Restaurant Halvemaan – Het Product – De Smaak – De Kunst van de Prikkel

Genieten begint voortaan eerst bij stilstaan hoeveel aandacht & tijd mensen besteden aan het creëren van smaak in stijl.

DSC09292

Een paar weken geleden kreeg ik de gelegenheid om bij John & Esther Halvemaan te mogen fotograferen. John vaart al jaren zijn eigen koers en is bekend geworden door zijn eigenzinnige manier van koken. Kort geleden kreeg John voor zijn werk nog de prestigieuze Johannes van Dam prijs uitgereikt…een prestatie van formaat, persoonlijke aandacht maakt alles namelijk mooier.

Schermafbeelding 2017-06-18 om 18.46.33.png

Halvemaan is een restaurant op een unieke locatie aan de Zuidas in Amsterdam. De klassiekers Steak Tartare met Oester, Hot Duck, Bread and Butter pudding staan dan ook standaard op de kaart. In zijn kookstijl vind je invloeden van over de hele wereld dat staat in het teken van het product en de smaak…“KEEP IT SIMPLE” en zo is het ook. Het leven is al complex genoeg. De Prikkel & Beleving van de gasten is voor John, Esther  en het team dan ook het allerbelangrijkste. Ik noem het de Kunst van Genieten. Niet alleen op het bord vind je moderne kunst maar overal waar je kijkt hangt of staat werk van bekende kunstenaars. Het is een genot om hier de kracht van de mens Halvemaan vast te mogen leggen.

Schermafbeelding 2017-06-07 om 23.23.37

 

 

Het is prachtig om te zien dat John niets is zonder Esther en dat Esther niets is zonder John. Ze zijn ontzettend goed op elkaar ingespeeld en weten precies waar ieder zijn eigen kracht ligt. Dit is dan ook terug te zien in het uur dat ik bij ze aan tafel mocht schuiven voor een overheerlijk Indische maaltijd. Na het diner wandel ik verder door het authentieke pand ontworpen door Alexander Bodon en omgeven door eenvoud en schoonheid. Bedankt John en Esther…

WEES STIL ….Stilte onthult de geheimen van de eeuwigheid -Lao Tse