Ode aan Laura| Je leven in vogelvlucht

 

Haar naam is een woord 

Haar lichaam een verhaal 

Haar persoonlijkheid een gave

laura Shoot Du Qou vo (2)

For Duy Quoc Vo

Jouw leven in Vogelvlucht

Vandaag, 22 september 1998 kwam je 18 jaar geleden ter wereld en waren wij in een keer de trotse ouders van een bijzonder meisje. Tijdens het schrijven van jouw levensverhaal in vogelvlucht krijg ik weer kippenvel en een flashback. Kinderen krijgen is nog steeds de wonderbaarlijkste gebeurtenis voor een vrouw. Ik kan me niet iets anders voorstellen. Mannen daarin tegen moeten machteloos toekijken hoe hun partner krachtig en kwetsbaar is en moeten leven met de gedachte dat ze elk moment vader gaan worden. Ook ben ik nog steeds van mening dat als mannen kinderen zouden kunnen krijgen er maar een kind geboren wordt!!

Volgens de verpleegkundigen was je een reus onder de pasgeborene en toen het kaartje met je naam, je lengte en je gewicht aan het einde van het bed kwam te hangen wist ik wat we allebei hadden doorstaan. Je woog namelijk negen pond…had een hersenschudding en zag de afdrukken van de tang nog op je wangen zitten. Maar je was krachtig en sterk en groeide als kool. Elke dag trokken we er me je op uit voor een rondje frisse lucht. Maar na een uitspraak van Sjaan Wijhenke die we onderweg tegen kwamen veranderde ons denken over zware baby’s voorgoed..! Sjaan, een geëmancipeerde dame van in de tachtig keek namelijk meteen in de kinderwagen toen we haar op het laantje tegenkwamen en zag daar een wolk van een baby liggen. Zo dat is een beste zei ze. Toen ik haar je geboorte gewicht vertelde antwoordde ze meteen: Dat wordt een luie later…! Ik was met stomheid geslagen. Kinderen die zwaar zijn bij de geboorte hoeven namelijk niet te knokken was haar antwoordt….die hebben genoeg reserve!!!! Oh oke, jij zal het wel weten zij ik tegen haar en liep weer naar huis waar ik dit verhaal elke dag met me mee draag. We hebben je er door de loop van de jaren regelmatig mee gepest maar lieve Sjaan ik moet je vertellen niets is minder waar, want jij lieve Laura jij bent absoluut geen luie en staat altijd voor iedereen klaar en als het mij soms ff te zwaar wordt ben jij altijd degene geweest die het aan zag komen en dingen van me overnam of regelde.

Levensloop

Toen je 2,5 jaar oud was ging je naar Peuterspeelzaal De Boendetjes waar je een fijne tijd hebt gehad om daarna door te stromen naar OBS Prinses Beatrix school in Kwadijk. Opa Theo en Oma Annie pasten heel vaak op omdat papa en mama aan het werk waren of weer met Emma naar het ziekenhuis gingen. Elke zaterdag ging je met je vader mee naar opa Wim en oma Co voor tummetjes of later een broodje kroket van de Febo. Tante Monique, toen nog alleen, nam je vaak mee naar het strand waar je ontzettend van genoot. Op school ontmoette je Maria Daan… en is al jaren je soulemate. Ook heb je een fijne tijd gehad met Danielle Boddeke en Valeska Bak en zie ik zo de verkleed partijen met acts nog voor me. Hoe mooi is het dat je met allebei nog steeds contact hebt ook al is het maar een paar keer per jaar. Maar wat hebben Maria en jij toch een bijzondere band waar wij als ouders heel erg dankbaar voor zijn. Ook toen je zus Emma werd geboren moest jij daar zo op je eigen manier mee omgaan en bepaalde dingen verwerken.  Het waren roerige tijden met veel stress en onzekerheid maar waar jij altijd gewoon je ding deed, je aanpaste en eigenlijk nooit mopperde. De basisschool vond je leuk en na het voltooien hiervan wilde je graag naar het Clussius college in Purmerend waar je Megan en Melanie ontmoette. In het begin was het elkaar even aftasten maar al snel was daar de click….en bleek de vriendschappen duurzaam. De school doorliep je met gemak en in de tussentijd kwam daar nog even op 13 jarige leeftijd een korte Modellen carriere om de hoek kijken. Ook je jaarlijkse vakanties naar Hoeve La Marotte staan nog steeds op je favoriete lijst van allerleukste vakanties en is Ibiza inmiddels een soort van thuisbasis geworden.

Natuurtalent

Wij vinden je een natuurlijk talent en dat vonden ze bij Paparazzi Model Management destijds ook. Je hebt mogen poseren voor Erwin Olaf – Danielle Kwaaitaal -Hans Mooijer – David Dijckhoff – Jorick Nube – Duy Quoc Vo & Feriet Tunc. These moments of impacts op zo’n jonge leeftijd heeft niet iedereen in zijn rugzakje zitten, maar jij wel. Maar je was pas dertien en niet nog niet uitgegroeid…dus welke kant ging het op….! Maar na 2 jaar hoorden we van dit Modellenbureau dat je heupen niet in het androgene plaatje pasten en namen we afscheid van deze gevoelige wereld. Je vond het wel heel erg jammer maar het was goed zo…! Tuurlijk is je droom nog steeds op de Cover staan van de Amerikaanse Voque en wil je er keihard werken maar niet met een uitgehongerd en gemergeld lichaam. Stabiel in het leven staan en jezelf zijn en blijven dat is jouw levensmotto. Je geniet van elke minuut omdat je het het leven ook anders hebt meegemaakt, je haalt er gewoon alles uit wat er in zit. Ik zie je nog zo zitten bij Emma alleen op de intensive care in het LUMC ziekenhuis in Leiden. Al huilend moest je machteloos toekijken hoe je zus aan 101 slanetjes lag en vocht voor haar leven. Drie dagen intensive care voelde aan als drie maanden en ging de knop echt volledig bij je om..Ik wil gewoon alles uit mijn leven halen PUNT!

School & Werk

Na het voltooien van het VMBO wilde je samen met Meg naar het Jan des Bouvrie college in Amsterdam Zuid en haalde je je MBO Niveau 3 diploma in twee jaar tijd. Je favoriete docent was Michiel Pluim want al snel werd je bekroond tot economie topper met discipline. Nu ben je aan een sprintjaar niveau 4 begonnen om daarna een HBO studie te gaan volgen. In de tussentijd werk je veel op de leukste partyboot van Nederland….Ms de Jordaanboot omdat je ook graag je eigen centjes wil verdienen. Je hebt een geweldige baas die je regelmatig thuisbrengt en ook met je collega’s en de zangers heb je een zeer hechte band. Binnenkort is er nog groot feest want mag je getuige zijn bij het huwelijk van je tante…hoe bijzonder is dat…! Dan wordt Ron een echte oom….!

 

Lieve Laura, we bouwen samen verder aan een mooie toekomst met veel liefde van ons en alle mooie mensen om je heen. Samen maken we ons sterk en weten we dat het ideale plaatje niet bestaat!!! We gaan er een mooie dag en weekend van maken. Je bent niet voor niets vandaag eindelijk Volwassen geworden en in een keer je rijbewijs gehaald…..!

With Love Mama Papa en Emma

 

 

 

 

Een gedachte over “Ode aan Laura| Je leven in vogelvlucht

  1. Pingback: Schathemeltje Rijk voelen! | She is online Lifestyle Guide

Reacties zijn gesloten.