Internationale vrouwendag 2017

Vandaag, 8 maart is het Internationale Vrouwendag. Deze dag staat in het teken van strijdbaarheid en solidariteit van vrouwen over de hele wereld.

Vorig jaar schreef ik in mijn blog over Edith Schippers die toen bekend maakte dat ze 12 miljoen beschikbaar stelde voor de verbetering in de zorg voor vrouwen. Ik heb er nog niets van gemerkt. Jullie wel? En waneer ik vandaag via google zoek naar resultaten dan zie ik alleen nog maar oude berichten en geen vervolg wat Edith bereikt heeft met haar 12 miljoen voor vrouwen!

Dit jaar schrijf ik een Ode aan mijzelf. Het maakbare brein.

Ik ben van ver gekomen en ben trots op mijn strijdvaardigheid, eigenwijsheid en loopbaan tot nu toe. Gebruik je gezonde verstand en word wie je wilt zijn, dat is mijn kracht. Ik vind persoonlijk dat er meer professionals het boek van Margriet Sitskoorn moeten lezen. De plasticiteit van je hersenen zijn ongelofelijk belangrijk voor het leven van alle dag en weet uit eigen ervaringen dat je ingeslepen denkpatronen kunt veranderen. Mijn eigenwijsheid en aanpassingsvermogen heeft mij ver gebracht en daar ben ik ongelofelijk trots op. Ik ga als eens proberen voor het eerst van mijn leven om eens te kijken of ik kan solliciteren ben naar een parttime als coach!!! Ik merk dat ik steeds vast loop bij Vereiste Opleidingen als HBO of Bachelor. Maar volgens de consulent van het Breed Social Loket M. Louter moet ik daar niet op letten…maar meer lijken naar de functieomschrijvingen!!! 

Wanneer ik solliciteer op een functie dan zorgt het ICT systeem ervoor dat ik niet verder kan omdat ik wel Ja moet antwoorden op: Bent u in het bezit van een diploma Bachelor? Nee maar volgens mij is dit een baan die op mijn lijf geschreven is…! Ik heb dus toch maar op Ja gedrukt…maar eigenlijk lieg ik dan! Als ik google op werken zonder diploma kom ik op freelance vacatures terecht maar dat is iets  wat ik nu niet wil doen!

jobcoach / ambulant begeleider Noord Holland Noord
IederZijnWerk ArbeidscoachingHoorn
Voor de regio Noord Holland noord is de organisatie IederZijnWerk op zoek naar een jobcoach/ambulant begeleider voor de begeleiding van mensen met een Wajong, WIA, WAZ of WAO uitkering en/of die ingeschreven zijn in het doelgroepenregister Banenafspraak.

Daarnaast kan het werk bestaan uit begeleiden van mensen in het kader van WMO.

Ben jij gemotiveerd, enthousiast, cliëntgericht en commercieel ingesteld, dan zijn wij op zoek naar jou!

Taken en verantwoordelijkheden

 • Coachen, motiveren en enthousiasmeren van cliënten op het gebied van werken of persoonlijk functioneren.
 • Werven van cliënten en werkgevers.
 • Jij bent het eerste aanspreekpunt voor de cliënt en werkgevers .
 • Je onderhoudt contacten met cliënt en werkgevers.
 • Je voert gesprekken met cliënten en werkgevers in het kader van werk zoeken, vinden, en behouden.
 • Je lost eventuele problemen op die zich voordoen gedurende een traject. Dit kunnen problemen zijn die ontstaan op de werkvloer of persoonlijke problematiek.
 • Contact leggen en onderhouden met uitkeringsinstanties (arbeidsdeskundigen, casemanagers gemeenten).

Functie-vereisten

 • Je beschikt minimaal over een HBO diploma (MWD, SPH, AMA, HRM) of vergelijkbaar.
 • Je kunt zelfstandig werken, maar vindt het ook fijn om regelmatig met collega’s te overleggen.
 • Je bent in staat om een goed netwerk op te zetten en te onderhouden.
 • Je hebt doorzettingsvermogen en bent gemotiveerd.
 • Je bent commercieel ingesteld en durft op iedereen af te stappen.
 • Je bent resultaatgericht en denkt in oplossingen.
 • Je beschikt over goede sociale vaardigheden.
 • Je bent betrouwbaar. Je zegt wat je doet en doet wat je zegt
 • je kunt communiceren op verschillende niveaus: cliënt, werkgever, opdrachtgevers.

IederZijnWerk gaat er vanuit dat er voor iedereen passend werk is, op wat voor manier dan ook. Belangrijk is om uit te vinden wat de voor jou juiste plek is. Daarbij kun je jezelf de volgende vragen stellen:

 • Wat kan ik?
 • Waar voel ik me goed bij?
 • Wat is mijn doel?
 • Wat heb ik nodig?
 • Wie kan mij waar bij helpen?

De jobcoach van IederZijnWerk helpt haar cliënten bij het zelf beantwoorden van deze vragen. Samen vinden we dan het resultaat: werk dat bij de cliënt past, op een voor hem juiste plek, op een manier waarbij hij goed kan functioneren.

Bij IederZijnWerk werken betekent zelfstandigheid, verantwoordelijkheid en ruimte om binnen de kaders zelf je eigen manier van werken of specialiteit te ontwikkelen.

We vinden het fijn om met en van elkaar te leren.

Voor meer informatie over onze organisatie zie: http://www.iederzijnwerk.nl. Solliciteren kan tot 15 maart. Stuur je motivatiebrief met CV naar het emailadres van IederZijnWerk. Indien je inhoudelijke vragen hebt over de vacature, kun je contact opnemen met Wilfried Gengler, 0515-543623

Vereiste opleiding:

 • Bachelor

Vereiste ervaring:

 • ambulante begeleiding: 1 jaar
 • jobcoach: 1 jaar

Vereiste taal:

 • Nederlands

Vereiste licentie of certificering:

 • Rijbewijs B

 

 

Ik blijf gewoon doorgaan met solliciteren en hoop dat ze me uitnodigen om mijn motivatie toe te lichten omdat ik dit bedrijf een hoop te bieden heb!

With Love SilviaMotivators7 - KarinJoan.JPG-1

.