Revolution must come from within!

Alles draait om beleving! Investeren in mensen door inspireren, motiveren, anticiperen en participeren. Meer mensen in hun kracht zetten. Dit is mijn voornemen en persoonlijke missie voor de toekomst, samen met mijn camera! 

FullSizeRender.jpg

Time for change

Doe iets…iets wat er toe doet!

Vandaag lees ik artikel waarin staat dat er ruim 2 miljoen mensen in stille armoede leven. Werkloosheid, echtscheiding, wettelijke arbeidsongeschiktheid, ziekte, ziektekosten, verslaving aan alcohol en drugs e.d. zijn vandaag de dag veelvoorkomende oorzaken. Deze grote groep mensen loopt meestal niet met hun armoede te koop maar raken in een depressie, krijgen een dip of houden er andere gedachten op na. Ik noem het eigenlijk meer persoonlijke armoede. Veel mensen leven dus met een masker op. Ik begrijp ze wel….. Mijn jaren van lichamelijke armoede hebben mij ook persoonlijke armoede opgeleverd. Maar mede door dr. Rossi, een aantal instanties en een paar bijzondere mensen hebben me weer met beide benen weer op de grond gezet. Down to Earth en Back to Basic. We leven in een te maakbare samenleving waar alles draait om uiterlijk vertoon en macht. Jarenlang heb ik ook een masker op gehad….een masker dat je droeg omdat je niet met je shit te koop loopt….maar heb die afgezet in 2015 en ben ik begonnen met schrijven. Participeren lijkt een toverwoord…maar als je bijvoorbeeld chronisch ziek raakt, hoe reëel is die verwachting dan? Mensen krijgen een dip omdat dingen misschien niet lopen zoals ze zou graag zouden willen of omdat ze over sommige dingen gewoon geen controle hebben…. en je dus afhankelijk bent van anderen….!

Geloof me ….Alles draait om beleving en Niets is wat het lijkt!

Mensen posten voornamelijk leuke dingen op sociale media maar negatieve gebeurtenissen durven ze vaak niet te delen. Ze denken dan imagoschade op te lopen en gooien zichzelf liever in de uitverkoop. Veel mensen zitten zwaar in de problemen…..maar durven hun masker niet af te zetten. Niets is wat het lijkt hoor, bij de ander, je hoeft echt niet in een kartonnen doos te wonen om geholpen te worden….Teveel mensen denken dat alleen de echte probleemgezinnen (de tokkies zal ik maar zeggen) geholpen worden …maar niet is minder waar….Als je alle feiten goed verzameld, alles op papier zet en de gemeente, huisarts hiervan op de hoogte stelt en samen om de tafel gaat…zijn oplossingen dichterbij dan je denkt. Veel mensen schamen zich om hun problemen op tafel te gooien….maar dat hoeft echt niet hoor. Je moet juist je kracht laten zien. Veel gemeenten hebben een slechte imago omdat ze alleen maar in het nieuws komen als er iets Extreems aan de hand is maar dat spreek ik tegen. De enorme impact van persoonlijke gebeurtenissen en de belastbaarheid om de draad van het leven weer op te pakken is vaak lastig om alleen op te lossen, maar met maatwerk voorzieningen en goede zorg kom je echt een stuk verder.

Duurzaam met jezelf omgaan begint door jezelf niet in de uitverkoop te gooien, maar door gewoon je masker af te zetten, je problemen te delen, maar wel duidelijk je grenzen en mogelijkheden aan te geven. Heb moed en laat je horen!! Laat zien wat jij echt waard bent en welke kant jij op wil. Participeren door naar de toekomst te kijken geeft iedereen meer inzicht. Niemand kan je gedachten lezen en wordt je altijd teleurgesteld als jij of zij niet aan je verwachtingen voldoet. Als je daardoor een dip of depressie krijgt dan is een go with the flow gevoel echt noodzakelijk. Stilvallen is een manier om je langzaam weer op te laden en een andere kijk op jezelf en op het leven te geven. Gewoon jezelf herontdekken door per minuut te genieten van de momenten…Hoe simpel deze ook zijn. Dan kom je er pas achter wat jij echt wil en wat jij echt niet wil! Er is namelijk altijd een keuze. Maar maar deze wel echt duidelijk….! Revolution must come from within.

Moederschap is topsport

Als je kinderen gezond worden geboren is dit een wonder maar nog steeds een hele klus om ze goed op te voeden en te begeleiden naar een zelfstandige toekomst. Maar als je kind een beperking of zeldzame ziekte heeft dan is moederschap echt topsport en ligt een dip of depressie nog sneller op de loer. Iedereen weet dat alle topsporters alleen maar goed kunnen blijven presteren als ze een manager en & sponsor hebben…..! En als je niet binnen een protocol past of via een systeem werkt tel je eigenlijk niet meer mee! Logisch en simpel meedenken kunnen veel mensen, instanties en bedrijven dan niet meer. Hoe simpel vaak ook de oplossing is, hoe moeilijker men denkt en werkt. Veel mensen raken daardoor hun gevoel voor eigenwaarde kwijt, denken niet meer vanuit zichzelf, worden papegaaien en dwalen af in de wereld die ik  Collectieve verdwazing! noem. (Je wordt bedwelmd, je raakt in de war of je wordt verblind). Doe niet mee aan tunnelvisie….doe daar alsjeblieft niet aan mee….! Laat je zien en horen! Inmiddels weet ik als proudmom & autodidact dat iedereen ongeacht je achtergrond, opleiding of leeftijd talenten heeft. Ervaring, ambitie en doorzettingsvermogen heb je nodig om jezelf of je kind niet in de uitverkoop gooien maar gewoon je eigen koers te varen. Laat je zien en horen..zorg dat je een echte dwarsdenker wordt….! Honger maakt je creatief en met het juiste doorzettingsvermogen bereik je echt heel veel. Iedereen wist dat het niet kon, totdat er iemand langs kwam die dat niet wist!

Persoonlijk ondernemen noem ik het, je kunt het gewoon leren door je onderbuik gevoel te volgen en is echt smaakmakend……! Maak van je kennis een opleiding in plaats van een opleiding kennis! Annemarie van Gaal schrijft in haar boek Ambitie dat succes vaak buiten de gebaande paden ligt! Dit is dus het pad wat iedereen kan bewandelen en niet alleen jij, maar ook dus overheden, instanties. Een scherp inzicht hebben samen met een juiste houding maakt je persoonlijk al succesvol, ongeacht je opleiding of hoeveelheid geld je hebt. Uit eigen ervaring weet ik dat er altijd een uitweg is. Persoonlijke voldoening geeft je kracht en energie. Vertrouw jezelf, het levert je een schat aan persoonlijke waarde op. Mijn liefde voor knokken en hier over te schrijven heeft mij sterker, krachtiger en creatiever gemaakt.

Over 25 jaar is en werkt iedereen in mijn ogen zelfstandig…. Dat maakt je als mens vrij. Zelf bepalen wat je zegt, wat je doet, wanneer je wat doet, hoe je het doet en tegen welke prijs. Dat is pas echte vrijheid….! Ondernemen is het juiste werkwoord. Bij alles wat je doet onderneem je iets…hoe simpel dit ook is. Maar zorg goed voor jezelf…..want dat is de kernwaarde voor je persoonlijkheid en vrijheid. Veel mensen die nooit buiten Artis zijn geweest ( zelfstandig zijn geweest)hebben geen idee waar ik het over heb. Dat hoeft ook niet…maar ook Artis is niet voor eeuwig!!!! Geloof me in de vrije natuur leven (kamperen) levert je de mooiste beloningen op… beter dan je allerbeste … vakantie gevoel ever! Veel mensen zijn ongelukkig in hun huidige situatie maar durven alleen maar stappen te ondernemen als ze daartoe gedwongen worden…..! Dan ben je eigenlijk al vaak al te laat!

Time for change is voor iedereen weggelegd. Ik zie veel mensen met talenten die ze zelf vaak niet meer zien. Persoonlijke motivatie en geluk zijn de enige voorwaarde voor een vrij en goed bestaan. Tips make you move roep ik dan ook altijd. De meeste tips zijn ook nog een gratis, het is maar hoe je kijkt! Maak van jezelf een project het levert je gouden inzichten op! Timing is alles. De wereld draait door en draai jij mee? Die vraag moet je zelf stellen. Zie je dingen het met lede ogen aan of ga je mee in deze flow van je eigen verandering. Welke stappen je daarvoor moet ik zetten hoor je binnenkort van me!

IMAGINE ALL THE PEOPLE LIVING LIFE IN PEACE!

Wat er ook gebeurt, blijf in jezelf geloven. Geloof in jezelf is de belangrijkste voorwaarde om krachtig te kunnen leven. Iedereen in het leven maakt enige vormen van ellende mee en dood gaan we allemaal maar nieuwe wensen voor de toekomst komen alleen maar uit als je in jezelf geloofd….! Niet geloven in jezelf maar in een gedachte is en verspilling van energie en kost je veel tijd…. Zinloze tijd. Jezelf vertrouwen is de basis om iets moois neer te zetten. Als je niet in jezelf gelooft of jezelf niet vertrouwt kun je heel hard je best doen maar zal er echt weinig veranderen! Laat goede principes niet varen…..dan vis je altijd naast het net.

All we need is persoonlijke aandacht om the good vibes rollende te houden.

IMG_8690.JPG

She is online ….knuffelkonijn.

This Happy Rabbit….will change lives forever! Did you personal meet her?

Cheers en tot in 2017!

With Love Silvia

Een gedachte over “Revolution must come from within!

  1. Pingback: Door Kunst in Beweging – She is online Lifestyle Guide

Reacties zijn gesloten.