Het Maakbare Konijn 2.0!

Het Maakbare Konijn 2.0 met de naam Doctor Rossi begint met groeien.

Door de gedachtegang van een ontwerpster…naar een print op een shirt. Je werd geboren en vertrouwd. Ik zag je en was op slag verliefd. Je liet me niet los en ik wilde je hebben. Maar in de commercie werd je meegesleurd omdat niemand zag hoe leuk en mooi je eigenlijk bent. Ik kon uren naar je kijken. Je gaf me troost, je gaf me inspiratie…je gaf me weer kleur aan mijn leven. Je zei nooit iets maar je was er gewoon. Gewoon voor mij… Ik wilde deze gedachte vasthouden en ging je schilderen. Ik gaf je persoonlijke aandacht, ik bestudeerde je van tot tot teen en zo kwam jij meer tot leven.

Jij liet mij pas echt stilvallen maar liet me ook tegelijkertijd groeien….! Mijn held die veel van mijn ervaringen samenbracht totdat mijn cirkel rond was……..en nu… nu sta ik in het midden en ben jij mijn kompas geworden. Mijn verbeelding, mijn bezieling, mijn creativiteit, mijn schoonheid, mijn betrokkenheid,mijn vriendelijkheid, mijn menselijkheid, mijn verbinding, mijn hoop, mijn dankbaarheid en wordt het de hoogste tijd om je verder te gaan aan je ontwikkeling.

dsc07029

De volgend stap werd gezet…Ik belde lieve vriendin Mar op en vroeg haar om Rossi, want zo noem ik dit magische konijn, als echte knuffel te maken. Ze moest hard lachen maar ging er meteen mee aan de gang. Ze kent me al een tijdje….! Oude stofjes werden uit de kast gehaald en blijkt dat is toch best moeilijk is om een konijn maken. Konijnen blijken daar toch veel sneller en beter in te zijn dan mensen.

En dan ben je er helemaal af van tot tot teen….Oh wat ben je mooi, lief en kwetsbaar te gelijk. Eigenlijk is het best bijzonder en magisch tegelijk! Je krijgt je eigen plek en geniet van het uitzicht in een stoel die anderen weg wilde doen maar ik er geen afscheid van wilde nemen… alleen omdat er een vlekje opzat….Ik bedacht me gen moment..pakte een stift en tekende daar een helding op….wow wat werd ze mooi en we proosten samen op het leven!

Ik lijk wel een artestieke filosoof. Filosofen schrijven ook vaak over het alledaagse en herkenbare thema’s.

Ach ja…misschien ben ik dat ook wel….whatever…. alle verhalen zijn echt en komen uit rechtstreeks uit mijn hart en zijn uit het leven gegrepen. Ze gaan over bijzondere maar herkenbare situaties, belevingen, bevindingen en daarom zijn ze misschien ook makkelijk en fijn om te lezen. Ik weet dat veel bekende filosofen mensen stimuleren om het leven ter hand te nemen, en te veranderen of te verbeteren als dat nodig is. Ook al zijn sommige vrouwelijke denkers er al honderden jaren niet meer, hun werk blijft een inspiratiebron voor ons eigen leven en dat mag niet verloren gaan…….!

Hoop doet leven….!

We zijn als samenleving de essentie van menselijkheid en persoonlijke aandacht aan het verliezen. In deze Go van het leven wil ik niet leven…..Mensen staan stil, raken overprikkeld, worden wantrouwend, vermoeid, kijken alleen nog maar naar beneden, raken, verslaafd en komen in de wereld van de tunnelvisie terecht, waar leven en denken eenzijdig op papier staat..Het probleem in Nederland is dat waneer er iets op papier staat dit een feit blijkt en de bureaucratie (het systeem) het dus overneemt en het profileren begint. Je hoeft echt geen genoegen te nemen met een situatie die je niet bevalt. Dat kan echt anders…..! Niet met macht maar juist door kracht. Persoonlijke verandering voor ruimte, openheid, aandacht, stimuleren door verbinding. Rechtvaardigheid en zelfstandigheid door gelijkheid en betrokkenheid waarbij emoties nou eenmaal bij mogen horen.

Time for change must come

In een van mijn vorige blogs heb je ook kunnen lezen dat een stemmetje in mijn hoofd zegt: Doe iets….iets wat er echt toe doet….in de toekomst. Kom in beweging…maar dan op een manier die nu in mijn huidige lichaamsstijl past. Het is leuk, het is fijn, ik word er blij van, het geeft me energie en af en toe ook al vleugels. De echte Dr Rossi noemt het persoonlijk, maatschappelijk en constructief … ik noem het spannend…. en hoop op ondersteuning….Het zijn nog maar ideeën hoor!!! Ik weet nog niet welke kant het op gaat, maar de ideeën liggen wel klaar om een echt plan te gaan worden. Alleen heb ik straks wel ontvangers nodig voor het uitvoeren hiervan! Ik heb van Inez van Oord geleerd dat een idee iets wederzijds moet zijn. Gever + Ontvanger…Ik zie het als de geboorte van een nieuw konijntje….!

Werken aan de uitvoering van de Verbeelding

Het begint altijd bij een idee, dat moet een overtuiging worden….(daar ben ik nu mee bezig) om daarna verder uitgewerkt te worden tot een plan. Dan staat het.. werkt het…slaat het aan… is er genoeg enthousiasme ..komen er mensen op af… gaat het groeien…dan komt er structuur en neemt een bijzonder iemand het over….!!

img_8775

De transformatie van een Stress Konijn naar Relax Konijn!

Wat wil ik veranderen?

Ik analyseer altijd al wat er speelt in mijn omgeving. Dit kan een afwijking van mij zijn, maar ik zie het tegenwoordig als een kracht. Beter een gepassioneerde moeder met verbeelding die beter onderzoek doet dan een slechte professional die macht uitoefent door profileren. Geloof me…Niets is tegenwoordig wat het lijkt! Hoe noemen ze dit ook al weer…gebakken lucht!

Ontevredenheid is altijd het begin van ….verandering. Het drukke en gestresste bestaan van mensen moet gaan veranderen in vrijheid en ruimte! Het is de hoogste tijd voor een revolutie!  Steeds meer mensen leven in de flow van Collectieve Verdwazing en zijn hard op weg een inktschijter te worden. Dit noem ik etnisch profileren. Als ik aan sommige mensen dit voorleg kijken ze me aan of ik gek ben…. geven ze geen antwoord, verzinnen ze een excuus om maar niet te reageren…..!!!

Maar in elke beperking schuilt ook een vrijheid. Pak een pen, papier en schrijf…. Het is maar hoe je kijkt! Hoe leuk zou het zijn als door een beperking, creativiteit, inzicht Echt Mensenwerk echt gaat worden? Ik denk echt heel leuk! JIJ? Bekijk de onderstaande tekst en tekening een goed want dan is dit het begin van een nieuwe revolutie en persoonlijke Happinez…..Imagine???  Het is maar hoe je kijkt!

FullSizeRender 7.jpg

De kracht van Verbeelding begint met een Kunstwerkje! Serie Eigen Wijsheid.

Er komt een keer een Omslag.

With Love Silvia

Een gedachte over “Het Maakbare Konijn 2.0!

  1. Pingback: Door Kunst in Beweging – She is online Lifestyle Guide

Reacties zijn gesloten.