De kunstenaar en het verhaal
Ken je dat gevoel, dat als je een huis binnenkomt en je denkt… dit is het huis waar ik altijd al naar toe wilde. Of je ontmoet iemand en je denkt: zij doet het gewoon. This is it!

Dat gevoel had ik nou ook nu zo’n 2 jaar geleden. Je loopt er langs, je staat stil, je fotografeert een voordeur omdat er GELUK op staat en precies een jaar later ben je de volgende eigenaar van een huis van vier eeuwen oud met zoveel historie en verhaallijnen. Dit voorval wordt de aanleiding tot vooral een boeiende ontdekkingstocht van verleden naar heden en weer terug. Want wie het Bed en Breakfast Monancourt / slapen bij Truus en de Kunst – Galerie Hout van mij, Silvia Koning ( alias TruusvanGogh binnenstapt raakt door het werk geïnspireerd. Je wordt door de verhalen van het leven ingewijd. Geen fictie maar gewoon ‘rauwe’ werkelijkheid mede ingezet naar kunst met een boodschap.
Waarom
Hedendaagse Kunst vergroot namelijk het dagelijks en het historische besef. Men is zich steeds meer bewust van het belang van dit besef. Dat merken wij zelf ook aan de bezoekers die naar Zeeland komen. Leren we van de geschiedenis? Ja, we leren van data, namen en de plaatsen van belangrijke gebeurtenissen. Maar om te begrijpen en misschien zelfs te voelen hoe het is om in een bepaalde tijd te leven hebben veel mensen aan oude verhalen niet genoeg. Zij willen feiten omdat ze er anders zelf een invulling aan geven. Nou geloof me, die feiten die liggen er!! Boeken vol.

Vooroordelen
Het maken van hedendaagse kunst biedt mij een ander perspectief over de kracht van de mens, zijn werk en zijn geschiedenis. Door Straatfotografie, blogs, een tip of door zelfreflectie in een kunstwerk, krijg je inzicht in het dagelijkse bestaan en het leven uit een bepaalde tijd. Het vertelt verhalen die de geschiedenisboeken misschien nooit halen, het gaat over geluk en verdriet, over angst en hoop. Over levensvragen over liefde en de dood. Over eenzijdigheid en eencelligen. Over zorg en welzijn en over geweldloze communicatie. Over het je altijd moeten blootgeven op welke manier dan ook omdat je als autodidact in deze tijd nauwelijks nog serieus wordt genomen!
De magie van je intuïtie

In Kunst als medicijn combineert Truus van Gogh haar creativiteit en kennis met de dagelijkse ervaringen en toont zij haar inspirerende visie aan de maatschappij op het gebied van zorg & welzijn.
Ze gebruikt daarvoor oude en afgedankte spullen die allemaal een helende boodschap bevatten.
Doe iets! Het is maar hoe je kijkt is een boodschap door je op een andere manier naar precies hetzelfde te laten leren kijken. Zo voorkom je eenzijdigheid!
Mijn kunst leert anderen te begrijpen hoe de gebeurtenissen in het verleden mij hebben gemaakt tot de persoon die ik nu ben. Ik heb mijn angsten overwonnen en voel me nu eigenlijk pas een hippie met een oude ziel, die blij is met zichzelf met het hart voor liefdadigheid en het delen van geluk. Ik vertrouwde gelukkig altijd op mijn eigen intuïtie dat geeft als resultaat dat je alles kunt bereiken in het leven als je leert nooit om nooit op te geven. Ook als iedereen wel een mening over je heeft.
Daarom
gaat TruusvanGogh of te wel ik, Silvia Koning meewerken aan de fotoshoot voor de rubriek ‘Blootgeven’ in VROUW Magazine, waarvoor ik in lingerie gefotografeerd gaworden.
#lekkerbodypositief

Believe in yourself is the first step in the right direction.
Turning Table’s #zelfreflectie