Happinez.2018.12 Is er nog Toekomst voor Straat Talent?

Afgelopen zaterdag ben ik samen met Laura afgereisd naar het mooie Amsterdam. Nadat we de auto hebben geparkeerd op de gracht lopen we nadat we deze prachtige mensen hebben vastgelegd naar Academie Artimis  – De Hoge school voor Styling – in de Jan van Noortschool had open-huis. Het gebouw staat op een prachtige plek aan de Prinsengracht, namelijk in een kromming tussen de Leidsegracht en de Passeedersgracht.

S helpt mij om unieke details van het moment vast te leggen en dat van de mens op een eigen wijze manier in kaart te brengen. Straatfotografen schijnen volgens deskundigen anders naar dingen te kijken dan de “gewone mens”. Oog hebben om details te ontdekken en vast te leggen is voor mij een natuurlijke manier van kijken geworden. Het was de zeer de moeite waard. We hebben er mooie dingen gezien en prachtige studenten gesproken. Zo ieder met zijn eigen vormgeving en talent.

DSC03348.JPG

Toen ik deze kranten zag ik mezelf erin…Tovenaar in het gemeente en een model moet niet moelijk doen…Twee dingen die ik kan benamen.

IMG_9273

Mijn werk past dus helemaal in stijl bij het gedachtegoed van Artemis.

Mijn voorkeur gaat eigenlijk altijd naar de mens achter het werk of kunstwerk. Waarom doen zijn wat ze doen en waarom? Over dit laatste kom ik steeds meer te weten sinds ik bij de regenboogroep werk en in het Pr Team van Qracht 500 zit. Wat mij het meeste is bijgebleven is zijn toch de Quotes op de muur…Ze zijn zo van deze tijd..maar niets blijkt minder waar. Ik vraag me steeds vaker af wat is de mens nog waard zonder hoge school opleiding? Op straat worden allen nog maar Androgene types gespot en de gewone mens is naar mijn idee aan het uitsterven.

Spullen zijn maar spullen!

[craption id=”attachment_57903″ align=”alignnone” width=”5184″]DSC03370.JPG Doe dus iets…het is maar hoe je kijkt!en deze jonge dame. [/caption]

Toen ik de Qracht500 had afgegeven na een leuk gesprek aan hoofddocente Alike Dalkmann zijn we op onderzoek en informatie uitgegaan. Laura wil graag weer gaan studeren maar wil zich eerst goed voorbereiden welke tak van sport haar het meest raakt. Na een mooie ronde in het prachtige gebouw raakte ik in gesprek met Jongerentherapeut Laure Klerks. Op haar IMac stond een boodschap Hoe voel je je? Dit trok mijn aandacht omdat ik me op dit moment super goed voel…! Toen ik het boekje wat voor me lag opensloeg was ik verbaasd over het feit dat zoveel jongeren een burn – out hebben. Ze heeft dit prachtig boekje gemaakt over paniekaanvallen bij jongeren met de titel: ‘ We leven in een maakbare wereld. Het is daarom lastig om tegenslag te ervaren.’ Ik vroeg of ik haar mocht fotograferen omdat het boekje een demo is en nog niet in productie…maar het is echt de moeite waard om het te produceren.Mensen met een burn – out hebben weinig keuzes gemaakt in het leven. Vaak zijn bepaalde beslissingen zoals studie, werk ect voor hen genomen en zijn ze tegenslagen niet gewend….!

DSC03388

DSC03390

– Laure Klerks – Artemis Amsterdam

We vervolgen onze weg door de gangen en zien prachtige dingen voorbij komen. Wat me opvalt is dat er een ommekeer gaande is in de wereld en dat geestelijk lijden en individualisme de boventoon gaat krijgen. Geen goed teken vind ik zelf. De mensen eten zich arm en drinken zich dik. Gewoon simpelweg samen werken lijkt onmogelijk in deze wereld DSC03377.jpg

DSC03387

De beelden zeggen volgens mij genoeg….! De medische wereld regeert en de mens heeft helaas het toekijken.

DSC03385

DSC03380

             PRINSENGRACHT WAT BEN JE MOOI!

DSC03314Na een prachtige middag lopen we via de Prinsengracht waar ik dit prachtige beeld met een duidelijke boodschap in mijn vizier krijg richting de Leidse Straat waar we ogen te kort komen.

De Abercrombie winkel is een lust voor het oog maar eenmaal binnen hou ik het er niet langer dan 15 minuten uit. De lucht die er hangt bedwelmt me….helaas. Maar de foto’s die ik er heb gemaakt vind ik geweldig….Ze zijn puur en onbewerkt. RAW kun je wel zeggen. Kijk je mee in een rondje anders kijken naar de Leidsestraat. Veel plezier allemaal. DSC03323.JPG

       Filling Pieces dat is eigenlijk wie we zijn….en wat je doen….!

SORRY FOR BALR YOU

With Love….Silvia Koning een K@Kloze straatfotograaf uit Kwadijk.

2 gedachten over “Happinez.2018.12 Is er nog Toekomst voor Straat Talent?

  1. Een straatfotograaf die de laatste gewone mensen op de plaat nog kan vastleggen. Hopelijk staat iedereen lachend op de foto.
    Ik vraag me of hoe de straatdichter tegen de dingen aankijkt.

    Like

Reacties zijn gesloten.