The Power of Personality

 

Er komen in je leven mensen voorbij die je bij blijven. Zo ook o.a Tilly van der Meer. Ik ken haar persoonlijk nu alweer een tijdje maar haar man en dochters alleen van de verhalen. Tijdens een van onze laatste gesprekken voor het regelen van de bedrijfskleding voor de receptie van de Prinsenstichting, hadden we het zo over onze kinderen en hun toekomst en was er meteen een match. Tijdens dit gesprek vertelde Tilly over haar jongste dochter Annette dat ze zo mooi kan schrijven.! Ze liet me stiekem een dagdroompje van haar zien en bedacht ik me geen moment. Till kan ik haar niet een keertje bellen?

Na onze leuke ontmoeting heb ik aan haar gevraagd of ze een artikel over haar moeder wil schrijven in onze rubriek, THE POWER OF PERSONALITY. 

Hieronder lees je het bijzondere verhaal over Power Lady : Tilly van der Meer.

9k=.jpg

Power-Lady’s ….Ze bestaan

Een paar weken geleden had ik op een regenachtige dag een afspraak met mijn moeder, medewerkster van de Prinsenstichting.

Mooi op tijd komt ze binnen wandelen, een klasse vrouw, goed gekleed met een vrolijke lach een opgewekt gezicht en met een mooie kop met spierwit haar, ook wel modern blond (lees: mooi grijs) genoemd. Wat een Kl… weer is het toch ook he, van mij mag het zomer worden! zegt ze met een iets wat Amsterdams accentje, wat ben je toch ook een leuk mens, denk ik!

Ze is 63 jaar en ziet er beeldschoon uit.

Het valt me weleens op dat sommige vrouwen van die leeftijd de hoop al opgegeven hebben om überhaupt nog wat van zichzelf te maken. Vanaf de dag dat ze moeder geworden zijn, getrouwd zijn of dat ze denken ach ik ben toch op mijn retour, wat is dat toch zonde. En tegelijkertijd geen compliment voor het vrouwelijk schoon onder ons, maar deze vrouw die voor mij zit haalt het percentage direct omhoog.

Ze is moeder van 2 dochters, 38/36 en is al ruim 44 jaar getrouwd en oma van 4 kleinkinderen, vol trots krijgen veel mensen haar hele fotocollage op haar telefoon te zien. Ik moet lachen als ze tegen me zegt: Ja dat is lang he 44 jaar, dat blijkt in deze tijd nogal uniek te zijn. Tegenwoordig zijn ze al gescheiden voor ze beneden aan de trap op de Kaasmarkt staan.

Naast dit rijke gezinsleven was ze voorheen hoofd interne dienst maar door het vervallen van functienaam nu medewerkster op het facilitair kenniscentrum waar ze onder andere adviseuse is voor de inrichting van de bewoning en overige panden, zoals nu de nieuwbouw en bestaande bouw in Oosthuizen voor lichamelijk en geestelijk gehandicapten. Zo heeft ze ook Grand café heel Europa in de Weidevenne ingericht, ontzettend leuke projecten, zegt ze stralend. Dat kan ook wel kloppen want ze heeft vroeger altijd in interieur zaken gewerkt, het stijlen gaat haar dan ook heel goed af, dat is haar persoonlijk ook af te zien.

Naast haar bestaande functie zijn er nog een tal van functies cursussen en workshops die ze gedaan heeft; Hoofd BHV, Cursus Ergo coach Facilitair Management Workshops m.b.t. persoonlijk groei functies, cursus werkplek onderzoek, communicatievaardigheden en zo is ze nog steeds Coördinator op het gebied van veiligheid.

En ze is een erg gewaardeerde collega, en personeel wat iedere baas zou wensen, dat moet ook wel. Niet klagen maar doen, niet werken geen poen en altijd online bereikbaar.

Op de vraag waar ze deze energie en klasse vandaan haalt kijkt ze mij aan alsof ik een hele domme vraag stel, tja… ik denk dat als je genoeg tegenslagen hebt gehad in het leven maar altijd in jezelf bent blijven geloven en de basisregels goed heb geleerd in je leven, je de juist mensen om je heen verzameld, je een baan hebt waar je het ontzettend naar je zin hebt, dan kan je alles aan.

Eerst proberen en lukt het dan niet, dan kan je altijd zeggen sorry ik heb hulp nodig het lukt met niet, of gewoon het stokje overdragen aan diegene die het beter kunnen, en dan het er ook niet meer over hebben.

Ik ben ook ooit onder aan die ladder begonnen en door investeren en leren kom je ergens, dat leer ik ook mijn kinderen.

 

Tijd voor hobby’s?

Ja die heeft ze ook nog, naast haar man, haar kinderen en kleinkinderen vindt ze het heerlijk om te fietsen. Toen ze vol trots haar elektrische fiets aan ons en de kleinkinderen liet zien moesten we smakelijk lachen en sloegen we tegelijkertijd onze handen voor de mond, mam nu word je echt oud!!

Ook doet ze aan yoga samen met haar schoonzus maar verteld dat zodra ze de eerste oefening op de mat heeft gedaan haar schoonzus haar zachtjes aanstoot met de mededeling dat ze luidkeels ligt te snurken.

Ik ga ook graag met mijn dochters op stap, binnenkort een dagje Den Bosch, heerlijk, daar kan ik zo van genieten. Er zijn momenten geweest dat ik door de stad liep met mijn moeder en haar telefoon altijd ging, nu zegt ze van te voren ik ben vrij..  maar ja, bloed kruipt waar het niet gaan kan, ze is nu nou eenmaal erg gek op haar baan.

Het is een bijzondere vrouw, moeder en oma, een combinatie van een zorgzame lieve oprechte hardwerkende moeder en zakenvrouw, alias: POWER-lady. Ze staat voor wie ze is en wat ze doet dat doet ze met 100% inzet. Optimistisch zoveel kracht zoveel energie maar ook geïnteresseerd gemotiveerd en heeft ook mij heel erg geïnspireerd.

Op dit moment werkt ze al 18 jaar bij de prinsenstichting en moet ze in 2018 met Pensioen, maar of ze dit zo leuk vind… ik wil niet, maar ik moet, helaas.

Chapeau mam,

Liefs Annette

Wij zijn ben benieuwd of er meer van deze powerlady’s zijn zoals Tilly, Ken jij er een laat het ons dan graag weten dat zetten wij ze een keer in het zonnetje.

 

 

 

Fashion: Poncho pullover Blue Instijl Purmerend

Fotografie: Silvia Koning

Tekst: Annette van der Meer

 

3 gedachten over “The Power of Personality

  1. Dank jullie wel voor dit prachtig geschreven artikel of zeg ik bloc
    En bloos door deze complimenten
    Dank jullie wel
    Ik geef het stokje door aan??????

    Like

Reacties zijn gesloten.