I AM – Erwin Olaf

Ik verzamel geen geld, ik verzamel mooie momenten, dat is mijn dagelijks brood!

Vandaag ben ik afgereisd naar Den Haag voor een veelomvattend overzicht van Erwin Olaf inclusief een lezing over zijn fascinatie voor de mens en de evolutie, ook wel hedonisme genoemd. Voor de hedonist is het streven naar geluk het belangrijkste doel in het leven, en het zoeken naar genot de enige bron van zelfontplooiing en zelfvervolmaking. Dit kan ik dan ook niet ontkennen aangezien dit de laatste 4 jaren mijn ook mijn brein hebben aangedaan.

Erwin, die onlangs nog veel lof oogste met de foto serie van het Koningshuis wordt dit jaar (2019) zestig jaar. Het gemeentemuseum en Fotomuseum vieren dit met een groot overzicht.

Ik volg Erwin al een tijd omdat ik trots ben dat hij onze dochter Laura Koning uitkoos voor zijn serie Keyhole. Hoe dit begon zal ik je vertellen.

Waar het oog van de lens # straatfotografie toe kan leiden?

Zo’n acht jaar geleden begon het allemaal. We hadden geen idee waar “lef hebben”zou eindigen. Het begon bij DWDD. Daar zag ik de come back van Saskia de Brauw bij Paparazzimodels. Ik ken de dit bureau net en toen ik ze ging googlen zag ik een oproep: toen besloot ik door het lef te hebben een foto van Laura samen met haar vriendin Megan naar dit bureau te sturen. Ze werden uitgenodigd en na een paar testshoots kwamen de boekingen op gang.

Het eindigde allemaal in BOEK. En wat voor een BOEK. Op pagina 243 Project Keyhole.

l

Wat Olaf laat zien is een perfecte wereld met een barst erin. Hij maakt het beeld verleidelijk genoeg om mensen zijn verhalen in te trekken en ze dan een klap uit te delen.

En zo gaat het on werkelijkheid ook! Niets is wat het lijkt en moet je bijna altijd het lef hebben om op het juiste moment te schieten! Ik doe dit met mijn lichtgewicht camera van Sony en mijn Iphone.

Waar ben je dan?

In een mail die ik van Studio Erwin Olaf terugontving werd ik verrast met het feit dat de Foto van Laura er ook bij zou hangen. Maar helaas had het gemeentemuseum voor andere foto’s uit die serie gekozen. Een beetje teleurgesteld melde ik me bij een bewaker, die mij vertelde: Ik heb haar ergens gezien.. loop maar naar Paagman op de Frederik Henderiklaan, en dat deed ik.

Meet & Great

Eenmaal aangekomen was ik verrast door de mooie mensen waar ik mee in gesprek raakte. Een vader met een zoon die twee tassen vol met Olafs boeken hadden aangeschaft en een vriendelijke fotograaf die mij wel met Erwin wilde vastleggen. Het werd een onvergetelijk moment toen we bladzijde 243 opende van het boek I AM. Daar was ze! Tranen met tuiten biggelde over mijn wangen. Onze trots hing niet aan de muur maar bleek vastgelegd in een prachtig boek! I AM – Hannibal

Nou ik zeg: heb lef en durf te leven! Ik hou van mensen die durven provoceren! Jij?

Ik leerde vandaag weer meer over Hedonisme  “Verbeelding is alles. Het is een voorvertoning van de komende activiteit voor levens genot & geluk”

Fijn weekend.. en sorry ik had bij mijn vorige blog geschreven dat dit de laatste blog was tot ik ben verhuisd.. maar was zo enthousiast dat ik het toch niet kon laten!!

Dikke kus! Silvia