Een dagboek van een straatfotograaf, een die van verbindingen houdt

Brain Regain Eej* Ontdek de nieuwe levensstijl van Gedragen Verhalen.

Ik Focus me en deel de werkelijke feiten over de dingen in mijn leven.
Gedragen verhalen: mijn verhaal via de wet Open Overheid
Leer eens wat meer over de voor en achter van een gedragen verhaal
De gouden leeuw

Geluk op basis van waarneming

“Sommige dingen gebeuren altijd op het juiste moment, juiste tijd en of de juiste plaats”. Om opzoek te gaan naar de innerlijke kracht in jezelf en/of om mooie mensen om je heen te creëeren kun je aan jezelf een code afgeven.

Code Geluk ( wat je waarneemt en dit deelt creëer je vermenigvuldiging en inzicht).

Ga er dus meer op en zoek het licht op. Gewoon even je thuisbasis ontvluchten om vervolgens buiten de gewaande paden de balans in jezelf en de wereld te ontdekken door gewoon weg je telefooninstellingen binnen je eigen patroon anders te gebruiken.

Zo kun je eenvoudig een tempel van geluk ontdekken. In de tempel van geluk leer je als “gezond denkend mens” anders te kijken naar de omgeving en leer je waar het leven echt over gaat.

In een wereld vol inspirerende mensen ontkom je uit je eigen bubbel. Cartoon Carlos Perez

Sta stil bij persoonlijke Vrijheid

Weg in eigen land is daarom nog nooit zo leuk geweest. Afgelopen weekend reisde ik 3 dagen lang door ons mooie Nederland in de flow van geen verplichtingen en bezocht ik als eerste : House of Inspiration in Grave om vervolgens richting de Achterhoek in de provincie Gelderland te rijden met als doel meer te zien en weten te komen over deze prachtige streek.

Leer eens wat meer geschiedenis vanuit B&B Booking Montancourt Middelburg anno 1596 over de mens en zijn werkelijkheid
Lees hier ons hele verhaal

Om te beginnen rijden vanuit dé rouaansekaai 21, een huis met vele gedragen verhalen dat in het centrum van Middelburg ligt via de A 58 Bergen op Zoom en Roosendaal naar Grave.

Behoud Cultureel Erfgoed Scan de QR Code en vlieg mee met Renaissance –
Creativiteit is mijn intelligentie die altijd plezier heeft bij het ontwikkelen van kunst

Grave is een prachtige vestingstad in de Nederlandse provincie Noord-Brabant, een aan de Maas gelegen plaats dat deel uitmaakt van de gemeente Land van Cuijk ( de roots van mijn moeder) en daarom is dit voor mij zeker een bezoekje waard. Nidum, was de vroegere plek waar mijn moeder ooit in de vorige eeuw gewerkt heeft in de verpleging. Nu is het een boetiek hotel en interieur zaak met een restaurant Ovum genaamd een must om te bezoeken. Ovum betekent eicel. Nidum, Latijn voor ‘nest’, is een broedplaats voor inspiratie op het gebied van lifestyle, wonen, events en culinair genieten.

Art – Ovum 1814 grondwet art 1 Openbaar Koopvrouw

“Wetten zijn net als worsten, je kan er beter maar bij zijn als ze gemaakt worden ” Truus van Gogh

NIDUM GRAVE

Na het vertrek van het militair garnizoen in 1892 kwam het complex leeg te staan. In 1896 werd het overgedragen aan Binnenlandse Zaken. Naar ontwerp van Rijksbouwmeester J. van Lokhorst werd in 1898 aangevangen met de verbouw tot Rijks Psychiatrische Inrichting voor vrouwen.

In 1973 werd het complex eerst herbestemd tot gevangenis en daarna als rijksinrichting voor jongens. In 1998 werd het Arsenaal door Jan des Bouvrie gekocht en omgetoverd tot woon- en designwinkel. Na de sluiting in 2006 heeft het rijksmonument voornamelijk leeg gestaan. In 2019 is het Arsenaal gekocht door Aard Keijser en Lonneke van der Weyden, die het pand hebben gerenoveerd en verbouwd tot Nidum, house of inspiration.

Laat je inspireren. Nidum is een levendig en modern centrum waar liefhebbers van interieur, design, kunst en lifestyle hun hart kunnen ophalen.

Via het magazine van de Sligro kwam ik bij voordeeluitjes.nl terecht en zag een geweldige deal advertentie van Boetiek Hotel Bon Aparte staan. Dat is natuurlijk geen toeval aangezien ik me al jaren met een fascinerende blik kijk naar het verleden van deze man Napoleon. Ik dacht meteen dat kan geen toeval zijn.


Verveling kun je met nieuwsgierigheid genezen. Nieuwsgierigheid is niet te genezen.
– Dorothy Parker, schrijver

Inspiratie bestaat, maar het komt pas langs als je aan het werk bent.
– Pablo Picasso, schilder
De vinger van Truus van Gogh wijzend naar…..
Napoleon Bon Aparte marcheerde in Lochem zo blijkt uit de verhalen van de huidige eigenaren Bon Aparte. .

De Achterhoek is het meest oostelijke deel van de provincie Gelderland. Een streek die aan de westzijde wordt begrensd door de rivier de IJssel en het noorden grenst aan de streek Twente en Salland. Het is werkelijk een prachtig landschap.

Ligging Boetiek Hotel Bonaparte

Lochem is eeuwenlang een vestingstad geweest. Het stratenpatroon binnen de grachtengordel is sinds de middeleeuwen nauwelijks gewijzigd. In het platte Achterhoekse landschap bevindt zich tegenover Boetiek Hotel Bonaparte, de Lochemse Berg. In deze berg bevindt zich een diepe kuil, die werd gevreesd vanwege de ‘witte wieven’, die als witte nevels over heide en moerasgronden zweefden. De legende van de Witte Wieven leeft voort en in de kuil bevindt zich nu Uitspanning De Witte Wieven.

Gelukkig zijn er nog steeds levende wilde Witte Wieven.


Op het hoogste punt van de Lochemse Berg staat een slanke, ronde uitkijktoren uit 1893. De toren heet Belvedère, wat ‘mooi uitzicht’ betekent. De toren is niet meer toegankelijk voor het publiek.
Glooiend landschap tussen Lochem en Barchem. De Lochemse Berg is een gevarieerd gebied met bossen, landbouwgronden en houtwallen. De bergen zijn restanten van een stuwwal uit de ijstijd. De wandelroute voert over mooie, soms smalle paden met hoogteverschillen en prachtige kunstwerken
Ik kan niet anders zeggen dan dat het verblijf in Boetiek Hotel Bon Aparte echt top was. Alles klopte en was super goed verzorgd.

Laat je nooit leiden door het weer. Er was voor maandag code geel afgegeven maar ik kreeg te maken met code geluk, omdat ik dacht F*ck KNMI. Eerst zien dan geloven. Het werden een paar druppels!!!

Omdat bijna alle kastelen in de Achterhoek op maandag dicht zijn zocht ik net zo lang naar een kasteel in de buurt dat wel open was.

Via Doetichem en Ulft kwam ik via googlemaps uit bij Kasteel Anholt.

Tips make you move Modewinkel Hippe Kippe Doetichem
Monument voor de vrijheid
in Doetichem Marinus Johannes Maria van Beek

Het Kasteel Anholt of Waterburcht Anholt is een waterburcht die tevens naamgever was aan de voormalige stad Anholt, nu een voorstad van Isselburg in Noordrijn-Westfalen. De oorsprong van dit kasteel ligt in een fort uit de 12e eeuw om het bezit van het bisdom Utrecht veilig te stellen. In het voorjaar van 1945 werden kasteel en landgoed zwaar beschadigd.

Kasteel Waterburcht Anholt in Duitsland

Van het kasteel was ongeveer 70 procent beschadigd. De toenmalige kasteelheer, Nikolaus Leopold Fürst zu Salm (1906-1988), die in 1923 zijn grootvader als hoofd van het huis en vorst van Salm was opgevolgd (zijn vader was in de Eerste Wereldoorlog gesneuveld), startte onmiddellijk na de verwoesting met de aanvang van de wederopbouw en nam maatregelen ter redding van de burcht. Hij onderkende daarbij dat voor het behoud van het kasteel en zijn schatten een nieuwe economische grondslag bedacht moest worden. Hij nam tijdig zijn intrek in het kasteel en begon met plannen voor de ontwikkeling van handelszaken in en excursies naar Anholt.

Koekoek
Restaurant “Wasserpavillon”
Dit restaurant “Wasserpavillon” is omgeven door de kasteelvijver en grenst aan de “Vorburg” van de Wasserburg Anholt. Terwijl wij als gasten het 34 hectare grote kasteelpark bewonderen, serveren zij heerlijke regionale gerechten met mediterrane invloeden en voortreffelijke wijnen die bij de maaltijd passen. Het uitzicht op de flora en fauna complimenteert de bijzondere architectuur en het ontwerp van de kamer, zodat u kunt ontspannen en genieten van het landschap. Vanuit restaurant “Wasserpavillon” kunt u rechtstreeks naar ons ruime kasteelterras en de rustieke kasteelkelder.
Dineren in dit restaurant is een ware belevenis. Tafellinnen en zilveren bestek.. Een echte klassieker… ik hou hier zo van.
Deze alcoholvrije Sparkling Juicy Tea van Van Nahmen is gemaakt in samenwerking met theesommeliers. De cold brew witte thee – die doet denken aan abrikozen – gaat perfect samen met scherpzoete kweepeer. Een fijne toets van vanille maakt het helemaal af.

De geschiedenis van de tuinen van Anholt is tot op de zestiende eeuw terug te voeren. De barokke tuinen zijn rond 1705 aangelegd. De Düsseldorfse tuinarchitect Maximilian Friedrich Weyhe ontwikkelde de tuinen in de negentiende eeuw verder en voerde een Engelse stijl door.

Na de vernielingen die in de Tweede Wereldoorlog werden aangericht, is de burcht opnieuw opgebouwd en zijn de tuinen vanaf 1964 naar barok voorbeeld gereconstrueerd. Bezoekers die nu door het park met de watertuin, het ‘bosquet’, de grachttuin, de doolhof en de wilde weide wandelen, worden getrakteerd op een mooie combinatie van barokke tuinarchitectuur en Engelse landschapsarchitectuur. Let vooral op de prachtige platanen in dit park.

Nadat we onszelf uren hebben laten verdwalen in de sfeer en het heden van dit kasteel werd het tijd om afscheid te nemen van deze prachtige omgeving.

Bij het zien van dit schilderij dacht ik meteen aan Brigitte Kaandorp haar uitspraak: Ik heb een zwaar leven…..!!

We vervolgen ons pad richting Borculo waar we onverwachts samen met onze goede vrienden, hun kinderen en dieren hebben genoten van de fijne uurtjes samen.

Bomba: Dit is een superzwoele rode wijn die bijna ontploft in je mond! Gemaakt van de Tempranillo druif met 3 maanden houtrijping maakt deze wijn een geweldenaar in zijn klasse: Overrijp, kruidig en misschien voor sommigen iets té intens, je bent gewaarschuwd!


Leven is energie en energie is creativiteit. Ook als mensen er niet meer zijn, leeft hun energie voort in hun kunst en zit hij daarin besloten totdat je de tijd en aandacht neemt om die energie te bevrijden.
– Marianne Moore, dichter

Gebruik je handen en voeten en je andere hersenhelft een wat meer. Mijn opa was van Duitse komaf en was schoenmaker, pas recent kwam ik achter hoe het verborgen verleden nu nog steeds een grote rol speelt.


Creativiteit is simpelweg dingen met elkaar verbinden. Als je creatievelingen vraagt hoe ze iets doen, dan voelen ze zich een beetje schuldig omdat ze niet echt iets doen. Ze zien iets, er wordt hun vanzelf iets duidelijk. Ze zijn in staat om ervaringen met elkaar in verband te brengen en daar nieuwe dingen uit te halen. En dat kunnen ze doordat ze meer ervaringen hebben opgedaan of meer over hun ervaringen hebben nagedacht dan anderen.
– Steve Jobs, ondernemer en ontwerper van mijn iphone 12 Pro

Wat je ook doet : wees fel en rechtvaardig maar leef vooral je mooiste leven!

Ambitie met Allure
Key Hole photo Erwin Olaf I AM
Liefs van mij – Hoe ouder ik word, hoe meer ik mezelf onder de categorie code geluk kan plaatsen.

My Life is like a camera

Capture the good times

Develop from the negatives

And if things don’t work out

Take another shot

Focus on whats important

Local Guide

Het oog gaat verder gaat dan het diafragma

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.