Happinez.2018.10 Man Made Fibers makes me stronger!

Mijn doorzettingsvermogen werd de laatste jaren flink op de proef gesteld. Gefrustreerd door alle verschillende definities van bureaucratie en theorieën over mensen die niets willen doen, die ik de afgelopen 10 jaar ben tegengekomen, ben ik op zoek gegaan naar de fundamentele principes van zelfredzaamheid. Naar de essentie van ondernemerschap. Het resultaat is een verrassend eenvoudig tafelmodel.

Lessen van geluk door ongeluk

We leren elke dag veel over mensen. Over hun karakter, over hun verzorging, over hun werk, over hun dromen, over hun doelen en hoe naïef ze vaak zijn, maar ik leer vooral hoe dapper, lief, kwetsbaar & krachtig ze zijn. Maar ook ik hoor net zoals jij teveel en te vaak over de buitenkanten van geluk en hoe het soms op een onverwachte manier een rol in je leven gaat spelen.

IMG_8654

“Geboeid door Hart en Longen” Onderzoek naar de andere kant van ziek zijn is hart nodig!

“In dit leven ben ik voor velen een raadsel, maar na mijn dood weet iedereen opeens heel goed wie ik was –  hoeveel ik waard was – hadden ze me het maar eerder verteld” – Silvia Koning

 Soms praat ik tegen mezelf en moeten we heel hard lachen – zelfspot. 

Want geluk kent vele vormen, maar het wordt meestal niet op een creatieve manier de wereld ingegooid. Mijn geluk zit steeds vaker in iets heel kleins,  in iets dat toevallig op mijn pad komt. Maar als ik iets vindt waar ik me helemaal in op kan laten gaan, dan is dit voor mij belangrijker dan overal een vet prijskaartje aan te hangen, het is voor mij van levensbelang om mijn gezondheid te koesteren en er goed voor zorgen. Want juist die toewijding zorgt er bij mij voor dat het geluk bij me blijft en groeit.

IMG_8647

Tafel van geluk! Handmade

 

IMG_8646

 Het resultaat is een verrassend eenvoudig “tafelmodel’ met de naam TOUCH ME is ben niet van steen. Werken op eigen kracht vanuit een geheim IP adres. When you stay positive in a negative situation..one day you wil win!

Feitelijk heb ik nog maar een heel klein beetje inspiratie nodig om me gezond te houden en iets moois van het leven te maken. Want wat kun je nog met een pen, een paar pencelen, een stuk hout, wat verf en oud zeer? Het lijkt misschien niks, maar toen ik me erop ging focussen, het ging koesteren en er goed voor ging zorgen, werd het mijn wegwijzer die me hielp bij het vinden van een nieuw levenspad “Hout van mij”

Het was de wijze les die mijn vader me steeds maar weer voor hield: ‘Je moet het goede, dat we allemaal in ons hebben omzetten in iets tastbaars. Take my advice cause in the end you’ve got nothing to choose. En vergeet niet: je moet nooit iets doen wat een ander van je verlangt.  Je moet pas iets doen waar je zelf in gelooft en iets goeds bij voelt.’

“Hout van mij” kan de wereld redden

Dat klinkt eenvoudig hè, maar soms is er iemand nodig die je kan laten zien om er ook echt iets mee te doen. De houtjes met een boodschap hebben iets weg van een spiegel, als je goed kijkt zie je jezelf er steeds weer in, zo vaak zijn ze gelakt.  Met de zachte touch, de puurheid en de boodschap die er opstaat gebruik je het als er gevaar dreigt. De Britse schrijver JK Rowling schreef eveneens een boek over geluk, en zij gaat nog verder: zij gelooft dat tovenaars kinderen de wereld kunnen redden. Want juist doordat ze zoveel fantasieën oproepen, kunnen ze ervoor zorgen dat fictie en werkelijkheid zo dicht bij elkaar komen te staan waardoor we elkaar meer gaan waarderen en beschermen.

 

IMG_8642.jpg

Ik ben geen melkkoe! Het is maar hoe je kijkt! Handmade

Als we krachtige mensen meer waarderen om wie ze zijn en wat ze doen, helpen we  elkaar op een waardige manier. Een eenzijdige samenleving, een betere natuur, minder geldverkwanseling in de zorg, dat zijn dingen die niet alleen de mensen helpen, maar de hele zorg en werken op eigen krachtsysteem. Meer vrijheid, meer gezonde mensen en daar wordt uiteindelijk iedereen gelukkig van. Simpel eigenlijke he!

En het houtje van de straat zoals vriendin Marijke tegen me zegt. Go with the flow maar maak eens een wereld hit! Ik zeg 50 shades of shine like a diamond.

Ik laat mijn gezonde gevoelens weer mijn gang gaan ook al koste het me ruim 10 jaar veel moeite.

Maar ook dit is een wijze les: dat je datgene wat je nodig dacht te hebben om het materieel geluk te houden je dit ook weer zo los kunt laten. Omdat je, als je je levenspad gevonden hebt, ook zonder gediplomeerd werk je weg wel kunt vinden.

Ben je ook toe aan verandering? Zo help je jezelf?

Laat je huis je huis natuurlijk maar pimp dan eens oude dingen op door een Art Party workshop. Laat nieuwe dingen met rust en zorg voor wat beschutte plekken voor als ze zon doorkomt. Zorg dat je vrij kunt bewegen. Ga wandelen in het park om de hoek of bezoek het bos of het strand.

IMG_8644

Laat me leven#Sarcoidose – man made fibers – Handmade

Kijk zo min mogelijk de Tv en gebruik zo min mogelijk geneesmiddelen  (die heb je ook niet echt nodig: dokters hebben ook extra inkomsten nodig). Wil je iets liefs doen voor een ander, wordt dan vrijwilliger. Neem eens iets leuks voor ze mee waar jullie beiden iets aan hebben.  Zorg voor gezonde longen en laat je hart spreken.

Ga op reis met je zelf…zie jezelf als ondernemer, maak er je ambitie van om je vrij te voelen en vooral niet te doen wat een ander je verlangt…Ze bedoelen het goed hoor, maar soms laten ze geen spaan van je heel, het is maar hoe je kijkt.

LAAT JE EIGENWAARDE NOOIT AFHANGEN VAN HET OORDEEL VAN EEN ANDER!

“Jij hebt iets wat zij nooit kunnen bereiken”

IMG_8657

Verdraaide organisaties laten te vaak geen spaan van je heel! Handmade

Maar elke tegenslag die je overwint maakt je sterker. Knokken met een missie geeft je vleugels. Laat je niet leiden door diploma’s, past niet in het protocol profiel, leeftijd of wel of geen ervaring in de branche.

IMG_8651

“Ondernemend Participeren is jezelf verkopen volgens de overheid” Handmade

“Ik hou van bedrijven en organisaties die met onmogelijke mensen zoals ik durven te werken” ..gewoon…voor een betere samenwerking, voor een beter Nederland waar iedereen gelijk is ongeacht diploma, achtergrond ziekte of leeftijd.

 

IMG_8918

Creëer een markt waarin iedereen past. Geef ze een kans om ze op eigen kracht te ontwikkelen. Bestel hier dit prachtige boekje voor 7,00 en je maakt niet alleen jezelf maar ook nog eens een ander een rijker mens.

Schermafbeelding 2018-01-14 om 12.37.43

Om innerlijke rust te vinden moet je opstaan waar je gevallen bent.

 

DSC02505

IBIZA TRANSFORMEERDE MIJ en kon zo de rauwe werkelijkheid omzetten in Kunst

IMG_8658.jpg

Proost Lindeboom…Bier van ’t hier

Als ik werk vanuit het hart vol passie met een visie werkt bijna alles, vanuit moeten bijna niets!

Schermafbeelding 2018-03-05 om 18.24.34

 

With Love Silvia…

Happinez is te leuk om geen lid van te zijn. Doe iets!