Happinez 2018.2 Ga op reis met jezelf!

Hallo daar ben ik weer..de Pippie Langkous uit Kwadijk. Ik heb me deze week bezig gehouden met de presentatie voor de speeddates van aankomende woensdag, bij de Regenbooggroep lokatie Oranje Nassaulaan. Ik dacht dat het wel leuk zou zijn om een koektrommel ooit gekregen van een Princess uit Hollywood om het nu om te bouwen tot een andere BLIK op de weg. Tijdens de trainingen van Op Eigen Kracht en Werk aan je Toekomst vinden de deelnemers het altijd heel fijn dat er een koekje bij de thee of Koffie is, dus maak ik daar dan graag weer iets eigenzinnigs op. Eye Like A Healty Future BLIK

Schermafbeelding 2018-01-07 om 19.20.19

Slik niets voor zoete koek. Het is maar hoe je kijkt! Je buik is de baas van de hersenen. 

Wil je meer vrijheid in je hoofd en een gezonder lichaam? Ga er dan op uit. Niet alleen op de fiets maar kijk vooral wat er om je heen gebeurt. Overal worden namelijk signalen van een andere blik op de weg gegeven. Richt je leven in zoals jij dit wilt en neem niet alles voor zoete koek aan! Niets is namelijk wat het lijkt en onze marketing en verpakkingsindustrie is veel groter dan de ontwikkeling van het product zelf. Veel dingen kloppen niet meer met de werkelijkheid. En de een naar de ander wordt in de maling genomen en iedereen kijkt maar toe. Zorg dat je niet de melkkoe blijft….Het slachthuis ligt om de hoek.

Omdenken in 2018

Kijk naar banken en andere grote organisaties. Waarom heeft de bank een mega modern groot kantoor….? Ik zie de logica er niet van in. Ik moet er namelijk veel voor betalen on mijn eigen geld af te staan en als ik ze nodig heb omdat ik een OP EIGEN KRACHT werkplatform heb ontwikkeld maar dit wil opstarten als pilot voor de gemeente ( participerend ondernemen) krijg ik te horen wat er nog meer voor de bank inzit en deze dus geen aandeel in elkaar wil creëren. Deze bedrijven vallen voor mij dan ook onder de categorie (Verdraaide Organisaties). Op de website van de bank schrijven ze hoe je aan Guerilla Marketing moet doen om voor een donatie in aanmerking te komen en als je dit dan uitvoert precies zoals ze schrijven, dan is dit niet de bedoeling geweest..Snap jij het nog…? Ik niet. Natuurlijk laat ik me niet kennen, maar als je de mens, de overheid en banken wilt helpen om een land op te bouwen in plaats van af te breken moet je toch eerst anders naar je eigen en organisatie kijken. Ik kreeg dus weer een trap na. Ook goed! Die kan ik tegenwoordig goed hendelen en moet er dan ook erg om lachen.

Als het niet klopt van wat er staat aan de voorkant van het website, hoe kun je dan nog iemand geloven en in werkelijke vrijheid leven?

Mijn levenslust is navolgbaar en mijn tegendraadsheid mijn kracht. Niet alleen vanuit mijn eerlijke Jeugdherinneringen, die ik niet ga opborrelen, maar gewoon door anders kijken. Natuurlijk hebben allemaal verhalen van pijn en verdriet anders zouden we geen houvast hebben, maar hoop doet leven en zo is het ook, maar ga er dan wel persoonlijk tegen in waar je wel iets aan kunt doen. Anders neemt de zielentreiteraar een deel van je brein over met alle psychische gevolgen vandien.

Veel professionals vinden het maar raar dat een Limburgs meisje in een 12 jaar oude #Landrover rijdt maar daar trek ik mij dan ook niets van aan. Ik wil veilig van A naar B en niet sneller van A naar B. Ik zorg tegenwoordig goed voor zichzelf en weet inmiddels precies wat mijn vrienden nodig hebben en zorg met mijn ” gouden tientjes” van de Zorgcirkel voor verbindend geluk! Ik ben dol op mijn paar klantjes en nieuwe manager.

Life is simpel isn’t it!

De sleutel voor succes heb je echt zelf in handen. Je wint geen oorlog met bommen maar met creativiteit. Ik, Wij, Samen Hier. Ik heb geen toezichthouder…alleen een lieve budgetboekhouder die zorgt dat ik niet te ver buiten de cirkel kom. Als ik op reis kan gaan, het liefste met lieve mensen of het gezin de #Landrover, Pip en Charlie Langmous…doe ik dat. Ik maakt me niet meer druk over dingen die me niet aangaan. Ik vind het wel goed zo. Veel mensen zijn soms een beetje bang van mij maar als ik ze er zelf op aanspreek erkennen ze dit niet. Het zijn vaak de anderen die het naar ze roepen.

Eenzaam

Ik ben een tevreden mens en maak met veel plezier door Kunst met een Boodschap. Waarom? Omdat ik me soms eenzaam voel. De werkeloosheid is nog nooit zo laag geweest maar deze Hippie wordt door haar achtergrond door niemand erkent volgens de participerende regelgeving. Gelukkig groeien er weer gezonde takken aan deze Lindeboom die zorgen voor kansen vanuit vrijwilligerswerk en door inventiviteit omdat ik graag wil Exposeren. Exposeren voor een duurzame verandering door het veranderen van THE EYE POSITION.

Tijdens de Werk Aan Je Toekomst training die ik zelf dus volg, krijg ik de opdracht om een kaart aan mijzelf te schrijven en wanneer ik deze terug leest ben ik verbaasd over inspirerende woorden en roep dan vol energie dat ik ontzettend trots ben op wie in ben en dat ik me prima weet te redden.  Ik pas alleen niet in een wereld van hokjes, vakjes, robotisering en/of grote mensentaal, mede omdat ik niets voor zoete koek aanneem en tegendraads denk & werk.  I DID IT MY WAY!

Serie: Waarheid

Don’t Tell Me Show Me is dan ook mijn antwoord als ik weer met onverwachte zaken te maken krijg. Sommige dingen zijn niet in woorden uit de drukken. Loyaal zijn elkaar, vertrouwen hebben in elkaar helpt iedereen verder. Alleen samen kom je verder. Maar als je mensen je kracht niet willen zien slaat dit om in eenzijdig kijken. Dit maakt mensen arm in hun ziel.  Er zijn altijd wel alternatieven te vinden voor een oplossing. Deze alternatieven maken je pas een creatiever en rijker mens, niet de regels die je erzelf op na houdt. Vertrouwen en historie van DE MENS zijn pas waardevol.

Laat je niet gek maken

Kijk nu weer eens naar de gebakken lucht hype BITCOINS genaamd, Het aandeel gaat net zo stijgen als bij WORLD ONLINE van Nina Brink. Nina zag het goed…en trok zich terecht terug maar werd afgebrand door dezelfde groep en ook in die er ook wil in hadden willen stappen. Het is een wolk mensen…en wolken verdwijnen ook weer als sneeuw voor de zon. Ik ben een fan van haar. Zij is ook lekker tegendraads, Een vrouw naar mijn HART.  Tegendraadse mensen helpen belachelijke regels om zeep.  Maak gewoon afspraken fairtrade mensen en hou je daar dan ook beiden aan. Werk blijft nog steeds handenarbeid. Maar veel mensen zijn vies geworden van hun eigen luiheid. Als bevlogen en gedreven proudmom met een missie een eerlijke economie heb ik niet een CV nodig van genoten opleidingen, maar juist een eerlijk verhaal dat gaat over de geheime kracht en waar ik vandaan kom.

Met de juiste focus is het altijd raak – Wees origineel en authentiek

Het is voor mij dan ook de bedoeling tijdens de Speeddates dat ik ze mijn persoonlijke verhaal laat zien door middel van Kunst als Visual Device. Hoe geloofwaardiger en eerlijker, hoe beter. En hoe ik het publiek wil bereiken is door een EXPOSITIE in HET RIJKSMUSEUM & een boekje met Hoe je OP EIGEN KRACHT alles in het leven kunt bereiken door “GEWOON DOEN” Als je maar net zo lang gewoon blijft doen, wordt je vanzelf bijzonder.

IN DE UITVERKOOP

Toen ik vorig jaar bij de Gemeente aanklopte met mijn platform idee om hulp en/ of voor hand en spandiensten zei de medewerker van WMO: Mevrouw Koning u kunt u zelf prima “VERKOPEN” U heeft echt een HBO denkniveau! Er ging een schok door mij heen en begon huilen….Hoe dan….ik heb alleen mezelf nog…Ik ben toch geen HOER……Ik ben echt overal geweest maar niemand neemt aan vanwege mijn postcode en huisnummer. Nu kan ik er om lachen maar het heeft me geraakt tot op het Bot. Zielentreiteraars noem ze tegenwoordig in mijn hoofd… Het is natuurlijk een super leuk lieve goede man….die zit gevangen in het web. Ik kan niet Ik wil niet…omdat hij niets mag….van de overheid. Pff onuitputtelijke baan lijkt me dit. Toen heb ik er dit kunst werk over gemaakt!

img_7837-1

Zie de mens ipv Wat is uw postcode en huisnummer!

Mensen zijn geen paarse krokodillen maar gewoon kwetsbare mensen van vlees en bloed. Iedereen wil toch op eigen kracht werken en hun leven in delen…Kijk waar hun kracht ligt en niet waar zij hun macht op kunnen misbruiken. Draai de rollen is om en verander je oogpositie…wat zou jij dan willen dat ze voor je willen doen als je geboeid bent door een zeldzame ziekte van het hart en longen.

Schermafbeelding 2017-12-23 om 19.57.53

DSC03873

Ik weet wat ik Geef. Met een klein beetje Media aandacht…kan ik iedereen “gezond en werkend krijgen.

With Love Silvia