Collectieve verdwazing!

Vandaag hou ik me bezig met mijn eigen gedachten stromen en kom ik bewust tot de conclusie dat ik bij de Club van dwarsdenkers hoor. De zin: Iedereen wist dat het niet kon, totdat er iemand langs kwam die dat niet wist!  Mooie zin toch? Je moet er ff over nadenken maar hij is sterk…heel sterk! Loesje heeft ook een zin die hier prachtig op aansluit en tot de verbeelding spreekt, Verbeeld en Heers !

 

vrijdenken.jpg

Prachtige tekening van Frank los…!

‘Zonder afwijkende meningen komt de maatschappij tot stilstand.‘

De afgelopen tijd heb en ben ik geobserveerd, ben en heb ik geanalyseerd en komen zij en ik tot de conclusie dat het anders kan. Nederland verandert in een super rap tempo en heb geleerd dat als je alle leed aantrekt, het leven stil blijft staan. Dat gaan we dus niet doen…..! Individualisering neemt steeds meer toe en veel mensen hebben geen idee hoe ze bepaalde zaken goed en makkelijker kunnen regelen..! Ik, als dwarsdenker heb daar zo mijn eigen dromen theorieën voor! Hoogstwaarschijnlijk komt een deel nooit uit maar ik blijf door gaan met dwarsdenken…!

IMG_7253.JPG

Ooit een relaxed konijn gezien?

 

Voor innovatie heb je verbeelding nodig en moet je durven en kunnen dwarsdenken. Dwarsdenkers blijken instaat te zijn om alles in gedachte voor te stellen. Voor niet dwarsdenkers is dit moeilijk te begrijpen omdat zij deze gedachten en gevoelens niet hebben. Iets niet kunnen komt eigenlijk niet in hun woordenboek voor. Gewoon doen is het begin van alles zeg ik persoonlijk ook altijd. 

Dwars denkende innovatieve creatievelingen zijn een soort mensen waar een werkgever er eigenlijk niet genoeg van in dienst kan nemen ( dit is geen open-sollicitatie hoor) ….omdat ze “dat kan niet” niet accepteren en zijn uiteraard dan ook niet makkelijk te managen zijn. Ook zijn ze minder makkelijk te boeien en aan regels en formaliteiten hebben ze een enorme hekel. Alles draait om werkelijkheid praktijk & beleving..bij hun. Vroeger was iets op papier zetten een bijzaak …maar vandaag de dag moet elke handeling op papier! Maar iedereen weet dat Praktijk & Theorie pas kloppen als je dit op een correctie manier evalueert en verder innoveert.

Dwars denkende mensen zijn in staat om vrijwel alles in gedachte voor te stellen en 9 van de 10 keer kloppen deze dingen ook nog…..! De een noemt het zesde zintuig de ander noemt het een wazig …. ! Ik noem het keiharde waarheid. Dwars denkende mensen gaan tegen de stroom van de gevestigde mening in, gaan voor vernieuwing, ontwikkelen meer creativiteit & stimuleren rechtvaardigheid. ‘Een afwijkende mening maakt een groep als geheel slimmer en leidt tot meer divergent denken, maar degene die met zo’n mening komt, wordt er vaak om afgestraft’ of als zeikerd gezien en krijgt veel verkeerde etiketjes opgeplakt…om moedeloos van te worden..maar geef nooit op! Ooit…..komt er een dag!!!

Divergent denken is gewoonweg ‘out of the box’ denken. Dat deed ik vroeger al en blijf dit gewoon doorvoeren. Het gaat om het proces van het bedenken van nieuwe ideeën, het komen met oplossingen en het zoeken naar alternatieven niet meer en niet minder en hopen dat een ander dit ziet en ook oppakt!

Een ding weet ik zeker…..ik doe niet mee aan collectieve verdwazing…..!

Gezellig weekend en tot gauw

Liefs Silvia