Facebook | Veslaving en/of Leermoment?

Op 15 juli heb met mijzelf afgesproken dat ik 6 wekenlang niet op Facebook te vinden ben. Iedereen die op Facebook of andere soorten van Social Media zit weet volgens mij wel dat dit verslavend werkt. Ook ik ben daar een van….! Inmiddels weet ik ook dat het voor mij persoonlijk jarenlang de enige manier van communicatie is geweest en dat ik daardoor veel geleerd heb. Het was al die jaren vaak het enige sociale contact met de buitenwereld. Want ja, als te lang ziek bent dan hoor je eigenlijk nergens meer echt bij! Ik ben er inmiddels ook van overtuigd dat herinneringen en traumatische ervaringen invloed hebben op biologische processen.


Vandaag zijn we weer in het Vumc bij ” kinderendocrinoloog”  Joost Rotteveel met dochter Emma. Ik vertelde hem dat ik erg blij ben met het EPS ( electronisch patiënten dossier) en hij vertelde ons dat het dossier van Emma inmiddels is opgelopen tot ongeveer 300 pagina’s. Dus dan kun je wel nagaan hoeveel tijd wij in ziekenhuizen zitten en het einde nooit in zicht is…..en dat we tijdens het wachten… meestal even op Facebook te vinden zijn.! Korte informatie die je zo weer kunt skippen en/of loslaten.

Waarom Facebook?

Doordat ik zelf ook al velen jaren gevangen zit in mijn eigen lichaam en het lichaam niet wil wat ik wil maakte mijn hoofd daardoor uiteindelijk overuren wat weer lijde tot uiteindelijk een zware depressie. Om me toch enigszins op de hoogte te houden van “leuke dingen”en te zien waar de buitenwereld mee bezig was …. was “mijn iPhone” vaak het enige middel van communicatie wat me nog niet ontnomen was. Hierdoor heb ik me op een andere manier toch positief staande weten te houden en heb ik me hierdoor toch weten door te ontwikkelen. Mede door de vele Vind ik Leuks 👍  en onwijs veel leuke soms bijzondere reacties en/of prive berichten had ik het gevoel er toch bij te horen. Maar alles wat er gebeurde en gebeurd was bleef in mijn hoofd zitten en dat moest eruit!! Toen heb ik mede op aanraden van Dr Rossi( de psychotherapeut ) mijn hoofd proberen leeg te maken en ben ik gaan bloggen als placebo…. Ik merkte gaande weg dat het me rust gaf en merkte ook dat mensen er inspiratie van kregen en ook diverse tips gingen overnemen. Het is dus uiteindelijk een mooi leerproces om te volgen wat mensen bezig houdt , waar ze behoefte aan hebben, waar ze wel of niet op reageren, waar ze moeite mee hebben of waar mensen zich aan ergeren!
Ellende in de wereld

 

De krant lees is allang niet meer..en op de TV kijk ik meestal de persoonlijke belevenissen van mensen. De rest is vaak ellende of stom zinnige programma’s. Ik begrijp ook heel goed waarom programma’s als Ik Vertrek en We zijn er bijna heel goed scoren… Gewoon omdat het puur is. Persoonlijk mis ik Villa Felderhof heel erg… ! Dit was een programma dat voornamelijk de werkelijkheid weergaf en waar we onszelf nu of straks in gaan terug vinden. De bijlagen van de zaterdagkrant lees ik alleen van het NHD , daar schrijft men voornamelijk over dingen waar ik persoonlijk energie van krijg en /of ik iets van kan leren. Een totaal ander stuk informatie dan van de doordeweekse kranten…!


Wat ga ik doen met Facebook na de 6 weken?

Eigenlijk weet ik dat nog niet. Veel mensen zeggen dat het me niet lukt maar ik ga dit echt wel volhouden hoor! Dus als jullie me willen blijven volgen de komende zes weken dat kan dit alleen via mijn blog She is online lifestyle guide.com daar blijf ik gewoon lekker actief… ! 

Hoe ervaren jullie Social Media? Is het een verslaving of toch een leermoment? Ik ben naar jullie Reacties…..!

Geniet van je vakantie en ik blijf altijd online… Ik heb de naam She is online toch niet voor niets bedacht! 

Binnenkort reis ik een paar dagen naar het een bijzonder Eiland….Enne… deze keer geen Ibiza maar naar een ander uniek uniek plekje in de wereld….. waar ik heerlijk gezonde lucht kan opsnuiven en zal ik dit weer proberen om er een mooie blogpost van te maken ter inspiratie!

Liefs Silvia