Wat je nu aandacht geeft, is dat wat je later ook weer achterlaat!

Love, Peace, Health & Good Vibes Persoonlijke Aandacht van en voor mensen.

Hallo lieve mensen waar je ook bent in de wereld…..Merry Christmas & Happy New Year….! Dit is alweer een van mijn laatste blogpost van 2016 en plak er meteen een hartewens voor 2017 aan vast. Geen kerstspeech maar een kerst blog met een boodschap.

Welke goede voornemens je ook hebt… persoonlijk hoop ik dat je dit jaar niet aan cliché wensen denkt….zoals (stoppen met roken, afvallen enz enz) maar dat je meer oog gaat krijgen voor persoonlijke aandacht, om de positie van jonge mensen met of zonder beperking of te verbeteren. Wat je geeft krijg je namelijk ook weer terug…..toch? 

Individualisering 

Ieder mens heeft zo zijn eigen specifieke wensen en behoeften. Het is dus noodzaak dat de omgeving ( jij dus) dit dan ook oppakt, wanneer zij het zelf niet of nog niet voor elkaar kunnen krijgen. Veel mensen hebben maatwerk nodig maar we zijn steeds gevoeliger en gewend geraakt aan ‘massacommunicatie door “kassaorganisaties”. Dit moet anders en beter kunnen. Persoonlijke benadering en diensten die op specifieke behoeften zijn of worden afgestemd leveren uiteindelijk meer voldoening, kwaliteit, een betere gezondheid en manier van leven op!

Koning Willem Alexander zegt in zijn kersttoespraak dat het Extreme het nieuwe normaal begint te worden…..en dat we niet meer luisteren naar elkaar. Hij heeft helemaal gelijk. Het Extreme wordt veelal door de media in stand gehouden! Zij noemen het NIEUWS… ik noem het negatieve aandacht en verkeerde prikkels…..! Het Geld regeert, maar alles wat je persoonlijk aandacht geef bloeit….! Goed luisteren is dus heel belangrijk. Het is maar hoe je kijkt en luistert! Maar veel goede mensen moeten onder de kwade lijden. Best triest om te zien in een wereld vol zoveel mooie slimme mensen. Aandacht maakt volgens mij alles mooier!!

Kom in Aktie! 

Ron & Monique -198.jpg

Emma & Laura

Zij noemen ons hun managers & sponsors en zijn dankbaar voor de persoonlijke zorg & aandacht die wij ze als ouders kunnen geven en willen een voorbeeld zijn voor anderen.

Zoals vele van jullie weten zijn wij ouders van deze twee “Harte”kinderen. De jongste Emma (16) is geboren met maar een X chromosoom, heeft een hartafwijking en PDD-Noss. Laura (18 )is gelukkig gezond geboren maar heeft enorm veel meegemaakt door alle gezondheidsstress van haar zus. Laura heeft haar hart op de goede plaats, staat altijd voor anderen klaar en is door alles wat haar zus heeft meegemaakt gelukkig met zichzelf en haar omgeving. Niemand is perfect maar de beste manier om te stralen is persoonlijke aandacht voor elkaar en blij zijn met jezelf ongeacht je maat, uiterlijk of beperking. Stijl heeft geen Maat ….maar het juiste Maatwerk nodig!!

Als je kind anders geboren is en een lichaam heeft waar geen enkel orgaan goed is aangelegd, moet je daar je leven heel anders op in gaan richten. Overheden, instanties bedrijfsleven en gezonde mensen begrijpen deze beperkingen vaak niet of maar moeizaam, omdat er aan de buitenkant vaak niets te zien is. Voor professoren in ziekenhuizen is Emma vaak een uitdaging. Dat maakt het er niet makkelijker op en komt regelmatig onzekerheid en angst om de hoek kijken. Ter voorkoming van deze angst en onzekerheid hebben wij daardoor onze eigen normen, waarden & regels in een maatwerk voorziening moeten creëeren. Als je vaak grote delen van de dag met je zorg van je kind bezig bent kunnen er problemen ontstaan als je dit niet goed regelt en worden bepaalde problemen alleen maar groter naarmate het kind meer in de buitenwereld moet gaan functioneren. Regelmatig hou ik dan ook een pleidooi op scholen, ziekenhuizen, bedrijven en organisaties om hen een beter beeld te geven over de zorg en verantwoordelijkheid van je kind. Het is voor ons een lange weg  geweest maar hebben het inmiddels goed geregeld. Helaas is dit bijna een fulltime job geworden maar we doen het graag omdat er goede resultaten mee worden behaald en dat is ook te zien…..!

Kinderen krijgen is meer dan lief en leuk alleen! Als je kinderen goed, gelukkig en “gezond” wilt opvoeden horen ze meer Nee’s dan Ja’s in hun leven. Kinderen opvoeden betekent regels opstellen, grenzen bewaken, persoonlijke aandacht, veel steun in tijd & support geven. Maar om dit proces constant te blijven volgen, ze bij te sturen totdat je ziet dat ze het helemaal zelf doorhebben en dit dan gaan overnemen duurt lang en kost veel geld. Dat ze met liefde geboren zijn is een feit…maar de uitdading zit hem voor ons in de verantwoordelijkheid die je als ouder hebt genomen voor je kinderen. Dit betekent goed managen door persoonlijke begeleiding en sturing met veel liefde en geduld om ze later zo zelfstandig mogelijk in vrijheid te kunnen leven en werken in plaats van afhankelijk te worden van de overheid of instantie!

De weg naar een gelukkig leven is moeilijk te volgen als hij overschaduwd wordt door ziekte of beperking die te vaak persoonlijke armoede met zich meebrengt. Inmiddels weet ik dat je met welwillende mensen en persoonlijke aandacht die hier voor nodig is
kinderen beter functioneren en zijn ze in staat enorme grote stappen te zetten.
Als we zo’n overheid, gemeente of de juiste mensen hebben gevonden verdienen zij dan ook onze dank en steun.

In de week van 13 t/m 18 februari 2017 is er door Stichting Hartekind een week van media aandacht in het leven geroepen, waar ik ambassadeur voor ben. Deze week zal vooral in het teken staan voor meer bekendheid van hart / afwijkingen bij kinderen.Mijn vraag aan jullie is dan ook aan lieve mensen, fotografen, bladen en kranten in Nederland:

Help je mee met positieve Media aandacht voor alle Harte Kinderen & ouders in Nederland.

  • Willen jullie belangeloos ons mee helpen voor meer persoonlijke  aandacht in de week van 13 tm 18  februari 2017 voor alle (Harte)kinderen en hun ouders in de wereld. Ik benader jullie dus zo op mijn eigen manier om een positief artikel met foto te plaatsen over een Hartekind die je kent,ondersteund door een krachtig verhaal. Het zou toch een geweldig idee zijn als er in die week van in veel kranten of bladen mooie positieve berichten staan over de weg die een Harte kind heeft moeten doorstaan door te vechten voor een goede voortgang in de flow van hun leven.
  • Lieve volgers……Mochten  jullie contacten/ingangen hebben bij fotografen, bladen of kranten laat het ons weten.Laura en Emma staan graag model voor gelukkig zijn vanuit je zelf met de kracht van bijzondere mensen om hun heen.
  • Stichting Hartekind werkt mee aan de tekst over hun organisatie.
  • Landelijke bekendheid is wat we nodig hebben.

We keep the good vibes roling…jij toch ook?

Als je jezelf kent, ben je krachtig. Als je jezelf accepteert, ben je onoverwinnelijk.

– Tina Lifford

Elke dag zal er een actie zijn bij Hartekind die daaraan bijdraagt. We hebben veel hulp nodig bij alle acties!

image003.jpg

Clair Streckfuss & Silvia Koning

 E: info@hartekind.nl

 http://www.hartekind.nl/

Kind zijn, hart nodig!

horen graag van je met welke activiteit je kan helpen/ondersteunen. Mail naar Stichting Hartekind of bel 085-8772218 of info@sheisonline.nl

With Love Silvia