De Kracht van de Verbeelding!

Kun je op volwassen leeftijd nog een rekenwonder worden, doorzettingsvermogen verkrijgen of je angsten overwinnen? Dat kan, want onze hersenen zijn in staat tot reorganisatie en zelfvernieuwing: er ontstaan nieuwe verbindingen in het brein en er worden nieuwe cellen aangemaakt. 

Haal eruit wat er in zit, want het zit hem in de Kracht van Verbeelding ! 

Bepaal jij je eigen waarden, je eigen pas en richting!

Hallo lieve mensen…vandaag heb ik weer een iets leuks voor jullie maar je mag het ook delen…..! Dit blog gaat voornamelijk over de kracht van een bijzonder konijn met een Ode voor persoonlijke aandacht!
Wat moet je anno 2017 nog beginnen als je niet een grote naam achter je hebt staan maar wel een rol van betekenis bent of wilt zijn. Steeds meer mensen raken in de problemen omdat je in Nederland niet slimmer mag zijn dan de baas volgens het nieuws van vandaag!
Als je een eigen idee en visie hebt, kun je tegenwoordig sowieso wel ophoepelen en zien bepaalde mensen je liever niet op hun pad komen. Nou bergrijp ik waarom het de laatste tijd zo stil om mij heen wordt….!Haha…!
Uit alle ervaringen van de afgelopen 18 jaar heb ik inmiddels bevestigd gekregen dat ik een hoog intelligentie niveau heb bereikt en nu echt weet ik dat ik, als dwarsdenker Een Maak..baar Konijn 2.0 ben, maar niet meer past in een de wereld van de Collectieve verdwaasders.
FullSizeRender.jpg

Wees wie je wit zijn volgens Rossi.

Persoonlijke interesses, persoonlijke motivaties en persoonlijk doorzettingsvermogen hebben er toe geleid dat mijn hersenen zijn verandert naar de eisen van de omgeving. Daar heb ik het afgelopen jaar heel veel over geleerd en heb daardoor een keuze gemaakt. Ik ga een heel eigen… maar totaal ander pad volgen.
Ruim achttien jaar lang heb ik 4 tot 6 uur extra trainingen per dag gehad op het gebied van gezondheid, opvoeden, ondernemen, gezondheidszorg, overheidsinstanties, gemeente, vervoer, onderwijs, moederschap en persoonlijke ontwikkeling. Nu pas kan ik zeggen dat ik op allerlei vakgebieden op een zeer hoog niveau kan meepraten. Dit heeft me inmiddels gouden inzichten opgeleverd.
Waneer ik verder op onderzoek uit ga blijkt dat 80% van de verschillen in intelligentie tussen mensen erfelijk is bepaald. Maar hoe die intelligentie uitpakt is dus vaak afhankelijk van “de omstandigheden”. Zo scoren kinderen die lange tijd niet goed gestimuleerd of begeleid worden, gemiddeld vijftien punten lager op een intelligentietest dan kinderen die wel goed begeleid worden, gemotiveerd zijn en passend onderwijs krijgen. Daarnaast staat in het boek van Margriet Sitskoorn ‘Het maakbare brein’ een echte aanrader overigens, ook nog eens beschreven dat mensen die de absolute top bereiken in hun vakgebied, daar heel hard voor hebben gewerkt…. Om dus iets heel goed te leren moet je daar dus jaren lang, vier uur tot zes uur per dag extra aan werken. Op deze manier past het brein zich aan aan wat je het vraagt. Succes is dus een combinatie van factoren: Ervaring, Interesse, Motivatie maar vooral veel Doorzettingsvermogen 
Hoogopgeleid of niet. 
Niets is wat het lijkt…..! Een tijd geleden heb ik een gesprek gehad met een doctorandus die mij vertelde dat hij dacht dat door zijn intelligentie het bijbehorende succes een vaststaand gegeven was. Maar kwam er achter dat dit dus niet het geval bleek te zijn. Hij omschreef mij na ons gesprek als een bijzondere vrouw en vertelde dat hij veel bewondering voor me heeft voor iemand die zonder enige studie al haar successen te danken heeft door persoonlijke inzet, persoonlijkeaandacht, persoonlijke interesses, persoonlijkemotivatie, persoonlijke vechtlust maar vooral door het ongenaakbare persoonlijke doorzettingsvermogen ondanks alle ellende. Dit gaf me destijds een goed gevoel, maar nu…jaren later…. weet ik precies waar ik sta, wat ik wil en is dit inzicht nu een zaak van bezieling geworden.

Het maakbare brein!

Inmiddels weet ik waarom veel niet geschoolde mensen zoeken naar bevestigingen omdat “hun intelligentie niveau” als het ware elke keer weer opnieuw de gedachte heeft om te falen ….en deze dus zo groot is waardoor men denkt dat er dan minder uitdagingen komen dan bij de mensen die denken dat succes wél maakbaar is. Het heeft dus voornamelijk te maken met het “niet” hebben van diploma’s….!

Door mijn ervaringen over te brengen is voornamelijk mijn inzet en verantwoordelijkheid voor mijn dochter hartkind Emma en zelfs ook bij Laura een van de effecten van persoonlijke aandacht, interesses, motivatie en doorzettingsvermogen al goed zichtbaar en zeker bij hun prestaties en persoonlijke ontwikkelingen. Ik veeg tegenwoordig de vloer aan met ongeïnteresseerde mensen  maar zet ze wel terug in hun kracht. Het intelligentie niveau van iedereen groeit dus zo automatisch mee en heeft dit al tot mooie resultaten geleid. Iedereen is met een intelligent vermogen geboren maar je moet wel de kracht van iemand kunnen zien en lezen….en als je dat samen met de juiste mensen en/of instellingen daar zorg voor draagt haal je meer uit de intelligentie die je als basis hebt meegekregen. Tuurlijk is dit wel een mix van factoren…. Je moet jezelf en kinderen elke dag blijven trainen, negatieve dingen wel zien maar positief benaderen door op te eerste plaatst te geloven in je zelf en vertrouwen en dingen bespreekbaar te maken. Alle collectieve verdwaasders ( Welk type ben jij?) hebben standaard een vorm van cynisme in zich en moet me dus altijd verdedigen. Dit kostte mij dan bakken vol met tijd en vooral verkeerde energie. Energie die ik nodig heb voor het bereiken van idealen.

Maar de vraag is natuurlijk hoe sta je als ouders in het leven en met welke normen en waarden groei je op, waar vecht je voor en waarvoor niet. Doe vooral dingen waar jezelf in geloofd, dingen die er iets toe doen, en waar jij en je kinderen blij en vrolijk van worden. Probeer dan om hier allemaal individueel beter in te worden. Koop het vooral niet af, daar wordt je maar heel even gelukkig van…..Iemand die heel bang is om iets nieuws,een test of toets te maken kan uit pure stress zijn resultaten dus negatief beïnvloeden mag daar niet op afgerekend gaan worden. Daar is een andere aanpak of regel voor nodig…! Het afzeiken van iemand kan desastreuze gevolgen hebben.

Alle mensen profileren…dat zijn niet alleen een etnische minderheden. Iedereen die raar doet of vreemd gedrag vertoont heeft vaak een hulpvraag….! Het is een kracht van je eigen verbeelding. Doe je hier iets mee of niet. Je kunt dit pas echt goed doen door eerst het persoon persoonlijke aandacht te geven en te ontdekken waar je hem of haar mee kunt helpen dan alleen maar een dossier te lezen en te oordelen. Niets is namelijk wat het lijkt!! Het leven is eigenlijk alleen maar een competentie strijd tussen mensen…..maar dat kan echt beter. Het is maar hoe je kijkt. Als ik alle informatie over intelligentie op een rijtje zet dan moet ik jullie melden dat je met simpel en logisch denken en nadenken je toch heel ver kunt komen en dit toch wel iets is om te koesteren. Hard werken aan een persoonlijke ontwikkeling moet gaan lonen toch?

Uiteindelijk draait alles om gelukkig te zijn, dingen te doen met veel passie en liefde.
De kracht van de Verbeelding is zit hem in Rossi…Het Maakbare Konijn 2.0. 

Zij liet mij pas echt stilvallen maar liet me ook tegelijkertijd groeien….! Mijn held die veel van mijn ervaringen samenbracht totdat de cirkel rond was……..en nu sta ik in het midden…..en is dit mijn kompas geworden. verbeelding, bezieling,creativiteit, schoonheid, betrokkenheid, vriendelijkheid, menselijkheid, verbinding, dankbaarheid. Met dank aan Inez van Oord.
Echt bijzonder en magisch tegelijk!
With love Silvia