“Je glimlach is de spiegel van je persoonlijkheid”

Kort geleden ging ik even op bezoek bij lieve vriendin Mirjam Bakker om gezellig even bij te kletsen. Ze vertelde vol enthousiasme over haar Glimlach project en gaf me meteen er een prachtig boekje bij.

Glimlach uitwisseling.png

Glimlachuitwisseling

GLIMLACH

Ik begon erin te bladeren en bij het zien van zoveel stralende mensen werd ik heel erg blij….! Reis mee in de wereld van beeldend kunstenaars duo Mirjam Bakker & Wil van Blokland.

In opdracht van de raad van bestuur hebben zij een prachtig kunstproject verbeeld met een glimlach. Dit bijzondere project is ontstaan naar aanleiding van de fusie sinds juni 2015 tussen het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis en het Sint Lucas ziekenhuis tot OLVG.

Wanneer bedrijven gaan fuseren wordt dit door veel mensen vaak als zeer ingrijpend ervaren. Dit unieke project laat maar weer eens zien dat je met een glimlach aan iemand iets duidelijk kunt maken. Dit zie ook terug in de YOU TUBE Film GLIMLACH Boris Polsek voor hun heeft gemaakt. 

Wat heeft u onlangs op uw werk doen glimlachten is een kernvraag van dit project. In het boekje staan de meest leuke ervaringen en dat een glimlach verbind staat op nummer een. “Je glimlach is namelijk de spiegel van je persoonlijkheid”.

Schermafbeelding 2016-01-16 om 12.25.04.png

Glimlachuitwisseling

 

Schermafbeelding 2016-01-16 om 12.26.11

Glimlach verbind…

FullSizeRender 4

Schermafbeelding 2016-01-16 om 12.25.57

Mirjam en Wil hebben ruim 50 workshops georganiseerd en hebben medewerkers bij elkaar de glimlach afgenomen met behulp van een gipsmal. Deze mallen vormden de basis voor een glimlach van witte klei. De kleiglimlach werd in een speciaal doosje verpakt en mochten de medewerkers als aandenken mee naar huis nemen. De gipsmallen zijn dus de basis geweest voor de glimlachen van porselein. Er zijn 800 porseleinen en twee gouden glimlach maskers verwerkt in twee grote kunstwerken: een in een cirkel bij het OLVG in Amsterdam Oost en een ellips bij het OLVG in Amsterdam West.

Schermafbeelding 2016-01-15 om 17.57.28

Cirkel hangt bij OLVG in Oost

FullSizeRender 6

Ellips hangt bij OLVG in West

Waarom hebben zij gekozen voor een Glimlach?

Er is niets zo aantrekkelijk en geruststellend als een warme glimlach. Zij willen laten zien dat je het naar je zin hebt en daar anderen ook onderdeel van willen laten uitmaken. Zij willen mensen laten zien dat het leuk is om met elkaar te praten en te glimlachen.

Het doel wat de raad van bestuur, Mirjam Bakker & Wil van Blokland voor ogen hebben gehad is duidelijk: Dit kun je dus met een glimlach bereiken?

Een teken van sympathie en goede verstandhouding

De onthulling heeft op 4 januari 2016 plaatsgevonden en was een groot succes.Kom je een keer in een van deze twee ziekenhuizen voor jezelf of op bezoek, sta even stil bij dit kunst werk en glimlach….!

 

With Love Silvia

 

 

2 gedachten over ““Je glimlach is de spiegel van je persoonlijkheid”

Reacties zijn gesloten.