. Voor nu noem ik hem …een grote held en mijn voorbeeld!

With Love Silvia

 

4 gedachten over “Uitbetaalde Dromen

  1. Van de week al live gekeken naar die prachtige vervalsingen, ik als leek zie de verschillen niet
    Ga door met dit mooie werk

    Like

Reacties zijn gesloten.