Sarcoidose heeft mijn leven gered!

Ja ja…dit leest misschien een beetje gek.. maar toch is het echt waar. Er komt een keer een dag dat je realiseert dat door  ziekte de wereld om je heen ineens voorgoed verandert is. Eigenlijk ben ik verlost van veel innerlijke kwellingen. Ik weet dat toeval niet bestaat en dat mensen niet voor niets op je pad komen en soms ook weer gaan. Ruim 17 jaar lang heb ik gevangen zitten in een lichaam dat elke dag ook een stukje van mijn eigenwaarde op at, ik een vreemdganger werd in mijn eigen omgeving en ik mijn eigen lichaam soms niet meer herkende. Ik steeds meer tijd en energie nodig om de dingen nog te kunnen doen waar ik zo van hield of voor wilde knokken….! Maar hoe voorkom je dat een chronische ziekte je leven echt om zeep helpt als niemand het aan de buitenkant kan zien? Dit was een proces van jaren…! Anticiperen, organiseren, filosoferen, doorzetten, omdenken, nadenken, overdenken en loslaten zijn dan ook de belangrijkste kernwoorden die me door de jaren heen hebben leren schakelen en hebben omgevormd. Dingen anders doen door een keuze te maken: WAT WIL IK…….!! GEWOON AFSPRAKEN MAKEN MET MEZELF en DE FOCUS daarop. Dit was dan ook voor mij de allerbelangrijkste levensles om te kunnen overleven.

Schermafbeelding 2017-07-10 om 16.39.32.png

De impact van het onzichtbare

De kracht van mijn kennis door ervaring heeft me nog meer inzicht gegeven in de focus voor de toekomst en mijn ziekte heeft voor een cognitieve verandering gezorgd. Het roer om! Wat blijft is de chronische pijn in spieren en gewrichten in 101 varianten. Doktoren kunnen alleen nog beoordelen wat ze zien op scans, foto’s, bloed, geschiedenis, en de persoonlijke staat van mij per dag……want ik ben en blijf degene die het lichaam elke dag voelt en meemaakt en echt niemand anders….!

Doe iets!

Mijn eetpatroon heb ik dermate verandert en drink wekelijks een goed glas AALDERING WIJN… dat mijn bloed weer beter laat stromen. Mijn lichaam & geest hebben al aardig wat aardverschuivingen doorstaan maar het heeft uiteindelijk ook mijn leven gered en weer rechtgezet. De kracht van mijn positiviteit, creativiteit en anders denken blijkt inmiddels een gave. Daar ben ik enorm trots op. Alle meningen van anderen kan ik waarderen maar ook weer rustig zonder er iets mee te doen naast me neer leggen…dat was vroeger wel anders. Ik denk dat er geen ziekte is waarbij een diversiteit aan klachten kunnen op treden als bij Sarcoidose.

ONLINE

Inmiddels ben ik online verbonden met de wereld en kan door middel van mijn blogs & fotografie mensen met elkaar verbinden. De kracht van kwetsbaarheid is je nooit te schamen voor wat je doet. Fouten maken doet namelijk iedereen.

Verbinden is nu dan ook dat wat ik het allerliefste doe…een bijdrage leveren aan het geluk van anderen. Verbinding is het mooiste woord wat er bestaat maar weet ook dat Sarcoidose zo’n complexe aandoening is met extra hindernissen dat mijn doel soms even moet wijken voor wat extra persoonlijke ruimte.

1467358_10152424378838065_1914045087_n-1.jpg

Cartoon Carlos Perez

Mijn doel is nu om talent in ieder mens naar boven te halen en ze te laten verbinden met het platform voor zelfstandige professionals…HETWERKT.ONLINE. Op eigen kracht kun je namelijk veel meer bereiken en je wordt er ook nog eens een gelukkiger mens door. Valkuilen zijn er natuurlijk altijd…maar hebzucht van mensen moet je kunnen doorbreken. Werken vanuit kracht is namelijk veel mooier dan werken vanuit macht. Als je wil delen kun je je pas vermenigvuldigden. Ontdek eens de samenhang tussen gevoel en gedachten en ze zult zien dat er iets in je gaat veranderen. DOE IETS! werkt….voor iedereen. Mindset 2.0 Het is maar hoe je kijkt!

img_3205

Mijn focus voor de komende 20 jaar ligt op de kracht van de mens. Ontwikkeling door kunst in beweging. Het is van ieders belang om gezond en gelukkig te zijn. Het moeilijke van de mens is dat niets ons zegt welke keuzes we moeten maken. Dat is de verantwoordelijkheid waar je elke dat mee te maken hebt. Ik maak tegenwoordig elke dag bewuste keuzes. Wie ik ook ben, welke beperkingen ik ook heb, elke dag begin ik opnieuw met Denken – Voelen – Doen.  Ik kan dit zo fantastisch vinden, want ík doe het. En ik kan het verschrikkelijk vinden als andere mensen steeds iets beloven maar dit blijven uitstellen of maar niet doen. Waarom zeggen ze het  en voor wie….Je houdt alleen maar jezelf in de mailing. Het is nu eenmaal het lot van een ander mens zijn. Waar veel mensen tegenwoordig tegenaan lopen is te weinig ruimte, overprikkeling, tijdsdruk en teveel keus. Maar datgene wat het meest belangrijk is… wat doet met je leven en waarom wordt vaak niet zo hoog ingeschat en daardoor worden fundamentele zaken veelal vermeden.

Ik zie mijn leven nu weer als een uitnodiging en mag de weg weer op met mijn Discovery. Discover Yourself 4×4 heeft mij weer vertrouwen geven in mijn functioneren en mijn eigen gedachtegoed en wil dan ook zoveel mogelijk vrijwilligerswerk blijven doen. Van A naar Beter .nl maar dan wel in een veilige auto.

With Love Silvia

 

Een gedachte over “Sarcoidose heeft mijn leven gered!

  1. Pingback: Toeval of Niet? “Ik geloof in het lot”! | She is online Lifestyle Guide

Reacties zijn gesloten.