Eigen Wijsheid

No matter where I go, you always meet myself there! 

Prestatiedrang of braintrain?

Soms zou ik willen dat ik even kon stoppen met denken. Het voelt alsof ik elke dag een topprestatie moet leveren. Belachelijk gewoon……! Het vreemde is dat niemand iets aan mij vraagt of iets van mij verlangt…. maar dat ik het van mijzelf moet doen. Denken, analyseren, overdenken en toekomstgericht kijken, dit zijn dingen die me de hele dag bezig houden. Ik noem het prestatiedrang…..!De toenemende drang om te presteren is voor mij dus moeilijk te weerstaan omdat het aangeboren blijkt te zijn: Ik weet niet alleen dat prestatie belangrijk is, ik voel het ook. Presteren is een natuurlijke roes en om hiervan grotendeels los te komen bezoek ik wekelijks “dr Rossi”. Tegenwoordig schrijf ik veel van me af of ga ik er op een creatieve manier mee om! Dit laatste is een heerlijke manier om me te focussen, dit stopt de gedachten en er komt nog iets leuks uit ook.

Veel nadenken brengt me dus gelukkig ook op goede ideeën, creatieve oplossingen en snelle acties, maar regelmatig is dit ook een f*king valkuil. Eigenlijk ben ik altijd positief ingesteld maar soms wordt ik er doodmoe van. Ik heb een zwaar leven…. zoals Brigitte Kaandorp dit zo mooi zegt. Gewoon even rust in je hoofd klinkt makkelijk, maar dat is het echt niet!

We worden allemaal toch wel eens gek van ons eigen hoofd omdat we gewoonweg in een prestatiemaatschappij leven? Wanneer je problemen hebt, vervelende dingen hebt meegemaakt, zorgen hebt of stress, wordt denken alleen maar erger. Veel mensen durven er niet over te praten omdat ze denken dat hun gevoel van eigenwaarde daalt maar uiteindelijk loopt je alleen maar tegen jezelf te vechten. Niet meer nadenken over iets waar je eigenlijk graag controle over wilt hebben is heel lastig. Je wilt er iets mee doen en het enige wat je kunt doen is er over nadenken, zodat je er toch op een bepaalde manier controle over wil krijgen. Pillen of andere middelen zijn en blijven symptoom bestrijders en lossen echt niets op. Het verzacht en onderdrukt alleen tijdelijk even de pijn. Je moet het uiteindelijk echt zelf doen.

Mijn eigen mindfulness Art SerieEigen wijsheid

Ik, ram Holding Sprace
FullSizeRender 2.jpg
De kunst van onzichtbaar aanwezig zijn!
fullsizerender-3
School of Life Library
FullSizeRender 5.jpg
Dr. Rossi, Symbool van eigen wijsheid
fullsizerender-4
De filosofie van de bureaucratie “Vrij Nederland”!

 

FullSizeRender 6.jpg
Go with the flow, you always meet yourself there.

Ik ben iemand die altijd graag wilde weten, en nog steeds wel een beetje, waarom dingen zijn zoals ze zijn. Ik wil graag weten waarom ik me soms verdrietig voel, waarom ik me goed voel, waarom ik boos kan worden omdat mijn lichaam niet mee werkt. Maar soms weet je het gewoon even niet. Soms heb je een klotedag, maar weet je niet waar dat door komt. Dan is het gewoon zoals het is. Ik ben nu bezig met dat te accepteren en laat de controle deels los en zal het zoeken in analyses over mijn gevoel of wat er gebeurt is op zijn beloop laten. Het komt echt wel uit..daar ben ik van overtuigd. Het is op dit moment gewoon zo. Omdenken kan dus vaak groots en meeslepend zijn maar het creëert ook nieuwe kansen en kun je het leven leven leiden dat je graag wilt. Ieder mens verlangt naar een leven in vrijheid, vol betekenis en in een liefdevolle omgeving.Ook ik….

In de toekomst wil ik alleen nog maar verbindend bezig zijn……daar ligt mijn hart heb ik ontdekt! Ik helemaal los komen van collectieve verdwazing!

With Love Silvia

 

 

Geplaatst door

Ik ben Levenskunstenaar & Straatfotograaf en geboeid door hart en longen. Tevens bekend met Autisme. De onderwerpen van mijn fotoseries gaan over de mens en zijn omgeving. Creativiteit komt bij uitstek voor in het dagelijkse leven. Zonder creativiteit zouden we ons nooit door kunnen ontwikkelen. In de kunst en cultuur wereld sluiten veel kunstenaars niet meer aan op de samenleving met haar conventies, vaste gedragingen en instituten. Als levenskunstenaar kan ik mijn gewaardeerde vrijheid omzetten in fotografie. Vrijheid wordt op deze manier niet alleen lichamelijk, maar ook geestlijk ervaren, met als tastbaar resultaat creatieve kunst. Zonder creativiteit kan ik als sociaal democraat niet leven omdat dit voor mijn een natuurlijke weg is van wens naar werkelijkheid. Het kan gaan om een nieuw idee te ontwikkelen en/of om bedrijven en organisaties naar een hoger niveau te tillen. Copyright She is online Lifestyle Guide.com