Straatfotografie maakte van mij een levenskunstenaar

Doe iets! Het is maar hoe je kijkt blijkt een Attitude.

Corona virus 2020


Het is vandaag zondag 11 oktober 2020…de b&b gasten zijn vertrokken en het coronavirus houdt iedereen en de wereld in zijn greep. Ik roep iedereen op om zijn zintuigen te ontwapenen …ruim te ventileren en gewoon door proberen te gaan. Kijk niet teveel tv… want als moeten mogen wordt wordt alles anders. Ik lees het boek #Amsterdam 24hrs, die ik destijds van Petra Ruijs heb gekregen. Ik heb er bladeren in bewaard die ik een tijdje geleden op straat heb gevonden tijdens een rondje wandelen op het bolwerk in Middelburg.

Amsterdam 24 Hrs – een aanrader
Corona treft ons allemaal Art Truus van Gogh dress for succes

Weer een Lockdown zou desastreus zijn voor teveel mensen.
Stel jezelf eens de vraag: Wat is de zin van het leven als je s’morgens opstaat? Vraag jij jezelf wel eens af waarheen lijdt of leidt de weg?

Kunst is begrepen woorden

Bekritiseer jezelf en kies een richting en begin gewoon. Veel mensen doen dit niet omdat ze vast zitten in een voor hun bekend ritme. Maar stel je eens voor: je wordt opeens getroffen door iets en in een klap verandert alles, wat zou je dan doen? De overheid doet minder dan je denkt, want zo zegt Wiebus.. had je maar geen ondernemer moeten worden! #categorieondernemersrisico.

De wereld is glashard – Hout van mij verbind Art Truus van Gogh

Veranderkracht
Eigenheid, Gedreven & Creativiteit zijn inmiddels mijn handelsmerken geworden. Want zaken die mijn hart raken laat ik nooit .. luister goed.. nooit los!

Bureau tafel Turning Tables gemaakt de muziek van Adele

Iedereen Arm of Rijk… we moeten altijd dealen met de consequenties van positieve of negatieve dingen in het leven. Zo werkt het leven nou eenmaal.
Ik ga inmiddels geTekenT door het leven maar dat heeft me gevormd tot wie ik nu ben! Het maakbare brein transformeerde me gelukkig tot de nieuwe ik en spelenderwijs werd ik creatief talentvol. Zie een zwarte bladzijde dan ook als persoonlijke groei.

Serve to People not Titles – Apple Care

Wie goed doet, goed ontmoet toch? Petra.. de eigenaar van Ms de Jordaanboot is een vrouw naar mijn hart. Altijd bezig samen met haar partner en team om de wereld een stukje mooie te maken. Meevaren op de Ms de Jordaan voelt als een grote….

En zoals Majoor Bosshardt zou hebben gezegd; je bent meer waard dan je nu denkt en minstens zo belangrijk. Ze had gelijk. Je moet zorgen voor andere mensen, maar ook zelf leren genieten. Zorgen mag nooit een te grote last worden. Vanuit mijn geloof ( ik geloof van Op Eigen Kracht) zorg ik voor mensen die het nodig hebben en doe ik wat ik kan, maar de hele wereld redden wil ik niet, maar ik kan wel mensen anders laten kijken naar precies hetzelfde.

Hier in Zeeland voel ik me als niet zeeuw toch een echte Zeeuwse.
Ik ben verliefd geworden op de vriendelijkheid van het volk en de historie van de stad, Fris, scherp & prikkend.

Wel hebben allemaal toch wel een peper in onze…nodig, toch! Art Truus van Gogh

TruusvanGogh is bedacht door vriend Lex.. en die naam …dat klopte zo met mijn gevoel, ( my dear melancholy) want in mijn hoofd voelde het in 2015 als: Eye almost cut a Piece of myself for yourlife .. but i am not your pitstop. Deze tekst komt uit het album van The Weeknd.

Mijn moederhart bloedde toen ik werd weggeduwd door de Medisch Maatschappelijk werkster in het LUMC in december 2013. Maar achter dat leuke gezinnetje heerste een hoop angst en onzekerheid destijds. Maar zoals al eerder heb beschreven.. ik geef nooit op en ga ik op de barricade voor rechtvaardigheid. Want wie de een erkent kan de ander niet afwijzen toch? Corrigeer me als ik dit verkeerd zie.

Laura Koning voor Erwin Olaf Boek I Am page 243 Project KEYHOLE

I Am Who I Am. #geboeid door hart en longen. Wen er maar aan zou Anouk zeggen … dit is waar anderen nu mee moeten dealen. Ik heb afgerekend met mijzelf steeds bloot te moeten geven. Veel mensen worden gek van mijn post.. maar geloof me ik werd vroeger knettergek van hen… !

Niets is wat het lijkt aan de buitenzijde. Vrouw oktober oktober 2020. Lokatie Bureau Ernstige Zaken – Fotograaf Stef Nagel #vrouwmagazine


Vrijheid

Ik heb hier in Zeeland weer ruimte gekregen om te fladderen en dingen doen die er echt toe doen. Gewoon Op Eigen Kracht je innerlijk gedachtegoed volgen om zo verder aan mijn Toekomst te werken. Zo kom ik het beste tot mijn recht. Dan onstaan er de mooie dingen en de leukste ideeën. Om geld en bezittingen geef ik niet veel, in gezonde en in creatieve vrijheid werken geeft mij de vleugels om te vliegen. Ik koop tegenwoordig regelmatig bij de kringloop en ontvang graag oude spullen waar ik weer iets moois van kan maken.

Heel Holland Gezond – ook al ben ik lekker lelijk.

Zorgen om de Zorg

Het kan niet – het mag niet – want het is te duur.. dat zijn woorden die ik te vaak gehoord heb in de zorg. Maar dan kennen jullie mijn geestdrift nog niet! Een ander had allang opgegeven maar als ik niet zo standvastig ben, was mijn dochter ( Emma Koning) er niet meer geweest en had zo nooit zo sterk is geworden dan dat ze nu is. Verzekeraars moeten kijken hoe we beter samen kunnen werken in plaats van tegen elkaar te werken.

Imagine
Magie ontstaat als je toevalligheden aan elkaar koppelt. Toeval bestaat namelijk niet.

Meer Oog hebben voor elkaar


Respect & Conquer

Oog hebben voor Persoonlijke struggels door reflectie. De wereld van mij: TruusvanGogh draait om medemenselijkheid. Bezuinig nooit op eigen kwaliteit en talent. Zorg goed voor jezelf is een tekst van Nationale Nederlanden – want er is maar een Nederlander zoals jij! Mooie woorden maar de daden bleven een tijd lang achter door pesterijen van NN.

Illustratie Truus van Gogh

Was het niet de Ohra die deze campagne uitzette?
Tacties nadenken & Coderen blijken de sleutels voor Op Eigen Kracht ondernemerschap.
Persoonlijk heb ik een broertje dood aan mensen die niks doen en in de slachtofferrol schieten door zich verschuilen achter hun pc. Alan Cohen, een Amerikaans zakenman citeerde ooit: “gebruik pijn als opstapje, niet als een kampeerplaats ”, en zo is het.

Mijn werk draait om de wereld weer een beetje mooier te maken door spiegelart. De grondslag voor succes is is iets goed doen vanuit je hart. En doorgaan… no matter what. Vanuit normen en waarden iets moois achter laten voor later.

Het papier… om mooie bladzijden om te slaan.


Doe iets! Het is maar hoe je kijkt
Zolang mijn Missie : eenzijdigheid de wereld uit – niet is vervuld er is nog genoeg werk aan de winkel. Van Proudmom met hartepijn naar een wijze uil met bovengebruikelijke levenslesseen. Ik ben inmiddels voor de duvel niet bang.. als je aan mijn opgebouwde credits komt, kom je aan een bulldog die niet meer loslaat.

Ik vorder mijn hartenwens en kies mijn richting. Ik zal mijn gekozen doel bereiken.


Ik ben mijn vrijwilligerswerk bij de Regenbooggroep nooit vergeten. In de Qracht500 zag ik hoe het er aan toe gaat met mensen aan de onderkant van samenleving, wie het nog niet gelukt is in het leven. Gelukkig heb ik een King Willam in huis. Hij is niet antiek en ook niet in het delfsblauw maar houdt wel van klassiek, Queen Emma en Lady Laura in reallife.

Een straatfotograaf


Tegenwoordig waarderen steeds meer mensen de kunst van Truus van Gogh en komen er meer verkopen tot stand. Ze staan niet in het Rijksmuseum maar in eeb Rijkmuseum B & B Montancourt in Middelburg . Wanneer de gasten vragen naar wie is TruusvanGogh komen de verhalen op tafel. We praten dan over het leven en mijn serie Straatfotografie en kunstwerken die gaan over het waarom erachter. De verhalen komen vooral spontaan los. Waarom ik het gemaakt heb en wat aantrekkingskracht is van de eventuele koper. Wat voor mij belangrijk is dat mensen zien welke boodschap er in zit en hoeveel werk en tijd er ik er aan heb besteed… want daar herkennen en waarderen de liefhebbers mijn werk op. Sommige gebeurtenissen hebben zo’n impact in je leven dat je beseft dat als je niks doet je brein langzaam doodbloed. Soms dringt dat process niet altijd bij anderen, familie en vrienden door, maar er is altijd een keuze. Het is maar hoe je kijkt.

De tijdlijn van een leven

Vroeger keek ik als jong volwassene naar medisch centrum West.. gefascineerd zat ik te kijken hoe het er daar vanbinnen aan toe ging. Een paar jaar later trouwde ik en werd de muziek uit de film van Medisch Centrum West erin gemonteerd, niet wetende dat ik jaren later 60 tot 80 x per jaar in zoveel ziekenhuizen zou vertoeven. Daar ontstond ook een andere kant, die creatieve. De behoefte om de zin van het leven , de zorg en het welzijn, vast te leggen door middel van straatfotografie. Ik koos ervoor om niet alleen maar mooie plaatjes te delen. Urenlang wachten in wachtkamers en turen naar gesloten deuren leerde mij anders kijken naar de informatie in ruimtes en wachtkamers. Om de boodschappen en de literatuur die er lag te begrijpen moest ik iets mee doen. Inmiddels ben ik zover dat het mijn getransformeerd heeft naar de persoon die ik zo graag weer wilde zijn. Een relaxed konijn.

Imagine

Als Levenskunstenaar in mijn eigen Museum Montancourt vervlecht ik de kunst van anders kijken, wetenschap & creativiteit door de mooie gesprekken met onze wereldwijde gasten. In mijn beperkingen toont zich toch een meester zo blijkt uit de vele reacties.

Be the Change

Mijn ambitie is om TruusvanGogh sterker op de kaart te zetten. Gewoon om Oude & Afgedankte dingen/ spullen/ mensen te veranderen in een Koninklijk pronkstuk zodat de waarde ervan verdubbeld..maar verkoop je ziel nooit aan een ander.

Turning Tables

Willen ook wij in de toekomst nog AOW ontvangen dan moet er in de rol van de moeder met gezondheidszorgen drastisch veranderen. Mede door mijn eigen ervaringen, gedrevenheid en doorzettingsvermogen heeft dit mij inzicht gegeven en zo vervormde van Carrierevrouw naar Levenskunstenaar met een boodschap. Ik wil niet mijn verdere leven buitenspel blijven staan.. als het Melkmeisje.

Het melkmeisje

Ik ben een zelfbenoemde ex ondernemer en ambassadeur van de Qracht500. Dit bevalt me prima. . Ik weet inmiddels dat toeval niet bestaat en dat mijn route na een handlezing van Isabel Capelli al was uitgestippeld. Maar je moet die routebeschrijving wel blijven volgen. Als je opgroeit als dochter van een verzekeringsagent en je goed naar zijn verhalen hebt geluisterd wat ik in mijn jeugd natuurlijk niet echt helemaal heb gedaan, dan is er dus een depressie voor nodig om die werkelijke boodschap te incasseren. Ik leerde van Dr.Rossi de kunst van het spiegelen en de kwam met een quote tussen de grote deraarde boek van filosofen van Rijk Binnenkamp.nl te staan en volgde de route van “Hout, Groeiend Goud”.
Ik word vaak aangezien als Kakwijf.. maar die uitspraak is juist het tegenovergestelde, ik deins eigenlijk nergens voor terug. Ik doe niet aan rangen en standen.. ik hou van elk mens als hij maar iets doet wat er toe doet. Maar een goede style is nou een niet te koop!
Ik ben inmiddels de onbetwiste online #googlemaps koningin van mijn eigen creërende website She is online Lifestyle Guide. En in dit domein mag alles zolang we elkaars werk mooi houden en geluk willen delen. Ik kan en doe alles op gevoel en intuïtie. Zo lang ik er maar lol in blijf hebben. Niets is mij te gek. Ik laat me nooit beperken door hokjesdenkers. Geven in zoveel makkelijker dan nemen. Ook in huize Montancourt komen veel gasten slapen maar ook delen ze een stukje van hun persoonlijk leven. In een keurslijfbedrijf werken maakt mij niet gelukkig , ik hou van vrijheid en avontuur. Van creativiteit ontwikkel je persoonlijke groei. Ik hou van mensen met een vergelijkbare mentaliteit.


Nachtwacht

Ik wacht op de dag wanneer ik exposeren mag bij de Overheid en mijn kunst eindelijk daar tentoon mag stellen en met Mark Rutte een wedergeboorte beschuitje te eten .

Het is tijd voor reflectie, voor het spreiden van je armen, laat je omarmen door de rijken en de armen. Laat je leiden door het ritme van de klok, het glitteren van de zee en neem jezelf en een ander met je mee.
Je kunt mij een beetje zien als een heel voetbal team.. mij kun je overal neerzetten…want als je niet durft te schieten kun je ook niet scoren. Alleen blijft de overheid mij tot op heden nog steeds buitenspel zetten. Al jaren stuur ik ze post maar heb daar nog nooit een zinnig antwoord op terug gehad. Ik blijf me hiervoor in zetten en hoop toch echt dat onze Mona & Wobke mij werk voor een keer serieus nemen.

Eye like you #sla bestek Sla me niet over


Het roer om gaf ons een hoop spanning en stress.. geen bank die ons in eerste instantie wilde helpen aan een passende Hypotheek. Iedere stropdas die tegenover ons zat kwam in de klem tussen zijn algoritme van zijn PC. Totdat we er een hadden die we bestookten met bewijs van leven materiaal. Uiteindelijk kregen we op 9 januari 2019 eindelijk fiat… en wat er toen door ons heen ging is echt onbeschrijfelijk. Alleen als je heilig geloof hebt in je eigen idee en kracht kun je scoren. Je hoeft geen Hbo studie te hebben om Geld te verdienen. Wie slim is haalt Truus van Gogh en haar adviesraad in huis. Succes Verzekerd. Ik geloof in een Op Eigen Kracht Werk aan je Toekomst Training voor iedere Nederlander. Maar je moet er wel zo vol van zijn en je door niemand laten tegenhouden. Deze behoefte aan iets goeds doen kwam voort uit mijn vrijwilligerswerk bij de regenbooggroep en door de kracht van mijn Hartekinderen. Ik wil mensen iets meegeven voor als ze later groot zijn. Only good things can Grow. Wat ik doe is geen HBO maar OBH Onzettend Begaafd Hard werken. Zie mij als een ruwe diamant die zichzelf bijschaaft tot een Briljant mens. Bij ons geld Geen Woorden maar Daden. Vertrouwen begint bij ons met een goed keukentafel gesprek. Niet bureaucratisch maar kijk naar het doel. Dat is waar mijn taak als trotse moeder voor staat. Je kinderen zo goed mogelijk voorbereiden op de mooie maar ook harde werkelijkheid. Toen de zorg in 2015 werd gespitst is het gezeik voor veel mensen begonnen. Het eerste wat wij moest doen was onzelf #blootgeven. Maar ik strijd nu om de zorg te vereenvoudigen. Ik moet elk jaar de boel platslaan tot hoofdpijndossiers aan toe. De processen en protocollen moeten makkelijker en goedkoper. Terwijl de zorgaanvragen steeds complexer werden pleit ik ervoor om te zorgen dat je juiste zorg ook geleverd kan blijven worden. Techniek en handelingen zijn een hulpmiddel geen doel. Met zorg bedoelen we ook zorg geen proces voeren. Punt. Het einddoel moet gezond blijven! Dat is waar volgens mij humanity over gaat. Resepect, gunnen & geven.

Mijn moederhart neemt verantwoordelijkheid

Ik denk dat eraar weinig mensen zo manisch creatief zijn als ik. Jezelf steeds weer opnieuw uitvinden is toch de leukste les in het leven? In mijn oude dorp waren de prikkels om te voeden op en gingen we op zoek naar meer prikkels & beleving, want daar draait het leven om. En om autonoom te blijven en de regie over je eigen leven niet te verliezen moet je jezelf elk dag uitdagen om ondernemen en niet te slacken. Mijn Inspiratie bronnen zijn o.a Dr.Rossi, Da Vinci, Vincent van Gogh, Hans Kanters en de hertog van Urbino. Door mezelf steeds te spiegen dus uit te dagen ontwikkelde ik surrealistische kunst met een boodschap. Het verleggen van je creativiteit is een afspraak maken met Doe Iets. Het is maar hoe je kijkt. Go slow but go.

Inkt maakt zoveel los in de mens

Leuke metafoor voor reflectie!

Vrouw tegen Vrouw – Man tegen Man

He jij daar Apekop! Ja ik heb het tegen jou! Heb je nog nooit een aap gezien? Echt niet? Where have you been monkey? Kijk maar even in mijn lens. Zo ziet een relaxte aap eruit!

Met drukte makers zoals jij heb ik afgerekend. Die zitten in artis mooi te wezen .. aan de buitenkant terwijl ze van binnen eigen wegrotten van verdriet! Nou wat een spraakwaterval ben ik vandaag toch weer… maar het moest er weer ff uit !

Even een applausje voor jezelf… !

Liefs TruusvanGogh