Schathemeltje Rijk voelen!

Hoi, ik wil je iets vertellen….!
Maar maak eerst maar eens even een lekker bakkie slobber koffie zoals ik het altijd noem of anders een heerlijk kopje  AyurLaVie thee  en ga er dan lekker eventjes relaxed bij zitten.
FullSizeRender 3.jpg

Wat een geluk dat ik jou heb leren kennen!

De afgelopen jaren heb ik bijzondere mensen mogen ontmoeten en heb daardoor unieke ervaringen opgedaan, heb geleerd dat geven toch echt veel leuker is dan ontvangen. Door te geven heb je aandacht voor de ander, stem je af op wat hij of zij nodig heeft en maakt je een keuze of je dit wel of niet wil afgeven…..!

Mensen inspireren door te geven…..zie ik als een actieve daad omdat het leuk is om erbij betrokken te zijn. Geven geeft een goed gevoel omdat ik blij ben om voor anderen mensen iets te kunnen betekenen. Ook heb ik geleerd dat ontvangen een ingaande beweging is dat ik me in het verleden vaak te kwetsbaar heb opgesteld. Tuurlijk zitten er mensen bij die daar misbruik van maken maar dat gevoel heb losgelaten.

Ontvangen

Ik bepaal niet wat ik krijg, ik kan alleen maar ervaren wat de ontvanger er mee doet….! Sinds mijn ziekte en de open-hart operatie van Emma zijn wij als gezin totaal anders in het leven gaan staan en hebben we het roer 180 graden om moeten gooien (LOSLATEN) heet dat tegenwoordig, waardoor we ons veel meer bewust zijn geworden waar het leven daadwerkelijk over gaat….en niet wat we bezitten! Liefde en aandacht voor een ander maakt ons een rijk mens. Je persoonlijkheid is het kostbaarste bezit en daar moet je goed voor zorgen. Materiële dingen zijn maar tijdelijk en als je passief blijft denken zul je innerlijk nooit schathemeltje rijk worden.

IMG_6788.JPG

Quote 501| Book of Happiness

Als je kunt ontvangen wat je krijgt en jezelf niet afsluit vanwege eerdere teleurstellende ervaringen in je leven wordt je echt vanzelf schathemeltje rijk. En ja, vrijwel iedereen heeft wel een dichte deur ontwikkeld omdat we in het verleden niet kregen wat we nodig hadden en proberen we ons te beschermen voor nieuwe pijn. Bedrijven eisen steeds meer van werknemers maar wat bazen niet door hebben is dat er door die dichte deur ook minder binnen kan komen. En hoe minder je binnen krijgt, hoe meer je gaat verharden en dat is echt zonde van je korte leven oh je “leuke baan”.
Als je meer balans wilt brengen tussen geven en ontvangen, is het dus belangrijk dat je meer aandacht gaat schenken aan het geven dan aan het ontvangen. Het betekent dat: extra aandacht geven je juist je ontvankelijke kant oefent want alles wat je aandacht geeft bloeit!
Ik heb geen Trinidos bank nodig om schathemeltje rijk zijn. 
Geluk is geen plaats maar een richting, “als je bewust wordt van je innerlijke rijkdom, zal het je leven veranderen.”
 Ik noem het maar gewoon een nobel streven
 Geluk vermenigvuldigt zich al men het deelt.
BOOK OF HAPPINESS
 FullSizeRender 6.jpg
Net als Pokémon schuilt geluk in kleine huisjes. En het vangen is zo gedaan. Laat je inspireren door deze kleine geluksboosters.
Go with the Flow Kwadijk
fullsizerender-8

Geluk booster!

Heb jij genoeg karakter? Probeer eens wat minder excuus te zoeken om iets niet te doen maar probeer meer je karakter te omarmen.

Go with the Flow Ibiza

With Love Silvia