Het nut van de focus DOE IETS!

 

img_3546Kwadijk 3 augustus 2017

Vandaag heb ik een prachtig gesprek gehad met onze gepensioneerde huisarts. Ik heb hem altijd al een aimabele man gevonden en we zijn elkaar gelukkig nooit uit het oog verloren. We spraken over de tijdlijn van het leven en onze doelen voor de toekomst. Toen we het over onze kinderen hadden kwam het woord “DENKTIJD” voorbij. Wat een prachtig woord. Toen ik dit woord opzocht op google kon ik er helemaal niets over vinden. Wel bedenktijd….maar dit is toch echt iets heel anders!!!

Levensdoel ” MIJN DENKTIJD omzetten in waarden” 

Met het vervullen van mijn taak als onafhankelijke volksvertegenwoordiger kan ik binnenkort mijn DENKTIJD ( en dat is veel) gaan omzetten in WAARDEN – TRADITIES – EERLIJKE ECONOMIE – ZORG VOOR ELKAAR voor een STERKERE SAMENLEVING.  Als ondernemende volksvertegenwoordiger vind ik het ontzettend belangrijk om de standpunten die ik heb, met aandacht kan overdragen aan bedrijven die het nodig hebben. Omdenken dus. Het zijn niet de hardwerkende zelfstandigen, de vijftigplussers of minder gekwalificeerde mensen die moeten veranderen, maar het gedachtegoed van overheid en instanties is dat wat moet gaan veranderen. Het is maar hoe je kijkt!

Waarom zet ik mij in voor deze “kern”waarden?

De “papieren werkelijkheid” is een namelijk een reductie van de “echte werkelijkheid” en “denktijd” wordt nu alleen maar vergoed aan mensen binnen grote organisaties en helaas nog niet aan ondernemers met een goed duurzaam projectplan.  In een eerlijke economie zou iedereen moeten profiteren van het werk dat we samen verzetten. Helaas is dit nu zeker niet het geval. Zelfstandige professionals, kwetsbaren & nuggers trekken steeds vaker aan het kortste eind, worden extra belast, worden ziek, krijgen te maken met inktschijters en komen door tijdgebrek in een verlammend “moeten” isolement terecht. De muur van onbegrip, slechte communicatie en eenzijdigheid verlamt ze des te meer. De zorg en kosten worden alleen daardoor al hoger en hoger en dat kan volgens mij niet de bedoeling zijn.

images-5

And keep the good vibes roling

FullSizeRender 3

Ik focus me op mijn doel en niet op de standpunten van eenzijdigheid.

Eenzijdigheid & macht van grote organisaties blijken voor veel mensen de grote vijand. Een eerlijke economie zou moeten verbinden door verantwoordelijkheid te nemen en oplossingsgericht te werken, helaas is dit niet het geval. De economie zou ook een duurzame economie moeten zijn, waar participeren & ondernemerschap zou moeten lonen door persoonlijke ontwikkeling, eerlijke marktwerking, transparantie, groei en toewijding. Helaas is dit ook niet het geval.

Duurzamen Ontwikkeling begint bij iets doen wat er toe doet!

Duurzaam ontwikkelen vergt inspanning en toewijding. En als je je focus richt op dat wat er echt toe doet, kun je heel ver komen, doe je dit niet word je meer en meer een speelbal van anderen en krijg je met mensen te maken die je meer en meer gaan tegen werken of alles doorschuiven naar anderen……maar geloof me er komt ook bij hun een X een omslag.

We leven nu eenmaal in een veeleisende omgeving, maar er is altijd een keuze. Als je het nut van je focus vast houdt kun je heldere keuzes maken. Genoeg ruimte en ontspanning is dan ook en pre. Ik weet dat mooie projecten nu eenmaal worden gekenmerkt door tegenslagen en obstakels maar de kunst is om hier zo goed mogelijk mee om te gaan en je door niemand van de wijs laat brengen. Dat doe ik ook niet.

Het leuke van het nut van de focus is dat het na verloop van tijd het lijkt alsof de dingen vanzelf naar me toekomen en blijken te lukken. Ineens komen er ook steeds meer bijzondere mensen op je pad of iemand attendeert je naar een taak waar je al zo’n tijd naar op zoek bent. Mijn taak als reële raadgever en straatfotograaf van Prikkels & Beleving is me dan ook op mijn lijf geschreven en blijkt de juiste mensen zich aan te dienen voor aansluiting van mijn project: Hout van mij – HET WERKT ONLINE VERBIND.

Dit online platform zet zich in voor mensen die duurzaam onafhankelijk en zelfredzaam willen zijn of blijven. Volg je hart en wordt ontvankelijk.

FullSizeRender 5

I’M Pure & Original..Het is maar hoe je kijkt! ….JIJ?

 

Toch blijkt het niet vreemd dat ik me al anderhalf jaar volledig richt op mijn slogun DOE IETS! Het is maar hoe je kijkt! Blij ben ik met alle mensen die houten items of toveramuletten bij me kopen en me dan ook weer verder in contact brengen met anderen omdat zij inmiddels weten waar ik mee bezig ben. Ze leggen verbanden en denken aan me wanneer er een gelegenheid voordoet die met het onderwerp Onafhankelijk en Zelfredzaamheid te maken hebben. Mensen hebben vaak geen idee wat de belangrijkste kernwaarden zijn van Duurzaam Maatschappelijk Ondernemen. IK WEL…..!

Doe iets!

Het is maar hoe je kijkt!

De slogun waarvan je wilde dat je het eerder had gelezen.

With Love Silvia

p.s Ik hou jullie op de hoogste als ik binnenkort gebeld ben door Alfred de Jong van het CDA. Ik richt me namelijk op de echte werkelijkheid en weet dat toeval niet bestaat.