Veranderen om jezelf te blijven

“Het zijn niet de sterkste soorten die overleven en ook niet de meest intelligente volgens Charles Darwin. Het is het soort dat beste reageert op veranderingen door zorg voor welzijn”.

– The man in the Mirror –

De zorg en welzijnswereld veranderen in een rap tempo. De overheid is niet meer degene die regeert het is het geld dat regeert! Deze regering mag toekijken en onderzoeken als het fout gaat! Maar dan wel van ons belastinggeld! Mooier kunnen ze het niet maken! Wel duurder en ingewikkelder.

De vraag om te participeren is door de overheid opgelegd maar er is geen rechtvaardig vangnet voor als het even tegenzit. Dit betekent dat ondernemend Nederland eens goed moet kijken waar ze in godsnaam mee bezig zijn. Doen ze echt goede dingen voor de burgers? Wat kan er anders, slimmer en mooier? Zijn er zaken die anderen ook kunnen helpen of misschien wel makkelijker gedaan of geregeld kunnen worden. Ja die zijn er maar dan moet de Overheid hier wel voor gaan openstaan.

Door mijn Op Eigen Kracht Werk aan je Toekomst training bij de Regenbooggroep ben ik mijn Kunstproject : De wereld is glashart en Hout van mij als verbindingselement gestart en heb ik er voor gekozen om dit vanuit zelfreflectie voor armoede/ maar merendeel vanuit Sociale armoede door te laten doorgroeien.

Iedere Nederlander wil betrouwbare partners en persoonlijke service vanuit gelijkwaardigheid, rechtvaardigheid en niet vanuit afkomst, of intelligentie leeftijd of eenzijdigbeleid.

Serve People Not to Titles

Samen een aandeel in elkaar is elkaar iets gunnen door iets te doen! Doe iets! Het is maar hoe je kijkt is voor mij de steutel voor zorg en welzijn waar het ook voor bedoeld is! Juist voor organisaties die niet perse uit zijn op meer winst door mensen te bejegenen, maar juist om hun historie ( vanuit welk principe zijn ze gestart) door te laten groeien op een humane manier!

Hoe Moordvrouw Harry een relaxed konijn en een maneblusser werd komt door de Slak der wijze dat omgezet is een expositie wat een leuk avontuur is voor jong en oud, rijk of arm, gezond of niet gezond. Het kijkt makkelijk weg. En wie eenmaal kennis heeft gemaakt met haar en haar familie en hechte vrienden gaat vanzelf gelukkiger leven.

#photo Prikkelpracht

Moordvrouw Harry is een doodgewone vrouw die naast heel hard werken om in vrijheid te blijven leven maar na het krijgen van kinderen, te maken krijgt met mystereuze ziekten. Ontstekingen, stress, depressies en eenzijdigheid teisteren haar leven waardoor zij zichzelf steeds meer opsluit in haar droomhuisje. Ze gaat vechten tegen de gevestigde orde, ze gaat fotograferen, tekenen , schilderen, al luisterd naar de lyrics en houdt een dagboek bij om haar hoofd leeg te krijgen. En bezoekt elke week op advies van de dokter een toverheks van 76 jaren jong die haar leerde te spiegelen.

Op haar 48 tigste verjaardag vliegt moordvrouw Harry voor de zoveelste keer uit, naar het hart van het magische eiland Ibiza. Ze heeft rust, ruimte en kleur nodig. Daar strandde ook twee tortelduifjes met een hulpvraag en een boodschap. Ze hebben pech met de auto zodat ze hun boodschap niet op tijd kunnen posten. Moordvrouw Harry schiet meteen te hulp, belt een garage, maakt foto’s van de locatie, zet dit online omdat ze in Ibiza geen huisnummers kennen, en binnen no time was het probleem opgelost en konden de twee tortelduiven weer op pad met het verspreiden van hun Boodschap Doe iets! Als dank voor haar efficiente hulp kreeg moordvrouw Harry ook een boodschap mee. Doe iets! Het is maar hoe je kijkt en vertelde moordvrouw Harry hoe je anders kunt leren denken anders omdat anders snel dood zou gaan.

Twee boodschappen die haar hele leven voorgoed veranderde. Ze wordt naar jaren uit haar lijden verlost wanneer ze er achter komt waar haar ziektebronnen vandaan komen en gooit ze het roer helemaal om . Ze krijgt goede tips om alles naast haar te zetten in plaats van tegenover haar te plaatsen en gaat gewoon doen. Ze wordt online gevolgd door een dobberend eendje die haar aanspoort te gaan golfen in een LBD ( little black dress om zo haar echte hart te kunnen laten spreken. Met een speciaal Werk aan je toekomst team en een adviesraad op de achtergrond gaat ze op pad en leert ze alles over historie, vrijheid, haar vrienden, participeren en de slangenkuil. Ze wordt door een Tot Maandag tel met de naam Soester…geïntroduceerd bij de Regenbooggroep in Amsterdam en ziet daar met lede ogen het verdriet aan van anderen. Veelal gaat dit over onzekerheid en schuldgevoel door schulden. En tenslotte moet moordvrouw Harry het nog opnemen tegen de aartsvijand Marco, een levensgevaarlijke ambtenaar die haar niet wil helpen bij het vinden van een baan. Zij weet inmiddels dat dit geen Louter toeval is.. Marco had namelijk tegen haar gezegd dat zij zichzelf maar moest gaan verkopen….! Deze uitspraak raakte haar te diep in haar hart en dit maakte van haar een tovenaarsdochter. Haar vader was haar beste raadgever en haar moeder dreef haar tot blijven doorzetten.

Liefs Truusvangogh de Dagwacht voor Hartelijke Nederlanders!

Art : Om Arm Me

Inspired by Vincent van Gogh and De Nachtwacht!