Tips & Tricks| Slank gekleed in 2016

Vandaag is het een mooie dag om alvast even stil te staan bij de komende zomer maanden. Veel vrouwen waaronder ook ik, zijn vast weer goed bezig om de aangekomen feestkilo’s er weer vanaf te krijgen. De een wandelt de ander sport of eet gewoon gezonder…Whatever als je je maar goed voelt zal ik maar zeggen. Maar met kleding kun je meer doen dan je denkt. Daarom is het belangrijk je bij het kiezen van kleding niet alleen kijkt of je iets mooi vindt maar ook wat voor effect het kledingstuk is bij jouw figuur. Lijk je er slank in en kleedt het mooi wel mooi af zijn vaak de basis vragen die horen bij een nieuwe outfit.

Ik heb een aantal tips voor je op een rijtje gezet.

1. Zorg dat je je goed laat adviseren door de professional, leg uit wat je wensen zijn en laat zij voor je gaan zoeken. Zij weten inmiddels wat er in de winkel hangt en welke broek voor wie en welk figuur geschikt is.Begin altijd wel eerst met een onderstuk. Meestal is dit een broek. Een broek waar stretch in zit rekt altijd uit dus die kun je best iets kleiner passen.

2. Te Strakke of te wijde kleding accentueert. Het is belangrijk om daar goed op te letten.Door de lichaamswarmte rekt kleding uit dus vraag altijd bij het passen van kleding naar het materiaal. Daarna pas je er een bovenstuk op aan en je merkt wanneer je bukt om je schoenen vast te maken dat de broek of rok al lekkerder gaat zitten.

3. Kleding maten zijn vaak alleen een indicatie en niet echt belangrijk. Het is meer een indicatie om aan te geven welke maat je ongeveer draagt. Koop niet zomaar een maat omdat je die altijd draagt, maar probeer ook de andere maten van hetzelfde kledingstuk. Neem altijd meteen 2 maten mee want door te vergelijken zul je begrijpen, welke maat je het meest flatteert of het moet zo zijn dat de verkoopstylist precies je maat weet. Koop geen kleding die niet goed valt of past. Het komt je figuur niet ten goede. Op de site van Perfectly Basics kun je een goed beeld krijgen van hoe het er visueel uitziet.

160112-Repeat-Ponchovest-Night-74075-01.jpg

Dress to impress met een outfit van Perfectly Basics.

4. Zorg dat je basis bestaat uit dunnere stoffen. Veel vrouwen gaan vaak voor zwart omdat dit veilig is en de meest afkledende kleur. Dat hoeft echt niet want tegenwoordig zijn ook dunne techno en GFT stoffen ( zo noem ik dit altijd) in lichte kleuren die super mooi afkleden. Corel Fashion Amsterdam heeft bijvoorbeeld een geweldige Sensitive lijn op de markt gebracht in diverse modellen en kleuren. Model Boa is een recht strak broekje met een hoge band. Eenvoudig maar eigenlijk voor iedereen geschikt.Daarop draag je de mouwloze top Amal,deze top is langer dan normaal en komt tot over je heupen en bedekt vaak het kritieke deel ( de binnen kant van je benen). Daarover kun je een kort jasje of vestje dragen in combinatie een sjaal of ketting en dan met een hak. Super slank ben je dan.

Amal top mouwloos corel-jurkje-amal-soft-sensitive-zwart-softs.jpg

Top model Amal Sensitive Corel Fashion

COREL-SS2016-4-Low-res.jpg

Corel Fashion flair broek

5.Eigenlijk heb ik het al gezegd: slank kleden gaat vooral ook om ‘je langer kleden’. Hoe langer je lijkt, hoe slanker je wordt. Het is allemaal (zoals dat ook met de mode het geval is) een kwestie van proporties. Draag je broeken lang (zodat je langer lijkt), dus niet op of boven de enkel maar ruim op de schoen. Hoge tailles geven ook het idee dat je langer (en dus slanker) bent. Lage tailles werken meestal niet flatterend en zijn alleen maar leuk als je een heel sportief type bent met een slank figuur. De broeken mode is weer helemaal flower power dus let goed op de lengte van de broek en van jezelf.Een van mijn favoriete modellen in jeans van Closed is de Mia Black Denim.

Schermafbeelding 2016-01-20 om 14.14.15.png

Closed flair jeans Mia

 

6.Laat je niet meeslepen door modes en trends maar kies wel kledingstukken die jou flatteren, ook al is de mode van het moment nog zo leuk. Ken je zwakke plekken en camoufleer deze met een accessoire of lang vest. Mijn zwakke plek zit op mijn heupen en daarom daar ik vaak een lekker lang vest. Ga ik uit trekt ik mijn panter schoenen aan maar ben ik thuis dan ben ik dol op sneakers uit de collectie van Shuz en van de zomer kijk ik weer uit hippe slippers…!

michael-kors-sabrina-pump_536x330_77349.jpg

Unisa panter by Shuz

hogan-hxw00n02582_536x330_73497.jpg

Sneakers van Hogan by Shuz

Tot slot….Kies je voor een jurk, kies dan een jurk met een licht uitwaaierende rok is ideaal om ronde heupen of dikke billen te verdoezelen. Stoer maak je dit door een kort jeans jasje er op te dragen en als je zakelijk wilt stralen  combineer dit dan met een dun gebreid vestje of met een nappa leren blazer.Als je die delen van je lichaam die je te stevig aan de maat vindt, weet te camoufleren, zal je in zijn totaliteit een slankere indruk maken.

Ik hoop dat je weer wat wijzer bent geworden en binnenkort kom ik met meer tips & tricks about Fashion.

Met dank aan Corel fashion, Closed, Perfectly basics en Shuz.

Een gedachte over “Tips & Tricks| Slank gekleed in 2016

Reacties zijn gesloten.