Inspiratiedag met Patricia Steur

Afgelopen zaterdag heb ik samen met een select aantal “camera-addicts”, een medialab fotograferen 🤳 met Patricia Steur mogen meemaken.

Patricia Steur is een van de bekendste fotografen van ons land en heeft diverse nationale en internationale exposities op haar naam staan. Ook zijn er verschillende boeken van haar werk uitgegeven. Tatoeages en Rock & Roll spelen dan ook een belangrijke rol in haar carrière. Wat direct opviel was haar bijzondere schoonheid, bescheidenheid maar vooral betrokkenheid. Ze vertelde prachtige verhalen over de start van haar werk als directie secretaresse en de grote ommekeer in haar leven ” de fotografie “.….haar passie” om zo van haar verlegenheid af te komen. Ze gaf ons geweldige tips over fotograferen met natuurlijk licht en ik moet zeggen dat er ook een aantal prachtige foto’s zijn gemaakt. Alle deelnemers waren dan ook elkaars model waardoor ik ook een paar krachtige vrouwen heb ontmoet. We hebben gelachen maar ook werd er af en toe even een traantje weggepinkt en kregen we soms een kippevel momentje tijdens het bespreken van onze ingezonden foto’s. Patricia nam dan ook alle tijd om elke foto op een mooie manier te beoordelen.

Het mooie van portretfotografie is dat je vaak een bepaalde vorm van schoonheid of verdriet van mensen kunt benadrukken. Je houding maakt of je dingen aantrekt of juist niet. Een van haar portretten “de Maori man met krant ” is mijn favoriet. Ik weet inmiddels ook waarom ik dit schilderij zo ontzettend mooi vindt maar dat hou ik even voor mijzelf. Wil je meer van haar prachtige foto’s zien kijk dan even op haar indrukwekkende website; Patricia Steur Photography

Kingi

Kingi made by Patricia Steur.

Foto gemaakt door Hester Baars

13407175_1046971832004550_160813785077957223_n.jpg

Foto made by Susanne Middelberg

Life is like a camera

Focus on whats important

Capture the good times

Develop from the negatives

And if things don’t work out

Take another shot

 

De beste tip van Patricia: Laat andere mensen weten wat je graag wilt……!

Toeval bestaat namelijk niet!

Dus bij deze is mijn droom…! Het behalen van mijn diploma aan de fotoacademie in Amsterdam….Mijn gezondheid verbeteren…..Het roer omgooien…..en het vastleggen van bijzondere mensen. Er zit nog zoveel verscholen talent. Mensen hebben nou eenmaal zoveel moois te bieden in dit leven. The Power of Personality comes together in Ibiza….Nou ik ga kijken of ze gelijk krijgt….ik hoop stiekem  van wel.
Dank je wel voor deze bijzondere dag….Patricia Steur, Veronique Jansen, Karin Blom, Hester Baars, Susanne Middelberg en Patricia Bosboom en alle andere mooie mensen.

DSC_5246.JPG

Hester – Silvia _ Susanne


With Love Silvia

2 gedachten over “Inspiratiedag met Patricia Steur

  1. Wat bijzonder Sylvia,
    Je hebt je doel gevonden. Waarschijnlijk waren jouw eerdere stappen nodig om hier te komen. Dat kan niet anders want toeval bestaat niet.
    Lieve groeten Tilly

    Like

Reacties zijn gesloten.