De Vierde Dimensie

Het weekend komt eraan en ik ben druk bezig met mijn tweede opdracht van de Fotoacademie. Maak 3 foto’s van dezelfde compositie. Bij foto 1 moet alleen de voorgrond scherp zijn. Bij foto 2 de achtergrond en bij foto 3 moet alles scherp zijn. Vorige week moest ik een les missen vanwege mijn trip naar Ibiza maar ik mocht gelukkig van mijn leuke docent Peter en van de academie, mijn les inhalen. Het is een belangrijke les die gaat over Focus & Exposure, Sluitertijden en Iso waarden!!

 

2Q==.jpg
Foto 1 – 2 – 3 test shoot
Tijdens het lezen van het boek De Vierde Dimensie heb ik geleerd dat wens, werkelijkheid en toeval door elkaar heen lopen. Er komen mensen in je leven die vervolgens ook weer verdwijnen. Dit heeft met ” tijd” sluitertijd te maken……! Hieronder zie je een 4 foto’s die ik met verschillende sluitertijden gemaakt heb.

DSC_4670.JPG
Mensen komen in je leven!

DSC_4671.JPG
Mensen blijven even in je leven!

DSC_4672.JPG
Opeens ga je mensen minder zien!

DSC_4673.JPG
Opeens zijn ze verdwenen!

Als ik weer iets nieuws wil gaan doen in het tweede deel van mijn leven ( de vierde dimensie) moet ik mijn verleden loslaten, vooruit kijken en nieuwe energie stoppen in dat wat ik echt wil! Ik moet me vrijer gaan voelen zonder enige reserve en zonder me schuldig te voelen..! Ik wil in de toekomst graag mensen, dieren en andere items op foto gaan vastleggen of inspireren vanuit mijn creatieve expressie. Gewoon dingen uit het leven gegrepen en waar ik getuige van mag zijn. Voor mij is een foto belangrijk wanneer ik er energie van krijg en de foto een “puur en kenmerkend uiterlijk” hebben. De compositie, daar wil ik graag de nadruk op leggen. Ik denk dat het maken van een goede foto volgens mijn niet afhankelijk is van een beroepsopleiding maar het opent wel deuren voor mij die anders gesloten zouden blijven vandaar ook mijn wens om aan de Fotoacademie in Amsterdam te mogen studeren!

  

“Elke positieve gedachte, verhoogt mijn trilling in het universum”en elk mens is in zekere zin gek en geniaal tegelijk. In de loop der tijd heb ik geleerd dat ik regels moet doorbreken en dat mijn geluk afhangt van wat ik nuttig vindt in het leven. Met dit inzicht kan ik mijn leven een andere wending geven.

IMG_3071.JPGFullSizeRender.jpg

Roadtrip Ibiza

Tijdens ons vierdaagse verblijf op Ibiza kwamen we op de markt van Cala Llenya terecht. Het weer was prachtig en op de markt was het gezellig druk. Terwijl we langs de kramen liepen viel mijn oog op deze glazen bol. De papegaai keek me aan en terwijl ik verder keek bij haar kraampje zag ik ook dit boekje liggen met de tekst:

Design is so simple, thats why it is so Complicated.

Eigenlijk is het leven net zo….! We komen met lege handen en we gaan met lege handen! ALLEMAAL ….! Toen ik aan de hippie vroeg wat de papegaai en het boekje samen kosten zei ze 8,00 euro….! Dit setje neem ik dan graag van je over…..vertelde ik haar. De papegaai en het boekje waren meteen een mooi moment om deze herinnering vast te leggen op foto……en hebben inmiddels een mooi plekje in ons huis gekregen. Het vervolg van onze trip op Ibiza was in een woord geweldig. Vier dagen voelde als veertien dagen……! We hebben weer een aantal mooie mensen mogen ontmoeten dankzij onze lieve vriendin waaronder ook Thot et Emeraude en hopen in de toekomst onze Expeditietrip Ibiza uit te kunnen breiden met meer mogelijkheden.

2Q==-1
Collage van mijn road trip in April van dit prachtige eiland van liefde, rust en schoonheid.
Blijf je me volgen …..en wie weet ga jij binnenkort eens mee op reis naar dit geweldige eiland. Aan mij zal het in ieder geval niet liggen….! Wordt Vervolgd!

Fijn weekend,

With Love Silvia

 

 

 

Geplaatst door

Ik ben Levenskunstenaar & Straatfotograaf en geboeid door hart en longen. Tevens bekend met Autisme. De onderwerpen van mijn fotoseries gaan over de mens en zijn omgeving. Creativiteit komt bij uitstek voor in het dagelijkse leven. Zonder creativiteit zouden we ons nooit door kunnen ontwikkelen. In de kunst en cultuur wereld sluiten veel kunstenaars niet meer aan op de samenleving met haar conventies, vaste gedragingen en instituten. Als levenskunstenaar kan ik mijn gewaardeerde vrijheid omzetten in fotografie. Vrijheid wordt op deze manier niet alleen lichamelijk, maar ook geestlijk ervaren, met als tastbaar resultaat creatieve kunst. Zonder creativiteit kan ik als sociaal democraat niet leven omdat dit voor mijn een natuurlijke weg is van wens naar werkelijkheid. Het kan gaan om een nieuw idee te ontwikkelen en/of om bedrijven en organisaties naar een hoger niveau te tillen. Copyright She is online Lifestyle Guide.com

3 reacties op ‘De Vierde Dimensie

Reacties zijn gesloten.