Happinez 2018.3 “Wild Thoughts”

Het is vandaag vrijdag 12 januari 2018, koud buiten en lekker warm binnen. Onder het genot van de muziekklanken van Dre Hazes…”Ik leef mijn leven zoals ik dat wil” begin ik met schrijven aan blog nummer 3, de titel Wild Toughts! There is a crack in everything, thats is how the light get in – BoB Marly 

Schermafbeelding 2018-01-12 om 19.21.20.png

WERK AAN JE TOEKOMST TRAININGEN VAN DE REGENBOOGGROEP

Ik heb tijdens mijn WERK AAN JE TOEKOMST training weer bijzondere mensen leren kennen. Een daarvan is Vlinder. Dit is niet haar echte naam maar zo omschrijft ze zichzelf. Vlinder is een Concept Designer & Interior Stylist. Design is een taalgeest van de geest in kunst, vorm, kleuren en stijl. Dit past haar dan ook als geen ander. In mijn ogen een zondagskind. Sunny Days……She wokes up in de morning with the sunrise in her eyes. Ik had tijdens de eerste presentatie dit “HOUT VAN MIJ “oog meegenomen.

DSC02655

 

IMG_7496

Fashion Inspiratie One day EYE fly away “Hout van mij”

Vlinder had een prachtig schrift meegenomen om aantekeningen in te maken en tijdens onze sessies deelden we onze gedachtegoed en  Brands die we allebei erg leuk vinden. Zo komen we ook op de succes formule van Karin Meijn en Piet Boon. Voor deze mensen heb ik ontzettend veel bewondering. Ooit mocht ik in het verleden een paar gekleurde stoelen aan huis bezorgen en kreeg meteen enthousiast een rondleiding in hun huis op de Haal in Oostzaan. Gevoel voor smaak en stijl zit gewoon in de genen, in het hart dus, dat is iets wat je niet kunt aanleren. Ik hoop ooit in de toekomst nog eens samen een koffietje met elkaar te kunnen drinken. Ik weet inmiddels dat Toeval niet bestaat….!

WERK AAN JE TOEKOMST creativiteit verandert de mens.

Ik weet dat “HOUT VAN MIJ” een verbinder is voor het veranderen van de oog en denkpositie. Door mijn passie straatfotografie reis ik veel en leg alles vast wat & waar mijn OOG – EN opvallen. Na een fotosessie’s bij Restaurant HALVEMAAN een paar weken geleden, gaven Esther en John Halvemaan, Wim ( hospitality talent met een neus voor goede wijn) een aantal lege Coquilles schelpen mee omdat ze van van mijn creativiteit af weten. Hier heb ik met de kerstdagen een houten pop gemaakt. Deze pop maakte ik als inspiratiebron voor PIM…(dit is zijn Game naam) Pim is een majorette pop die verslaafd is aan gamen en door de zorg van zijn zieke moeder zichzelf helemaal vergat en daardoor ook zichzelf verwaarloosde. Pim is dus een Held. Pim is een offerdier die zichzelf vergat te voeden met gezonde dingen. Heel begrijpelijk toch?…Nee dus..Pim vergat te reizen met zichzelf, want als je vliegt dan legt de stewardess altijd eerst even uit voordat het vliegtuig optrekt…: In geval van nood Doe altijd eerst het Zuurstofkapje bij jezelf op en dan pas bij je kind of een ander.

Door Kunst in beweging komen mensen ook echt in beweging. Tijdens de training zag je Pim steeds meer de goede lijnen van zijn eigen gedachtegoed volgen en laat hij ineens tijdens de speeddate iedereen versteld staan omdat hij er geweldig goed uitziet en straalt. Ik kreeg er dan ook tranen van in mijn ogen….! Toen ik hem vertelde dat de houten inspiratiepop gemaakt is van Eigenwijze VINTAGE en dat de schelp als hoofd geschonken is door Esther en John Halvemaan….riep hij meteen…..Daar heb ik gewerkt Hij vertelde er vol enthousiasme over…. Zie je wel Toeval Bestaat Niet….!

IMG_7580

“Hout van mij verbind….We dont tell We show”

Schermafbeelding 2017-12-08 om 18.59.46

PIM

Toch miste  ik mijn grote vriend….Blackbird…Hij is designer en heeft ontworpen voor onder andere BeFree. Tijdens de trainingen krijg hij de griep en kon er niet altijd bij zijn…..maar is in mijn hoofd blijven zitten. Blackbird had een florerend bedrijf…totdat zijn partner overleed, toen begon de ellende bij hem. Tijdens onze sessies spraken we over fashion and branding. Lisa onze geweldige trainster luisterde aandachtig naar de tips voor elkaar….en dan merk je dat een ander je heel anders ziet dan dat je jezelf ziet….Oh Nana What is my name…giert door de koptelefoon die ik opheb….. Blackbird vond me er geweldig uitzien met mijn IbizaTas Tom Ford bril en Hartekind schoenen uit de Bijenkorf. Jij kan zo in New York lopen zei hij…als Mode ontwerpster….Nee…dat ben ik niet vertelde ik hem lachend….echt wel zei hij…Ik vond dit het mooiste Compliment wat me dan ook heel erg bezig houdt…Wat vinden jullie eigenlijk wat het meeste bij me past….?

Stel de ander eens de vraag en laten ze het antwoordt opschrijven? Hoe denk je dat andere mensen over je denken? Je komt echt niet meer bij van het lachen…..! Ik in ieder geval wel….en je houdt er vrienden en gouden inzichten aan over!

IMG_7489

De speeddates gingen dan ook super. Had mijn nieuwste Koektrommeltje meegenomen met Harry De Groot Koekjes erin….Mijn allereerste baas……!

Vlinder stopte me nog een boekje in mijn handen…De creatiespiraal van Marinus Knoope. De natuurlijke weg van wens naar werkelijkheid….Heel toepasselijk omdat ik schep met mijn hart en werkt bijna alles, met mijn hoofd bijna niets….! Deze waarheid klopt met mijn manier van leven..

Schermafbeelding 2018-01-12 om 18.26.27.png

Heb dan ook weer een aantal mooie mensen van de Regenbooggroep mogen ontmoeten en zo ook van Bloem. Ik heb ze mijn wens verteld…een boek maken voor ontwikkelen een Op Eigen Kracht inspiratietool met een expositie van al mijn OP EIGEN KRACHT HOUT VAN MIJ KUNST…in het RIJKSMUSEUM om de mens weer centraal te laten zetten en verdraaide organisaties anders naar precies hetzelfde te laten kijken…!

IMG_7405.jpg

We zijn namelijk vanaf de CLOUD gezien wel even groot maar in werkelijkheid zijn we allemaal even kwetsbaar en spelen angsten een te grote rol voor een gelukkig leven.

Schermafbeelding 2017-11-13 om 16.17.04

Nou lieve mensen…..Tot snel weer want nu ga ik stoppen!

“Laat me leven” geld voor iedereen….

With love Silvia