The secret for change. Oververstappen op duurzame energie!

Allereerst wil ik iedereen bedanken voor het volgen van mijn blogs en wens ik iedereen een leven als een super relaxed konijn toe. Een goed en gezond leven begint dus met een nieuwe planning! Het is de kunst van het kijken!

Dankbaar ben ik voor alle leuke reactie’s en de vele actie’s via dit blogs. Daar ben daar stiekem best wel een beetje trots op, maar echt trots ben ik voornamelijk op mijzelf.  Een gesprek, een zin en een schilderij hebben mij een totaal andere kijk op het leven gegeven. De filosofie van persoonlijk succes :Van Stress konijn naar Relaxed konijn. 

Iedereen wil in dit leven gelukkig en persoonlijk succesvol zijn. Toch? Ook ik….! Maar wat heb je nou echt nodig voor een gelukkig leven? Daar heb ik me de laatste tijd op gefocust! Ik heb mezelf dit jaar opnieuw ontdekt en ben ik als mens overgestapt op duurzame energie! Deze duurzame ontwikkeling is een ontwikkeling die aansluit op de behoefte van het heden waardoor er sprake is van een ideaal evenwicht tussen mijn lichamelijke en geestelijke vermogen. Ik heb dus mijn eigen zonnepanelen geplaatst. Nee nee ..nog niet op mijn huis maar eerst op mijzelf……! Door te kiezen om zelf duurzame energie op te wekken waarborg ik mezelf nu als windmolen en investeer dus in een leveringscontinuïteit van energie op de lange termijn……!

Alle blogs die ik tot nu toe gemaakt hebt gaan uiteindelijk over keuzes maken, duurzaamheid, persoonlijke vrijheid en beleving. Duurzaam met jezelf en anderen omgaan verbindt mensen, het geeft je nieuwe kracht om jezelf verder door te ontwikkelen, je creativiteit te vergroten, betere keuzes te maken, stress te doen verminderen en kansen te benutten die onverwachts op je pad komen. Hier is dit onderstaande  konijn dus centraal in komen te staan.

Believe good things will happen,and they will. Het is maar hoe je kijkt. Before we passe away. 

IMG_8775.JPG

Een beetje vreemd zijn is echt niet raar maar eigenlijk… “KEI GAAF”

Mensen komen niet voor niets op je pad…! Bekijk dingen eens met andere ogen, luister en ontdek vooral. Wat doen deze mensen met jouw energie en waar staan ze eigenlijk voor? Hebben ze een persoonlijk ideaal of juist niet. Zijn ze duurzaam bezig en met welk doel? Toeval bestaat namelijk niet! Veel mensen rommelen maar wat aan, oordelen of veroordelen de ander, weten het altijd beter, maar vergeten hoe ze zelf zijn. Om onafhankelijk in vrijheid te kunnen leven en werken zul je los moeten komen van sommige energiebronnen. Deze zuigen je namelijk helemaal leeg….! Niet alle energiebronnen leveren voor jouw de juiste energie….! Maak keuzes, regels en voorwaarden en ga die vastleggen. Vrijheid is namelijk een ongrijpbaar woord en waarschijnlijk bedacht om een beeld te vormen in ons hoofd. Maar om in vrijheid te kunnen leven en werken ontkom je niet aan een aantal vormen van: moeten, plichten, regels, wetten enz enz… maar zorg dat je daar zo min mogelijk aan vast komt te zitten…..! Dit beperkt je namelijk in je vrijheid!

Ik zie mijzelf als een malle molen. Je kent het liedje vast wel…De malle molen van het leven……!Maar door verkeerde grondstof liep ik uiteindelijk helemaal vast. Het belangrijkste onderdeel (mijn motor) bleek helemaal aan gort te zijn en draaide ik op alle reserves die er waren tot ook deze op dreigde te raken. Maar na een gesprek, een zin, een konijn en een magische reis ben ik bewust overgestapt op zonne-energie is de molen een windmolen gaan worden en is heel anders gaan draaien. Het lijkt allemaal simpel als je het zo leest maar in de praktijk ( de werkelijkheid) zijn dit twee totaal verschillende werelden. Het was een heel gedoe….totdat er iemand kwam die me er bij hielp, toen ging alles veel sneller…..en merkte ik dat het werkte.

Wil jij ook jouw malle molen ombouwen tot duurzame windmolen, die alleen nog maar op zonne-energie gaat draaien? Dan is Time for change hard nodig, hoef je minder te investeren, gaat alles makkelijker en sneller dan je denkt! Ik zag er ook tegen op en moest er in het begin even goed over nadenken maar ben al snel dingen gaan loslaten….De go with the flow reizen naar Ibiza hebben mij doen beseffen dat dit zonnige eiland dus echt magisch werkt.

Sta jij wel een stil bij Persoonlijke vrijheid, wat is dat eigenlijk?

Wat is precies persoonlijke vrijheid? Hoe vrij kun of mag je tegenwoordig nog zijn of denken. Waar begint vrijheid en waar houdt het op? Persoonlijke vrijheid staat voor mij om mijzelf zo min mogelijk te binden maar wel dingen te doen die er echt toe doen. Mensen in hun kracht zetten is voor mij altijd al een soort van missie geweest. Ik heb een aantal nieuwe projecten lopen en de resultaten liegen er niet om! Dit maakt mij als ambassadeur ontzettend trots en ga dan ook zeker in deze flow verder. Als je met lichamelijke of geestelijke armoede te maken krijgt, ben en wordt je afhankelijk van zorg, anderen of instanties. Het zorg systeem zorgt ervoor dat je niet zelf kunt bepalen wat je wel en niet wilt. Het financiële systeem zorgt ervoor dat je niets meer kunt en instanties (ook een systeem) het dus van jouw gaan overnemen. Dit zorgt voor stille en/of persoonlijke armoede en ben je voor een groot gedeelte je vrijheid kwijt. Gevolg: Gevoel voor eigenwaarde en economische vrijheid verdwijnt. Ik lees veel en zie vervelende dingen om me heen en merk ik dat steeds meer mensen de grip op (persoonlijke vrijheid) kwijt aan het raken zijn en mee waaien in de stroom van  Collectieve Verdwazing! Omdat mensen zich vaak geen raad meer weten hoe ze hieruit moeten komen sluiten ze aan aan bij bedrijven als 365 dagen succesvol en bijvoorbeeld Het depressiegala die de vraag nauwelijks aan kunnen….! Dat mensen kuddedieren weet ik, maar ik als dwarsdenker doe daar persoonlijk niet aan mee. Be a voice, not a echo!! Het is echt keihard knokken maar het levert je uiteindelijk geweldige resultaten op.

Vrijheid gaat niet over veiligheid maar over onafhankelijkheid. Sommige mensen zijn financiëel onafhankelijk. Dit zijn toppers, maar niet iedereen heeft de kracht en de macht om dit te bereiken en blijven investeren in dingen die er niet echt toe doen….!Dit is echt een verspilling van geld en energie. De kans dat je hier beter van wordt is tijdelijk. Doe iets…iets wat er toe doet. Investeer in jezelf…dingen die je zelf doet of maakt …zijn dingen die er toe doen…maar doe dit wel in een omgeving waar je helemaal jezelf kunt zijn. Waar je dingen anders ervaart dan dat je gewend bent in te leven. Het gaat eigenlijk alleen om gedachtes anders te laten stromen…..Deze leveren je uiteindelijk gouden inzichten en tips op om in persoonlijke vrijheid te leven. Dit is pas rijkdom en vrijheid.

Ik weet inmiddels uit ervaring dat echte rijkdom niet uit geld bestaat maar uit persoonlijke vrijheid, persoonlijk bewustzijn, persoonlijke voldoening en dat er persoonlijk en wederzijds respect moet zijn als er zich problemen voordoen. Leg de hulpvraag neer en werk deze samen uit totdat het gezamenlijke doel bereikt is. Persoonlijke vrijheid is dus een evenwicht en balans vinden in de dingen die je doet en met wie je dit doet. Denken, voelen, doen zijn drie belangrijke werkwoorden waarmee je je eigenwaarde kunt opwaarderen en aan persoonlijke vrijheid kunt bouwen. Denk nooit eerst aan geld of luxe …..maar eerst aan bewustzijn beleving….! Wat heb je nou echt nodig ? Alles draait namelijk alleen maar om beleving, het is maar hoe je kijkt.

Denk hier maar even over na

Voelt het goed?

Ga jij het ook doen?

Er is altijd een keuze welke deze ook mag zijn, maar anders wordt wel steeds meer door bedrijven, overheid of logge instanties voor je ingevuld als je persoonlijk niet duidelijk bent! Is dit wat je wilt of wil je toch liever je eigen regie van jouw leven behouden!….Onthou dat je op je persoonlijkheid kunt vertrouwen wanneer je weet dat er dingen zijn die anders geregeld kunnen of moeten worden. Ik weet uit eigen ervaring dat het kan en werkt en blijf me daar dan ook persoonlijk 100 % voor inzetten.

Vrijer bewegen 

Relaties met familie, partner, vrienden kun je altijd zelf op een laag pitje zetten om je vrijer te kunnen bewegen en ontwikkelen…dit lijkt een hele klus maar de stap is dichter bij dan je denkt…..! Veel van “deze mensen” zien je dit liever niet doen omdat ze jouw zo hard nodig hebben voor zichzelf….en kunnen en willen je dan ook niet missen. Ze zullen er alles aan doen om je te weerhouden door te zeggen dat je het niet kunt……Maar zij zijn vaak het probleem….omdat zij vaak niet het lef hebben om het zelf te doen. Denkt niet dat je onmisbaar bent want dit ben je echt niet….!  Deze gedachte (angst) moet je loslaten….want dit vreet aan je eigenwaarde…dus persoonlijke vrijheid….!

Jeetje, het is toch een langer blog geworden als ik verwacht had maar volgens mijn leest hij makkelijk weg…. en is begrijpelijk toch? Mijn venster voor de toekomst moet dus voelbaar zijn met unieke mensen zoals jij?

With Love Silvia

 

 

2 gedachten over “The secret for change. Oververstappen op duurzame energie!

  1. Pingback: Visit Magic Kwadijk – Holland | She is online Lifestyle Guide

  2. Pingback: Door Kunst in Beweging – She is online Lifestyle Guide

Reacties zijn gesloten.