Bloggen is een placebo

De statistieken hulpaapjes van WordPress.com hebben een jaarrapport van mijn blog 2015 gemaakt.Schermafbeelding 2015-12-30 om 14.19.09 Schermafbeelding 2015-12-30 om 14.18.37Schermafbeelding 2015-12-31 om 10.56.25Schermafbeelding 2015-12-30 om 14.18.53

Imagine| She is online in the Opera House.

Imagine| She is online in the Opera House.

Conclusie:

Schrijven is voor mij  een uitlaatklep geworden. Het geeft mij hoop, troost, maar vooral inzicht. Zonder mijn blog was ik waarschijnlijk nu niet diegene die ik altijd al had willen zijn, namelijk mezelf.

Schrijven is een dus een placebo, een vorm van zelfmedicatie. Schrijvers zoals o.a Elizabeth Gilbert en de wetenschap schijnen al langer op de hoogte te zijn van deze “therapeutische waarde van schrijven” over persoonlijke gebeurtenissen, gedachten en gevoelens. Schrijven is namelijk een vorm van uiting die dus niet onderschat mag worden. Door te gaan schrijven over mijn persoonlijke ervaringen is mijn geheugen verbetert, ben ik veel rustiger en ik slaap veel beter. Het geeft mijn immuunsysteem de rust die ik nodig heb en daardoor kan ik meer dingen naar de achtergrond verplaatsen omdat zorgen in mijn bloed is gaan zitten. Inmiddels zijn er professionals die concluderen dat bloggen voor mij een placebo is dat werkt. Kortom: Als krachtige vrouw heb ik door de jaren heen al heel wat mechanismen ontwikkelt hoe om te gaan met emotie, angst, knokken voor een ideaal, passie en positiviteit. En wat is er nou mooier dan van me af te schrijven op een eigen blog met  zo mijn eigen krakende cijfers.

Vanaf volgend jaar ga ik over andere dingen schrijven en zou ik het geweldig vinden als jullie me blijven volgen…en reageren!

Dank je wel mooie mensen en tot in 2016

CHEERS!!

Cheers Happy 2016

Happy 2016

With Love Silvia

 

Een gedachte over “Bloggen is een placebo

Reacties zijn gesloten.