Hobrede, Veel te mooi om snel door heen te rijden!

Lammetjesdag 2016  in Hobrede

Vandaag ben ik samen met mijn zus Monique en dochter Emma naar Boerderij Wennekers in Hobrede geweest.  Elk jaar staat op eerste paasdag de boerderij in het teken van Lammetjesdag. Op deze dag kan iedereen de lammetjes bezichtigen, aaien, voeren, knuffelen of fotograferen. Het is zo “speciaal omdat deze dieren maar een keer per jaar worden geboren”.

Het is een drukte van jewelste maar met de verkeersregelaars is het prima parkeren langs de mooie ringvaart. Ik kijk om me heen en fotografeer deze prachtige bomen met een typische Nederlandse decor…..! Eenmaal aangekomen op de boerderij worden we verwelkomt door 2 leuke mannen en krijgen we voor twee euro vijftig, een muntje voor een kop koffie, thee en wat lekkers erbij….!!

DSC03646.JPG

Bomen langs de ringvaart in Hobrede

DSC03667.JPG

Aankomst bij de Boerderij

DSC03593.JPG

Heerlijk even rusten op een van de leuke houten bankjes

lammetjesdag Boerderij Wennekers 2016 Hobrede.JPG

De Mannen van Boerderij Wennekers

Daarna begint onze tour langs een stukje Puur Holland!

DSC03623.JPGDSC03622.JPG

DSC03629.JPG

Lekker slapen…!

DSC03626.JPG

Misschien vind je het ook leuk om te weten dat je bij deze boerderij ook kunt rusten en wanneer je kennis maakt met Laag Holland, te voet!

Het Nationaal Landschap Laag Holland is een oer-Hollands landschap tussen de steden Alkmaar, Hoorn, Amsterdam en Zaanstad. Een gebied met zowel veenweiden en droogmakerijen. De mens en natuur hebben in Laag Holland samengewerkt om iets heel moois onder de zeespiegel te maken. Dat vind je terug in de openheid, de prachtige rechte lijnen en de beschermde stads en dorpsgezichten. Daarom is Laag Holland een Nationaal Landschap, een van de twintig in Nederland. Gelegen in de noordelijke Randstad verschaft dit landschap rust, ruimte en groen. Samen met natuurorganisaties beheren agrariërs het gebied, dat onder ander door de openheid bekent staat om zijn grote diversiteit aan weidevogels.

Twee van de acht Nederlandse vermeldingen op de  Werelderfgoedlijst van VN-cultuurorganisaties UNESCO liggen in Laag Holland. Dat onderstreept de grote historische betekenis van het gebied: oud, mooi en uniek in de wereld.  De stelling van Amsterdam kreeg in 1996 een vermelding op de Wereld Erfgoedlijst  . In 1999 gevolgd door de droogmakerij De Beemster.

Een bezoek aan Laag Holland, te voet is dus meer dan de moeite waard. Neem eens kijkje op de website van Laag Holland.

FullSizeRender.jpg

Ook nemen we een kijkje in de stal en waar Blonde d’Aquitaine koeien staan en liggen.

De Blonde d’Aquitaine koeien zijn behoorlijk aan de maat. Ze worden ongeveer anderhalve meter hoog, zijn prachtig rood en hebben opvallend lange hoorns en fotogeniek zijn ze ook nog.

 

DSC03660.JPG

 

DSC03608 2.jpg

DSC03635.JPG

DSC03642 2.JPG

DSC03643.JPGDSC03651 2.JPG

DSC03649.jpg

Hij heeft geen onderschrift nodig!!!

DSC03610.JPG

More THINGS TO DO

Bij Boerderij Wennekers kun je je op andere dagen van de week helemaal uitleven. Zo kun je genieten van een middagje boerengolf of kanovaren in het unieke veenweide gebied met op de achtergrond de geluiden van de weidevogels in Zeevang.  Of wat dacht je van een arrangement met familie,vrienden of een bedrijfsuitje waarbij je een combinatie kunt maken van een landschapswandeling en kaasmaken.  Niets is onmogelijk..dus kijk snel even op hun website. www.boerderijwennekers.nl.

Kom je niet uit de buurt en wil je graag eens een kijkje nemen in deze prachtige omgeving of een van de 19 wandelroutes gaan lopen, boek dan alvast je overnachting bij  B&B OUD QUADYCK. Dit kleine prive huisje biedt alles wat je nodig hebt voor een goede nachtrust en waar je heerlijk kunt ontspannen in een prachtige omgeving.

kwadijk.jpg2Q==.jpg

Ik hoop dat jullie weer hebben genoten, wij in iedere geval wel. Want alles draait om beleving!!

Fijne dag,

With Love Silvia