Verander Manager.. Werken aan je toekomst!

Wat een prachtige compliment kreeg ik van de week!

Silvia….jij bent eigenlijk een Verander Manager! Nu nog een hartelijke Sponsor riep ik hem lachend toe…. Dan kan ik meer mensen gelukkig maken….! Een vrije geest ontwikkelen is in Nederland verboden….! Daar moet je voor naar Ibiza…. roepen ze vanuit Den Haag.

Na mijn actie bij de Rabobank in Purmerend van 8 september 2017 –  Van Noodgreep naar Noodzaak  – om in aanmerking te komen voor een donatie Financieel fit maar op eigen kracht aan de slag” van 25.000 euro, wordt ik sinds kort wel meteen bij mijn naam genoemd als ik binnen kom wandelen….Dag Mevr Koning……ohh wat een fijn heerlijk menselijk gevoel is dat toch…normaal vragen ze aan me: Wat is uw postcode?

Dus vind ik dit al het begin van een hele verandering……!Jij?

Chained to the Rhythm

Ik voel me wel een beetje misleid door de marketing afdeling Rabobank Nederland. Zij spiegelen mij voor dat ik door guerrilla marketing een goede kans van slagen zou hebben. Maar ik hoorde vandaag dat ze mijn Kunst in Beweging project al binnen een half uur in het achterkamertje hebben gezet..het concept uit het boek gesloopt..meteen gedigitaliseerd en dit plan dus vanuit een commercieel oogpunt dit hebben beoordeeld. “Er was namelijk geen commercieel belang bij voor de Rabobank…en daarom werd het plan afgewezen….! Op de terugkoppeling kreeg ik dan ook als antwoord: De reden hiervoor is dat de commissie uw verzoek vanwege de commerciële aard niet vindt passen in het kader van het Coöperatiefonds. Dat is vreemd “In het concept staat toch echt dat het een Stichting is zonder winstoogmerk”. Ik zal ze bij de volgende sessie eerst naar Koopman Optiek sturen…die verkopen glazen waardoor je alles echt beter gaat zien…!

Schermafbeelding 2017-09-08 om 18.01.08

Manifest tegen sociale armoede…!

In de toekomst wacht mij dus een boeiende opdracht. De zorg en het sociale domein hebben van oudsher al mijn bijzondere aandacht en ik zie er naar uit aan de noodzakelijke complexe MKB vernieuwingen veranderingen aan te kunnen geven. Ik hoop dit samen met de medewerkers van het CDA in de gemeente Edam Volendam te kunnen doen. Vanavond heb ik een afspraak met de raad om mijn profiel / (levenservaring) in te zetten.

” Je hebt tegenwoordig overal een diploma voor nodig, behalve voor het ouderschap en voor de politiek…! Gelukkig kan ik daar niet op worden beoordeeld!!!

 

De projecten die ik nu ondersteun.. helpen mensen met het hart op de goede plaats …maar ook mensen die in armoede leven, met schulden worstelen om weer financieel zelfredzaam te worden door aandacht te besteden aan 1 of meer van de 4 elementen (orde en overzicht, financiële kennis, inkomen en beheersing uitgaven). Deze week is het dan ook de week van de eenzaamheid…dus extra aandacht voor de vergeten groep.


Mijn uitgangspunt is een eerlijke economie, mensen hun leven zo zelfstandig mogelijk, op hun eigen manier een vorm te kunnen geven. Daarbij is levensvreugde, geluk, en gezond zijn…het allerbelangrijkste. Bij alles wat ik doe ligt de nadruk op eigen kracht de leuke dingen in het leven ervaren. Humanitas biedt in de regio Rotterdam al een  uitgebreid aanbod producten en diensten op het gebied van zorg, welzijn, wonen en dienstverlening maar met het platform HETWERKT.ONLINE kan iedere zelfstandige zich presenteren ongeacht opleiding of nationaliteit.

Hoe meer liefde op de werkvloer, hoe hoger de creativiteit volgens hoogleraar Teresa Amabile.  Het slagen van een opdracht of taak is veel belangrijker. Zo werk ik namelijk al mijn hele leven….! De Zorgstaat wordt een Participatiestaat en veel mensen hebben nu nog geen toegang meer tot het recht en worden afgewezen op een afwijkend profiel. Het zijn nu nog als het ware “rijke zwervers”….! Dat is geen eerlijke economie, geen zorg voor elkaar en zeker ook geen sterke maatschappij. Om er zeker van de zijn solliciteer ik regelmatig op functies die mij helemaal passen..maar als ik dan deze reden van afwijzing ontvang..

Bedrijfsprofiel

Stichting Wijken voor Welzijn biedt hulp aan gezinnen en jongeren tussen de 15 en 25 jaar. Onze hulp is gericht op autonomie, normalisatie, zelfreflectie en participatie.

Jongerencoach begeleid wonen (zzp’ers)

Bedrijf: Stichting Wijken voor Welzijn

Geplaatst op: dinsdag 22 augustus 2017

Standplaats: Purmerend

Functieomschrijving

Stichting Wijken voor Welzijn biedt jongeren tussen de 15 en 23 jaar, die vastgelopen zijn in de samenleving, nieuwe kansen door middel van intensieve, langdurige begeleidingstrajecten. Zij wonen in een gewoon gezinshuis in de wijk samen met maximaal drie anderen.

Als jongerencoach verblijf je gemiddeld twee dagen per week, 24 uur per dienst, op de woonlocatie en ondersteun je cliënten bij het werken aan autonomie, participatie en zelfregie en en stimuleert bij hen (maatschappelijke) bewustwording.

Je werkt in je dienst alleen op de locatie, met andere woningen van ons in de buurt, en vormt per locatie een klein team van ongeveer vier coaches.

Je taken bestaan uit:

 – Uitvoeren van individuele ondersteuningsplan.

– Uitvoeren van dagelijkse begeleidingsgesprekken met alle jongeren.

– Signalerende functie op de operationele/organisatorische zaken in en rondom het huis.

– Zorg dragen voor de (ontwikkelings-)veiligheid van de jongeren in de breedste zin van het woord.

– Dagelijks rapporteren op individuele- en algemene doelen.

– Onderhouden van peergroupcontacten en hier toezicht op houden.

– Onderhouden van systeemcontacten.

– Bijdragen aan locatie overleggen.

– Input verlenen voor ondersteuningsplannen.

Functie-eisen

Het is van belang dat je SKJ-geregistreerd bent, of dit kunt worden. Dit betekent dat je minimaal een relevante HBO-functie hebt gevolgd, of een geldig branchecertificaat (EVC) kan behalen.

 Daarnaast beschik je als coach bij Wijken voor Welzijn over de volgende vaardigheden, persoonlijkheidskenmerken en kernkwaliteiten:

– Je bent als zzp-er ondernemend maar sociaal betrokken

– Je kunt pingpongen tussen kennis, vaardigheden en gevoelsniveau

– Je hebt een uitnodigende en betrokken basishouding

– Je kunt coachen, zelf laten ontdekken, humor gebruiken, maar ook jongeren confronteren.

– Je bent gericht op iemands ontwikkeling: samenwerken aan het realiseren van ambities nieuwe vaardigheden, regie vergroten en persoonlijke groei

– Je kunt inschatten op wat voor plek iemand het best tot zijn recht komt en maatschappelijk kan participeren

– Je hebt een wil tot zelfrectie, je bent je eigen tool

– Je bent daadkrachtig en besluitvaardig

– Je durft zelfstandig verantwoordelijkheid te dragen en bent tegelijkertijd een loyale teamplayer

Hartelijk dank voor het versturen van uw CV en motivatie. Helaas moet ik u mededelen dat wij op basis van uw ervaring en opleiding geen basis zien voor een samenwerking. Doordat wij een zeer complexe doelgroep bedienen, en begeleiders alleen op locatie werken is het noodzakelijk dat begeleiding beschikt over een relevante vooropleiding en werkervaring. Daarnaast is het ons verplicht dat begeleiders een SKJ-registratie verkrijgen. Aan deze voorwaarden voldoet u niet.

Ik vertrouw erop u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd en wens u veel succes met het vinden van een geschikte functie.

 

Het huidige recht systeem is dus een groot commercieel bedrijf : Niet de mens staat centraal maar verschuilt men zich achter de digitalisering …aangedreven door een robots en inktschijters.  Alles wordt via systemen geregeld, verandert, gemanipuleerd enz enz.  Ik zal je de verhalen besparen……en is HBOlisering het nieuwe toverwoord geworden als vereiste. Maar mensen die kritisch zijn, oog hebben voor detail worden tegengewerkt omdat ze beangstigend zijn….!

DSC09257

Om iets te bereiken of te veranderen zet ik mezelf dus steeds vaker in met deze foto  “Kunst Project… RED EEN LEVEN  “HOUT VAN MIJ” !

 

DSC01366Getekent met T door het leven. Samen met de Regenbooggroep /OP EIGEN KRACHT en Patiënten Vereniging Aangeboren Hartafwijkingen zet ik mijzelf als vrijwilliger in met heel mijn hart en wil de politiek laten zien wat er werkelijk in de praktijk zich allemaal afspeelt…!

!!Kleine Jongen🎼

 

 

Vraag jij jezelf wel eens af: Wat als ik een nugger wordt? Voor wie nog niet weten wat een nugger is; Nugger staat voor NIET UITKERINGS GERECHTIGE!

Zelfstandige Professionals die ziek worden—Sarcoidose hebben 0 komma 0 rechten wel plichten….! Ik leef al 2 jaar in een gouden kooi!

Luxe Positie en/of Buitenspel ik zeg Buitenspel..!

Een gedachte over “Verander Manager.. Werken aan je toekomst!

  1. Pingback: “Gevangen in een gouden kooi”! | She is online Lifestyle Guide

Reacties zijn gesloten.