# BENOEM HET! Nugger werkt aan Perspectief!

Ik sla graag de handen ineen! Ik weet dat je alles kunt bereiken door bijna kapot te gaan!
“Honger maakt creatief” 
Door Kunst in beweging. Het is maar hoe je kijkt!
Afgelopen maandag ben ik op bezoek geweest bij de gemeente Edam-Volendam om mijn kunstproject te presenteren. Door op een persoonlijke en creatieve manier mijn frustratie te uiten en mijn zorgvraag te benoemen: Hoe we persoonlijke & stille armoede samen tegen kunnen gaan? We kwamen uit op een bijzonder interessant gesprek. Het uitwisselen van twee werelden aan informatie leverde ons beiden dus een schat aan kennis en informatie op en voor beiden een belangrijk keerpunt en speerpunt voor de toekomst. 

Zorgzaamheid door Kunst zorgt dus voor verbinding.

Door al mijn boosheid van de afgelopen jaren op papier te uiten in cirkels waar het oog centraal staat, kom je op dingen uit waar ik als zelfstandige het bestaan niet van af wist. Ik heb altijd geleerd om voor mijzelf te zorgen met een eigen vangnet. Maar als je dan na ruim 10 jaar ziek bent geweest, je reserves op zijn, niet je oude vak meer kunt uitoefenen….. totaal iets anders moet gaan doen in je leven…moet je gewoon weer van voor af aan beginnen…. Maar vindt het best lastig om hulp te vragen!!

Zinvol werk NUGgers

Ik kreeg voor het eerst van mijn leven te horen dat ik tot de categorie Nuggers hoor….! Een wat….was dan ook mijn reactie!!!  Wat is in godsnaam een nugger vroeg ik aan de medewerkers van Gemeente Edam Volendam. 

Nugger staat voor Niet-uitkeringsgerechtigde.( Sinds 1 januari 2015 kunnen Gemeenten subsidieregelingen inzetten voor bijvoorbeeld niet-uitkeringsgerechtigden die geen baan hebben, zoals een loonkostensubsidie of scholingsgeld).

Zo zie je maar…hoe een persoonlijk gesprek kan verlopen. Reïntegreren vanuit de participatiewet noemen ze dit! Het werd een confronterend maar zeer helder gesprek voor beide partijen. Wie kamt met twee zeldzame ziekten moet ook nog een vechten tegen een isolement, onbegrip en vooroordelen. Een gezonde leefomgeving is voor mij belangrijk. Na mijn verhaal te hebben verteld werd ik meteen voorgesteld aan een medewerker van Het Breed Sociaal Loket.  Een soort manager die me helpt bij het opmaken van een professioneel CV.

Nieuwe hoop en kansen dus  voor deze proudmom !

Parttime weer aan de slag kunnen is nu voor mij een belangrijke eis. Ik wil graag weer een baan waar ik gelukkig van wordt en waar ik mijn talent, ervaringen, creativiteit & fotografie kan inzetten. Ook is het belangrijk dat mijn ziel rust moet kunnen blijven geven in combinatie met de medische zorg voor mijn Hartekind Emma.13414657_1103398009701266_1570137543_n

Dingen gaan doen vanuit een Autonome Intrinsieke Motivatie dat is mijn drijfveer en doel voor de toekomst. Maatschappelijk , Sociaal en Verbindend bezig zijn. Het doel waar ik naar streef is dus het behouden van mijn stijl met een ijzersterk verhaal. Ik wil heel graag voor een bedrijf of organisatie werken met variërende opdrachtgevers. Het creëren van een nieuwe identiteit door creativiteit is voor mij eigenlijk een pré. Daar ligt mijn hart, mijn passie … hetgeen ik het liefste doe samen met collega’s en mijn camera. Mensen inspireren door ze iets mee te geven wat er toe doet… met tips, tricks en creativiteit een andere denkwijze bij brengen.  Ik bezit als straatfotograaf, proudmom en levenskunstenaar het vermogen om van een gewoon tafereel iets bijzonders te maken, verzin leuke concepten, en kan van ieder mens een unieke persoonlijkheid maken of een mooi portret.

img_9487

Ervaringsdeskundige 

De sleutel voor geluk leg ik dus persoonlijk vast door zelfreflectie. Bloggen als placebo werkt! Werken van buiten naar binnen door zelfonderzoek, ervaring en ondersteuning is voor mij heel belangrijk onderdeel geworden voor de juiste balans.


In dit online dagboek hou ik dan ook bij wat ik meemaak en wat deze bijzondere gebeurtenissen voor een invloed hebben op mijn gedachten, gevoelens en gedragingen. Op deze manier heb ik geleerd ….om op afstand naar mijzelf te kijken…. en belemmerende patronen samen met Doctor Rossi, een aantal inspirators… te doorbreken en dat een actieve ziel genoeg rust moet krijgen en dat ik echte liefde heb leren loslaten.

Verbondenheid  & Intrinsieke Motivatie voor ondernemende mensen.

Mijn verbondenheid met mensen heb ik moeten leren omzetten. Vroeger schoot ik te vaak en te snel te hulp maar heb dit af moeten leren om mijzelf te beschermen. Best moeilijk voor een ram…die meteen vanuit oplossingen en enthousiasme denkt dat van binnenuit aangestuurd en geprikkeld wordt.

Iemand motiveren is best lastig als ze precies het tegenovergestelde zijn. Daar liggen voor mij kansen en uitdagingen. Het is voor werkgevers, overheid en nuggers dus van levensbelang om een omgeving te creëren waar binnen mensen zichzelf kunnen blijven motiveren door vooral niet ziek of zieker te worden. Werken vanuit en op eigen kracht dus…! Ik weet uit al mijn eigen ervaringen dat je voor het behouden en vergroten van je autonomie veel lef, moed en doorzettings vermogen moet hebben. En hoe je met weinig geld er leuk uit blijft zien en er ook een stuk slanker door wordt!  

Reset Yourself is anno 2017 een must! Werken en handelen vanuit vertrouwen geeft je energie en triggert je om meer in oplossingen te denken veelzijdiger te kijken en te handelen. Zorg dat mensen weten dat je bestaat! Het werkt! Persoonlijk leiderschap, een vangnet en zelfreflectie is daarom van groot belang om onafhankelijk te te kunnen blijven.

fullsizerender

Dus ben je een zelfstandig ondernemer die door omstandigheden of ziekte een andere wending aan zijn leven moet geven neem dan contact op met je gemeente en maak een afspraak met het Breed Sociaal Loket welke mogelijkheden er voor jou zijn.

Tot Snel

With Love Silvia