Ik, een Ram – Holding Space

Met de vraag : Wie ben ik nou echt eigenlijk? schrijf ik dit blog over Holding Space!

Afgelopen weekend heb ik weer heerlijk genoten van het blad Happinez en las ik in de Elle, mijn week en maand Horoscoop. Tijdens het lezen krijg ik kippenvel!

Elle Horoscoop| Maandag 28 november  – zondag 4 december

De nieuwe maan van dinsdag (in de avonturenzone van je horoscoop) helpt je om groots te denken en te dromen, Ram. Het is killing om te lang op dezelfde plaats of in dezelfde omgeving te blijven hangen; zie dit als een kans om je horizon te verbreden. Heb je nog geen reisplannen gemaakt voor het komende halfjaar? Gebruik deze week dan om locaties te kiezen en tickets te boeken. Verder is communicatieplaneet Mercurius vanaf vrijdag te vinden in de carrièrezone van je horoscoop. Je begrijpt: de belangrijke boodschappen stromen binnen! 

En dit bovenstaande gebeurde dus vrijdag inderdaad!!

Elle Maand Horoscoop December 2016

Je bent klaar voor de taak die voor je ligt. Tenminste… dat denk je. Je kent de theorie, je hebt de juiste kwalificaties en je weet wat je te doen staat. Maar de praktijk werkt anders en al snel kom je erachter dat alles wat je geleerd hebt nu niet van toepassing is. Je moet je eigen weg vinden, je eigen methoden ontwikkelen, met vallen en opstaan vooruit proberen te komen. Laat je niet ontmoedigen; dit soort situaties brengen het beste in je naar boven. Ik ben echt geen zweverig type maar als ik dit lees, worden zoveel van mijn gevoelens bevestigd en heb ik het gevoel heb te zijn begonnen aan een tweede leven. Het bewijst ook maar weer eens waarom ik een echte Ram ben, niet mee doen aan collectieve verdwazing , gewoon omdat ik altijd al tegen de stroom in zwem op geheel Eigenwijsheid.

fullsizerender

Ik, een Ram toegevoegd aan mijn Eigen Wijsheid serie Art.

Ik, een ram ben zowel in gedachten als daden een pionier en sta altijd open voor nieuwe ideeën en hou van vrijheid. Ik sta open voor uitdagingen en zal me niet snel van mijn doel laten afleiden – behalve door mijn eigen ongeduld, dat zo nu en dan de kop op steekt als ik niet snel genoeg resultaten zie. De gevolgen van Sarcoidose zijn aan de buitenkant niet zichtbaar, wel voelbaar! 

Ik, een Ram schijn toch een moedige leider te zijn die zich oprecht bekommert om degenen over wie ze de leiding hebben. Waarom? Omdat ik nou eenmaal een groot verantwoordelijkheidsgevoel heb. Ik ben helaas geen goede volger omdat ik nou eenmaal graag zelf de touwtjes in handen heb. Vaak ben ik het niets eens met bepaalde instructies of contracten en zal me hier dus ook sterk tegen verzetten. Ik doe vooral niet mee aan collectieve verdwazing.

Ik, een Ram ben op dit moment druk met mezelf bezig, zowel positief als negatief. Ik wil onafhankelijk zijn maar ben soms ook egocentrisch. Ik besteed veel aandacht aan mijn persoonlijke ontwikkeling en lichamelijk welzijn. Mijn immense energie maakt me soms onrustig en soms opvliegerig. Mijn taak als persoonlijkheid is om dingen van de grond te krijgen en de weg te leiden. De Zon & Inspiratiereizen zorgen ervoor dat ik mijn wilskracht goed kan uiten. Ik doe dit regelmatig door de taak als gids op me te nemen en anderen te laten ervaren door op een nieuwe manier naar zichzelf te gaan kijken. Een effect van dit zonneteken is dat ik het anderen soms onbewust heel moeilijk kan maken om hun echte ik te leren kennen.

Ik, een Ram blijk een toegewijde ouder. Zelfs ik bleek ik in staat mijn eigen leven op te geven, zodat mijn kind kon blijven leven. Volgens de verhalen vanuit de Astrologie is geen enkele ouder beschermender en liefdevoller dan de Ram. Dat spreek ik tegen, maar toch hoor ik deze zin heel graag! In mijn persoonlijke relaties ben ik open, direct, spontaan en enthousiast. Maar, er zit ook een negatieve kant aan de manier waarop ik soms met mensen om kan gaan. Ik kan nogal snel geïrriteerd raken door de traagheid, laksheid of gematigdheid van de mensen om mij heen. Hoewel ik erg gevoelig ben wals ik dan toch makkelijk over gevoeligheden van anderen heen, maar leer tegenwoordig een van de 7 wetten van Holding Space en creëer ik een open ruimte voor mijzelf. De 7 wetten van Holding Space!

De essentie van het lezen van mijn horoscoop!

Het is goed voor mezelf om bewust te zijn van mijn mooie en minder mooie eigenschappen. Want door die te erkennen, ben ik er meer en meer bewust van dit korte leven hier op aarde en geniet ik tegenwoordig op een totaal andere manier. Maar het is eigenlijk gewoon wie ik “echt”ben, maar heb vrijheid nodig om om te handelen, in plaats van vast te zitten, na te denken en niks te doen. Dan verlies ik mijn positiviteit,creativiteit & kracht! Door het loslaten van alle oude inzichten kan ik me meer focussen op nieuwe ideeen.

Ik, een Ram vind ik het erg belangrijk om een ijzeren zelfbeheersing te hebben, om mijn capaciteiten en neigingen onder controle te krijgen zodat ik de maatschappij waarin ik leef op mijn eigen manier te kunnen dienen omdat ik dol ben op uitdagingen die me weer stimuleren om nieuwe acties te ondernemen. Dit is simpelweg een gevolg zijn vanuit pure frustratie of op een beheerders niveau omdat ik een gewoon altijd al een duidelijk doel voor ogen heb en weet ik voor wie of waar ik voor vecht. Als ik even geen duidelijk doel voor ogen heb, lees ik mijn blogs terug, luister ik naar mijn innerlijke stem en krijg ik automatisch antwoordt. Het zou tegen mijn natuur zijn om geen doel te hebben of nergens voor te kunnen vechten – dan zou ik eerder een ‘Schaap’ zijn dan een Ram!

Ik ben niet bang om sterk te zijn, want dat is de essentie van waarom ik besta. Als ik me angstig voel, probeer ik dit te overwinnen. Angsten die ik had wezen erop dat mijn onafhankelijkheid jaren zijn onderdrukt. Ook al heb ik een sterke drang naar succes en hebben veel negatieve invloeden er toe geleid dat ik soms té dwingend ben geweest, of dat ik weinig begrip heb gehad voor mijn eigen behoeften en gevoeligheid. Dat kleine lammetje in mij zegt tegenwoordig dat ik makkelijker doelen kan bereiken door me gewilliger over te geven aan eisen in een bepaalde situatie. Mijn talent is nauw verbonden met het vermogen om te begrijpen wanneer ik iets kan veranderen en wanneer niet.
Tegenwoordig zie ik een rol als ‘degene met de ideeën’, en probeer anderen te inspireren ze uit te voeren. Hierdoor verbeter ik mijn vermogen om te ‘luisteren’ en praat veel minder. Ik leer mijzelf dus een ander gedrag aan en leer mijzelf meer en meer in de positie van de ander te verplaatsen..!

Ik, een Ram met de naam…Silvia Koning , ben een idealistische proudmom, een echte ram in hart en ziel…..met een droom ,een missie en visie! Onlangs heb ik dit bij verschillende mensen en organisaties neergelegd. Het begint nu gaande weg door veel struggles te hebben overwonnen ingangen te krijgen en beginnen er nieuwe deuren open te gaan. Dus door de verschillende clichés aan persoonlijke gebeurtenissen, begint het respect van mijn inspiratie door te werken en zoeken anderen gelukkig toenadering om voor mij een andere carrière te laten ambiëren. Het belangrijkste wat ik nu doe is het bijhouden van een eigen dagboek op geheel eigenwijsheid, net zoals in de film Free Writers, waarin ik veel van mijn levenservaringen als informele filosoof beschrijf. Een oase aan feiten en een pleidooi voor een collectieve vrijheid en zelfrespect. In werkelijkheid dus één van de bronnen voor een nieuwe carrière! Ik realiseer me des te meer dat toeval niet bestaat en dat mensen niet zo maar op je pad komen en soms ook weer gaan.

Time for change in 2015 en Time for A Toast  

13414657_1103398009701266_1570137543_n

I believe good things will happen!

With Love Silvia.