“Constructief Bouwen” volgens de Obama’s. “Extreem Denken” volgens de Trump’s!

Hallo lieve mensen….! Hebben jullie ook zo genoten van de speech van Meneer Obama? Ik wel….Mijn Conclusie: Time for change must come from within!  “De Kracht van Persoonlijke Rijkdom” is de kunst van het leren mengen van denkwijzen van deze twee grote Wereldleiders.

Schermafbeelding 2017-01-11 om 15.59.22.png

De wereld op zijn kop! Imagine!

Als je de laatste tijd goed hebt geluisterd….kun je aan een gezonde toekomst werken als je Constructief leert Bouwen en Extreem leert  Denken. Een rijke toekomst is dus voor iedereen weggelegd. Doe dus iets…iets wat er echt toe doet…. maar leer eerst goed je eigen geschiedenis kennen, dan kun je pas aan een echte toekomst beginnen. Corrigeer me als ik het verkeerd heb maar iedereen op deze wereld wil toch gewoon een langdurig en gelukkig leven…. en streeft ernaar om iets goeds achter te laten voor later!

Onthou deze zin goed en prent hem in je hoofd: Constructief leren bouwen en extreem leren denken…! Ook slakken kunnen ooit de ark bereiken!

Dit ontwikkel je volgens mij pas als je eerst cum laude afgestudeerd moet zijn in persoonlijke ontwikkeling (opkomen voor jezelf) zodat je deze wijze lessen later ook weer door kunt geven aan andere mensen die dit nog niet kunnen of geleerd hebben. Maar in het Westen werkt men tegenwoordig andersom…eerst wordt iedereen tot het bot aan toe verwend en als ze dan voor zichzelf moeten gaan zorgen …gaat het vaak compleet mis…..omdat het fundament niet goed was. Ik als formele proudmom professional… zie dit op korte termijn niet verbeteren..maar meer en meer verslechteren. Als overheid en andere instanties niet willen investeren in mensen die er echt toe doen…mensen die duurzaam bezig zijn om zich in vrijheid te kunnen ontwikkelen dan denk ik: Ohhh…Was ik maar dood!!!

Het lijkt er tegenwoordig meer en meer op dat ongeacht wie je bent of wat je doet, men jouw duurzaamheid niet gunt en namelijk meteen afgerekend wordt door de groep mensen met een korte termijn geheugen… bij wie Het geld regeert! Deze groep noem ik al een tijdje eencelligen die aan collectieve verdwazing leiden en in een korf zitten…. Net zoals het gaat in een Bijenkorf!!!!

Mensen die verantwoordelijkheid nemen, kritisch zijn, een vrije geest hebben worden met bosjes tegelijk in zee gedumpt, omdat ze als lastig worden ervaren….omdat vrijheid van meningsuiting niet wordt gerespecteerd….en mogen maar zien hoe ze gaan overleven. Dit laatste is een bijzonder verhaal maar daar ga ik nu niet op in….dit geloven jullie toch niet!! Persoonlijk denk ik  juist dat de politiek op vrije geesten zit te springen…..! Maar ze deze niet kunnen vinden omdat ze nergens staan aangemeld….! Klopt allemaal…ze lieven namelijk voor een groot deel in vrijheid….! Ze denken namelijk simpel, zijn creatief, hebben oog voor schoonheid, kiezen voor vrijheid en zijn daardoor een echte persoonlijkheid omdat ze kunnen verbinden.

fullsizerender-7

Geluk leert je anders kijken! Eigen Wijsheid

Geluk zit niet in bezit….maar in kleine langdurige persoonlijke dingen maar als men dit ook nog eens van je af wil nemen…. iets waar je zo hard voor hebt geknokt hebt… dan ga je deze eencelligen ( inktschijters noem ik ze ook vaak) toch echt wel met andere ogen bekijken….!

Als we samen niet ingrijpen komen er steeds meer van deze eencelligen bij. Iets waar je zoveel liefde, aandacht, tijd ingestopt hebt en waar je al je energie aan hebt gegeven…..wordt heden ten dage het liefste meteen van je afgenomen, weggestopt, versnippert en verbrand….! Reden: omdat de meeste eencelligen profileren, profiteren en er ook nog een op solliciteren. Eencelligen…. zijn namelijk je grootste vijand!

Op de vraag: Ken je mij? Wie ben ik dan? ….weet eigenlijk niemand het goede antwoordt te geven….! Alleen Doctor Rossi……! Zij heeft namelijk alles over mij gelezen, gezien, gehoord en mailt mij laatst dat ik constructief goed heb opgebouwd maar dat het nu de hoogste tijd wordt voor extreem leren denken.

Ik ben het gelukkig hier helemaal met haar eens.  De Hoogste tijd dus voor een REVOLUTIE…..! Helaas had ik tot een paar weken geleden….. nog geen fiat voor maar nu het wordt het echt tijd voor actie!  Ik wacht nu alleen nog op een potentiële partner die voldoet aan mijn persoonlijke wensen en eisen! 

fullsizerender

Doctor Rossi staat Symbool voor een Persoonlijke Ontwikkelingsbuddy !

 

Kinderen zijn namelijk onze toekomst!

Alle Kinderen in de wereld verdienen aandacht & goede verzorging maar door de hebzucht van eencelligen laat dit vaak te wensen over. Zij maken deze groep liever afhankelijk dan onafhankelijk. Ik denk heel vaak aan het meisje Jolanda Venema…die als lastig werd ervaren, naakt werd vastgebonden en uiteindelijk overleed. Het enige wat dit meisje nodig had was persoonlijke aandacht om te kunnen ontwikkelen aan een toekomst binnen haar geluk en bereik. Als dit meisje een persoonlijke ontwikkelingsbuddy had gekregen was ze nu een echte held….! Maar kwam pas in het nieuw door een Extreme foto van haar in de krant….!

Als je op een cruise schip vaart koop je er een persoonlijke aandacht bij!

  • Als je in een instelling zit moet je het doen met een oude kapitein en een matroos!
  • Het is maar hoe je kijkt!

Persoonlijk Ontwikkeling begint bij dus bij “constructief bouwen” en “denken in het Extreme” dan laat je een ander iets na!

Hoe zijn de quotes ook al weer….eerst zaaien dan oogsten, en alles wat je aandacht geeft groeit!! Maar veel mensen lijken deze zinnen niet meer te onthouden, vergeten de betekenis hiervan en zo groeit de groep met Collectieve Eencelligen!

Hoe kun je een prachtige bomen ( mensen) laten groeien zonder ze elke dag aandacht te geven? Die gaan uiteindelijk dood…net zo als de inheemse stammen in Afrika. Gefotografeerd door Jimmy Nelson

Niets is namelijk wat het lijkt! 

Gisteren ben ik anderhalf uur op de nieuwe school van Emma geweest. Emma zit sinds maandag op het REA College in Wijk aan Zee en na een goed gesprek met drie geweldige leerkrachten realiseer in me des te meer wat voor een impact persoonlijke aandacht voor persoonlijke groei teweeg brengt. Zorg intensieve kinderen hebben sowieso al extra aandacht en zorg nodig maar merk dat elk kind een ontwikkelingsbuddy nodig heeft. Kinderen zeggen namelijk niet altijd wat echt belangrijk is om te moeten zeggen….

Als de leerkracht aan Emma vraagt:…moeten we nog ergens rekening mee houden? zegt Emma gewoon Nee hoor eigenlijk niet! Ze kijken Emma goed aan en willen het gesprek afsluiten……maar dan kom ik in actie en leg ik ze in het kort uit waar ze rekening mee moeten houden…..Het  gesprek duurde ruim een half uur langer en werd de kijk op Emma toch even anders dan zij zich hadden voorgesteld en waren ze heel heel blij met mijn bezoek….!

Ik hoop dan ook dat je dit blog de juiste mensen lezen en rijkdom niet je macht maar je kracht is. Het is maar hoe je kijkt!

Doe iets…!

With Love Silvia…I’m only Human….dont’put you’re blame on me als het weer eens fout gaat!