“Niets is wat het lijkt”, de omslag! Wat geeft mijn leven waarde!

Woensdags is om 9.00 mijn vaste date met dr Rossi “mijn psychotherapeute” van 76 jaren jong! Het is een bijzonder vitale en scherpe vakvrouw die nog erg reislustig is. Gelukkig voor mij dat ze er weer is…ze was er eventjes tussenuit. Ik heb weer een boel met haar te bespreken en laat haar ook de inmiddels binnen gekomen 1000 maal excuus brief  van het SVB zien….!

Even voor de goede orde….! Een psycholtherapeut is heel iets anders dan een Psycholoog. De verzekering vergoed deze zorg ook alleen als je een psychische stoornis  hebt…(helaas opgelopen door het verleden, door het vechten voor mijn zorg intensieve kind en het vechten met logge instanties en muren van onbegrip te maken ) en met een verwijzing van de huisarts !Dus als je ooit een zeer ernstige burn-out krijgt in de toekomst….dan moet je dus eerst een stoornis etiket halen bij je verzekering wil je onder behandeling komen bij een Psychotherapeut.

Ik leg je in het kort even uit wat Psychotherapie is. Dit is een effectieve gespreksbehandelmethode voor mensen die mee veel stress meemaken of hebben gemaakt en daar niet zelf uitkomen. Door mijn stressmomenten zoals je al hebt kunnen lezen in mijn vorige blogs probeert deze therapeut, de omgang hiermee hanteerbaar te maken. Daarbij is mijn inzet net zo belangrijk als de deskundigheid van haar als psychotherapeut. Het resultaat van deze methode is afhankelijk van de aard van de problemen en iemands eigen mogelijkheden. Voor mij als cliënt is psychotherapie vaak hard werken en gaat dit proces gaat vaak gepaard met ups en downs. Door er over te bloggen raakt mijn hoofd al goed leeg en is schrijven dus al een een placebo geworden. Ennn ja ja er staan soms wat taal fouten in….maar wat de fuck…..! This is me…..Silvia Koning die gewoon maar is begonnen met schrijven en beter wil worden. Een geslaagde psychotherapie garandeert niet dat ik als cliënt de rest van mijn leven gelukkig zal zijn want ze kan nou eenmaal bepaalde omstandigheden niet veranderen, ze kan ze wel verzachten of hanteerbaar voor me maken. De “sleutel op het plancet methode” is heel een super tip voor mij…omdat zorgen en regelen nou eenmaal in mijn bloed zit….en helaas te vaak omdat het gewoon nou eenmaal moet!( Wat als…?)

Het grappige is dat sinds dat blog een aantal mensen deze methode ook weer gebruiken voor hun eigen herstel i.v.m overbelasting, stress enz enz (dit is terug te vinden onder Mijn beleving)!

De week van dag tot dag

Ze begint altijd met de vraag of ik een kopje koffie wil en terwijl ze de koffie maakt kijk ik altijd even op het tafeltje naast me of er weer een mind settings boekje bij ligt. En ja hoor ook deze keer ligt er weer een stripboekje van Barbara Stok.

De Omslag is de titel van het boekje dat gaat deze keer over drukker H.N Werkman. Zijn drukkerij verkeert in financiële problemen en een faillissement lijkt onvermijdelijk. Maar onverwachts leidt het tot een artistieke bevrijding!

img_4342

img_4343img_4344img_4345

Na het lezen van het interessante verhaaltje sta ik weer even stil bij de tekst: Wat geeft het leven waarde?

Het leven geeft mij pas waarde als ik gelukkig ben met mezelf, mijn kinderen gelukkig maar vooral zo gezond mogelijk zie opgroeien een partner om je heen heb die gelijkwaardig aan me is ook al is hij totaal anders dan ik. Ik in de toekomst weer iets kan betekenen voor andere mensen maar dan zonder stress…..! Niets in het leven is zonder reden en daarom vind ik de woorden “artistieke bevrijding” ook erg passen bij mijn eigen omstandigheden.

Na afloop van onze therapiesessie zegt ze tegen mij: Elke keer als ik jou zo krachtig en sterk hoor praten, je vecht voor rechtvaardigheid in de gezondheid zorg begrijp ik steeds meer waarom jouw lichaam niet gezond is….! Zoveel stress vreet gewoon je lichaam op!! Ja dat weet ik en daarom roep ik steeds vaker Niets is wat het lijkt!!!!.Ik loop naar de voordeur schud haar de hand en zeg tegen haar….dat komt omdat de meeste mensen mij overschatten …..en dat is nou vaak het probleem…ook als ik een hulpvraag heb krijg ik meteen een serie etiketten opgeplakt! Maar een ding weet ik zeker ….bij welk persoon, bedrijf, voor of achterdeur…….“Niets is wat het lijkt”!  en ja ik ga nog iets leuks doen…..wordt vervolgd…!!

oordeel niet over een strijd die je zelf niet hebt geleden..jpg

Liefs Silvia

P.s Voor de mensen of bedrijven die al hebben gedoneerd aan Stichting HartekindOnwijs veel dank hiervoor….en voor wie het nog niet heeft gedaan, ook al is het maar 5,00 euro..!!hier nog een keer de link….! Geef hartekinderen zoals Emma een gezicht! 

 

Hartekind_logo_CMYK.png