Toch een geluk…Barbara Stok!

Na ruim een week van stress neem ik even een paar dagen voor mijzelf. Dr Rossi attendeert me er afgelopen woensdag tijdens onze wekelijkse sessie ook nog even op en heb ik af en toe heerlijk met de voetjes omhoog gezeten. Ik heb lekker gewandeld met de hond in het Purmer bos en geniet ik volop van het prachtige weer met het mooie uitzicht van de omgeving. Het lijkt zelf wel of ik in het bos woon, de vogels kwetteren erop los en de wind waait zachtjes door de bomen. Eigenlijk bedenk ik, dat ik toch een geluk heb omdat dat ik ben zoals ik ben, mijn simpele verstand gebruik, simpel kan denken, geen jaknikker of een robot aan het worden ben. Reden: omdat ik gelukkig een aantal lieve vrienden en familie  om mij heen heb en daardoor niet aan de drank of drugs geraakt ben!!!

Super leuk strip boekje van Barbara Stok vol humor,  grote en kleine verhalen van het leven.

Ik ben meer gaan lezen over het milieuleed van Chronisch zieken en ontdekte in dit artikel dat de belangrijkste doodsoorzaken in deze tijd hart en vaatziekten, longziekten en kanker zijn maar in deze sterfte cijfers zitten zoals ik al een tijdje vermoedde steeds meer andere aandoeningen verstopt. Sarcoidose is er volgens mij een van. Veel chronisch zieken hebben last van milieuleed door overgevoeligheid van fijnstoffen.

Voor mij persoonlijk is dit de echt de oorzaak en gevolg waardoor ik chronisch ziek ben geworden. Vroeger noemde ze me al een hasjhond en als er iemand doodleuk naast me stond te paffen kon ik diegene wel killen….! Waarom ? Omdat het voelde alsof mijn lijf in de fik stond. Mijn neus vaak ging bloeden omdat de “filters gewoon niet goed werken”! Gelukkig lees ik ook vandaag dat de STAAT eindelijk inziet de Niet Rokers meer geld opleveren!!!Pff gaan ze eindelijk het licht zien in dat torentje !!

Bij mij hebben de Man Made Fibers het ziekteproces alleen maar meer verergerd. Nu ik deze stoffen vermijd en regelmatig schonere lucht opzoek ga ik mij langzaam beter voelen en wordt de extreme moeheid minder. Nu is de tijd voor mij aangekomen om mijn lichaam om te zetten naar een betere gezondheid zodat ik de “normale draad van het leven” deels weer kan oppakken, geen maandelijkse infusen meer en ik de Methotrexaat en Foliumzuur aan de kant kan gooien. Wel zal ik mijn leven lang aan de Thyrax moeten, mits deze dan nog leverbaar zijn.

Revalidatie

Over een paar weken begin ik met een intensieve revalidatietraining in het waterland ziekenhuis en gaan we kijken hoe we het lichaam weer balans in kunnen krijgen.

img_2802

Schone lucht is gezond voor iedereen.

Hoe alles gaat verlopen, daar ga ik niet op vooruit lopen en zie op LinkedIn de mooiste banen speciaal voor mij voorbij komen …kennelijk zijn allemaal op zoek naar mij!!! Toch weer een gelukje erbij…. ! Ik heb waarschijnlijk heel veel kennis in huis! School of life zal ik maar zeggen!!Ze hebben me alleen nog niet persoonlijk gebeld …hmmm das nou jammer!!

 

 

Ik
Fijne dag

Liefs Silvia

Een gedachte over “Toch een geluk…Barbara Stok!

  1. Pingback: Een droom wordt een doel, | She is online Lifestyle Guide

Reacties zijn gesloten.