Doe Iets! Op Eigen Kracht – Een Reportage van en voor dappere Amsterdammers!

 Steeds meer mensen zitten met schulden. Als je eenmaal 18 bent, ben je meteen van de ene op de andere dag volgens de wet volwassen, dan begint vaak de ellende. Alles wordt tegenwoordig mooier voorgespiegeld dan dat het is, en als je er geen grip op houdt kom je er niet meer uit! Hoe meer tijd je eroverheen laat gaan hoe armer je wordt! Veel mensen zetten problemen opzij maar toch ben en blijf je er altijd zelf verantwoordelijk voor! Het is maar hoe je kijkt! Verandering is dan ook een Must! Niemand hoeft zich er voor te schamen….! Het komt meer voor dan jij ziet…!Geld verdienen kan al door geld te besparen of door anders te leren denken. Hoe je dat doet leren de ervaren en gemotiveerde trainers je. Het is makkelijker dan je denkt…Zij denken in oplossingen en kansen en niet in nog meer problemen. Dit werkt namelijk verhelderend en niet verlammend.                                    

 Gewoon doen is dan ook het begin van alles.

 

                                    VERTROUWENVERBINDENVERSTERKEN

                                          Verbinding –  OntwikkelingGroei

Dit zijn de kernwaarden woorden en resultaten van De Regenboog Groep & Op Eigen Kracht.

Sinds 19 april 2017 ben ik als vrijwilliger aangesteld al Projectondersteuner bij Op Eigen Kracht. MSc Hille Hoogland –  BSs Jacqueline Wielaart en MSc Dorien Mul oraniseren “gratis trainingen” voor mensen in Amsterdam die (tijdelijk) weinig te besteden hebben en voor mensen die graag een stap in de goede richting willen zetten door activiteiten of vrijwilligerswerk te doen. Vanuit ons kantoor op de tweede etage in Amsterdam werken wij aan de toekomst van Amsterdammers.

                                     Hille Hoogland Projectleider bij Op Eigen Kracht

De Regenboog Groep & Op Eigen Kracht stimuleren aardige Amsterdammers die leven in sociale armoede. Ieder mens is namelijk de moeite waard, dus ook mensen die door omstandigheden in armoede leven en/of sociale uitsluiting ervaren. Door de Kracht van Kwetsbaarheid te laten zien komen gelukkig steeds meer mensen uit hun isolement en verandert hun eenzaamheid in openheid en optimisme. Toch merken we dat er veel mensen zijn die zich schamen als het gaat over hun leefomstandigheden, schulden of hun toekomst perspectief.

Door Kunst in Beweging

Omdat tegenwoordig alles draait om status, geld en macht heeft het geweldige team van Op Eigen Kracht mij gevraagd om een foto/reportage van te maken om het werk wat we doen meer inzichtelijk te maken, omdat we bekender willen zijn onder de mensen die in Amsterdam leven en het zo hard nodig hebben. Hoe we sneller met ze in contact des te eerder kunnen we ze helpen.

Het doel van alle Teamleden van Op Eigen Kracht is om middels groepstrainingen de (financiele) zelfredzaamheid van Amsterdammers kunnen bevorderen, hun eigen waarde terug kunnen geven en het sociale isolement te willen verminderen. De trainers van Op Eigen Kracht zijn in staat om mensen anders naar hun dagelijkse leven of werk te laten kijken door inzicht, motivatie en inspiratie voor een toekomst met perspectief zonder dat ze het gevoel krijgen dat er iets van ze verwacht wordt? Mindset is namelijk het eerste begin voor duurzame verandering.

    Iedereen is namelijk de moeite waard. Door kunst kom je in beweging! Doe iets het is maar hoe je kijkt! Wij… van OP EIGEN KRACHT helpen je graag verder!                                                                                    IMAGINE

Het zijn trainingen voor huishoudens in kwetsbare financiële posities, zoals voedselbank klanten. Amsterdam ondersteunt momenteel ongeveer 1800 huishoudens die kampen met problemen op verschillende leefgebieden zoals gezondheid, financiën, relaties en voeding. Een van de uitgiftepunten is dan ook aan de Akkerwindeweg in Amsterdam Noord. Om te leven  met veel stress en weinig geld kom je vaak in een isolement en lijkt terugtrekken vaak een oplossing. Dit kun je tijdelijk even doen om je geest ruimte te geven maar is niet de oplossing voor de toekomst. Ook is er een grote groep die zich schaamt … zeker in deze tijd waarin succes de norm is. Maar niets is vaak wat het lijkt! Achter elke voordeur schuilt geluk en verdriet! Soms kom je gewoon in een positie te zitten waarin je graag weer uit wilt maar waar angst en schaamte je tegenhouden, maar laat dat alsjeblieft los en laat de kracht van kwetsbaarheid zijn weg vinden. Er gaat echt een andere wereld voor je open wanneer je er ook ziet dat er oud directeuren bij zitten of mensen die door anderen in de schulden zijn beland. Dapper zijn en gewoon doen is het begin voor persoonlijke verandering…maar je moet wel zelf de “gedachtegoed” deurtje open doen.

Zij leren op de trainingen mensen anders naar zichzelf, geld en consumptie te kijken en welke belangrijke zaken en verzekeringen er echt nodig zijn. Honger maakt mensen creatief. Jezelf blijven is vaak een lastige opgave maar je zult zien dat je er altijd iets van leert. Het is een verrijking als je je kennis kunt delen . Er zijn zoveel mooie mensen die je verder kunnen helpen in je persoonlijke ontwikkeling.

Mede dankzij de trainster, Kabul Veldhoen, Rachida el Alami, alle vrijwilligers en de huispoes worden we rijker in onze geest. want als je kunt laten zien dat je iets doet maakt dit je proactief en zien andere mensen in het bedrijfsleven dat je wil veranderen. Veel mensen veroordelen…. maar weten niet welke strijd zij hebben geleden.

Door de strijd naast je te zetten in plaats van tegenover je ga je er samen mee aan het werk. Anders blijft het je tegenstander. Veel mensen zijn te trots om toe te geven maar laat het los! Dit is geschiedenis. Kijk vooruit naar de zon en als er een regenboog uit voort komt prijs je jezelf gelukkig omdat jij hebt gewerkt aan jouw eigen toekomst!

Veel jongeren hebben geen ritme of drive meer wanneer ze een ander zien uitblinken. Maar focus je vooral op jezelf voordat je oordeelt over een ander. Doe iets! ga iets doen wat je kunt aantonen. Begin klein en denk groot. Als je een idee hebt moet het eerst voor jezelf een overtuiging worden dan geef het het de ruimte om te kunnen groeien. D

Compassie is het sleutelwoord voor verbinding! DOE IETS WERKT.

Tegenwoordig worden bijstand mensen, zzpers ,of mensen zonder HBO of Universtaire studie veroordeeld op basis van hun uiterlijk en CV. Gewoon binnenlopen om je persoonlijk voor te stellen is er niet meer bij. Je wordt dus op basis van een papiertje of eerste oordeel “veroordeeld” ! Het merendeel van de mensen leven nog in het land van ooit. Maar dit gaat echt veranderen als we niet anders leren kijken en denken. Betekenisvol ondernemen is het nieuwe leven 2.0.

Wij van Op Eigen Kracht willen betekenisvol werken door mensen re helpen. Iedere Amsterdammer kan zichzelf op een lijst zetten of zich per email aanmelden.

Schermafbeelding 2017-07-13 om 11.47.14.png

Kijk eens vrijblijvend op onze website van OP EIGEN KRACHT voor actuele startdata’s.

  • Gratis Traning: Op Eigen Kracht
  • Gratis Training: Werk aan je toekomst

De trainingen vinden plaats op diverse stadsdelen in Amsterdam.

1. Centrum – De Sociale Kruidenier Nieuwe Herengracht 18 1018 DP Amsterdam. De Diaconie stelt de Regentenkamer beschikbaar om de trainingen voor deze dappere Amsterdammers tot een succes te kunnen maken.

2. Nieuw West – Daadkr 8 President Allendelaan 719 1068 VN Amsterdam

3. Noord –  Doras Maatschappelijke Dienstverlening  ( in het Gezondheids Centrum) Beverwijkstraat 9D 1024 VR Amsterdam

4. Noord De Banne – De Bolder Parlevinker 6 1034 PZ Amsterdam

5. Noord – Huis van Wijk De Meeuw Motorwal 300 1021 PH Amsterdam

6.Oost – De Meervaart Balistraat 48 A. 1094 JN Amsterdam

7. Zuid – Huis van Wijk de Pijp Tweede van de Helstraat 66 1072 PG Amsterdam

8. Zuid Oost – Buurthuis Bonte Kraai Dreeftoren 69 1101 BR Amsterdam Zuidoost

De omgeving van de mens is de medemens en we zijn er voor elkaar te nietwaar!

Er is altijd een Keuze! Het is maar hoe je kijkt! Doe iets! Before we pass away!

Grip hebben op je leven geeft je een rijk gevoel van eigenwaarde en zijn het je eigen verdienste en daar mag je er trots op zijn. Geloof me, je zult er niet altijd zin in hebben, net als de anderen, maar bedenk hoe het voelt als je het toch gedaan hebt; Trots…Voldaan..en eindelijk Rust in je hoofd.

Samen vooruit door inspiratie. Alleen met lef en doorzettingsvermogen kom je er doorheen om zo alles uit het leven te halen en maatschappelijk betrokken te zijn ondanks je achtergrond of verleden huidskleur of voorkeur. Het is maar hoe je kijkt.

We keep the good vibes roling

AANMELDEN

Kijk eens voor een startdatum van de trainingen en workshops in jouw buurt op onze website www.opeigenkrachttraining.org 

Aanmelden kan ook direct online of bel gewoon naar 020 – 6839260 en vraag naar Jaqueline -Wielaart –  Dorien Mul of Silvia Koning. Wij werken vanuit het kantoor aan de Oranje Nassaulaan 51 in Amsterdam.

FINANCIERING

Op Eigen Kracht wordt mede mogelijk gemaakt met financiele steun van de VSB FondsDelta lloyd FoundationPasman StichtingPorticus – She is online V.O.F

13444280_1103398436367890_307721474_n

YOU ARE..Aardige Amsterdammers!

 

Wist je dat je bij Buurtboerderij “Ons Genoegen” in het Westerpark voor 5,00 een drie gangen diner kunt krijgen. Dit eetcafe gelegen op een landelijke plek in Amsterdam Spaarndammerdijk 319 is dan ook uitgeroepen tot de coolste plek van Amsterdam en is dagelijks open van 10.00 tot 22.00 uur.