Wat betekent geluk voor jou?

Mijn blog post worden inmiddels al wereldwijd bekeken.

Mijn blog posts worden inmiddels al wereldwijd bekeken.

Het einde van 2015 nadert en ik ben al een tijdje bezig om mijn eigen balans op te maken. Wat ik even kwijt wil is dat ik het ontzettend leuk vind dat mijn blog al in meer dan 70 landen wordt bekeken en dat ik daar best wel een beetje trots op ben. Ik kreeg laatst te horen dat ik een creatieve schrijver ben die mensen inspireert en ze daardoor ook in beweging kan krijgen. Waarschijnlijk komt dit omdat onze maatschappij steeds meer van mensen vraagt en verlangt en ook ik heb geleerd dat dit zijn weerslag heeft op geluk en energie. Daarom heb ik halverwege dit jaar moeten besluiten om veel dingen los te laten, mijn masker af te zetten en de adviezen op te volgen die ik van verschillende professionals te horen krijg.

Venetiaanse Maskers zijn al jarenlang een passie van mij. Evelyne Ruys betoverde met er destijds mee en inmiddels hangt mijn huis vol met deze prachtige handgemaakte kunstwerken. Helaas is Evelyne een paar jaar geleden verleden overleden op zeer jonge leeftijd maar ik denk nog zo vaak aan deze bijzondere vrouw.De geschiedenis van de venetiaanse maskers gaat terug tot in de romeinse tijd en tegenwoordig associeren we maskers vooral met carnaval. Maskers dienen als eigenlijk als een gegarandeerde anonimiteit en daardoor kun je met iedereen communiceren. Vandaar dat ik dus zo makkelijk kan communiceren…maar ik heb mijn echte masker inmiddels afgezet door  veel dingen los te laten. Dit zijn mijn 3 favoriete maskers.

Venetiaans Masker met bladgoud.

Venetiaans Masker met bladgoud.

FullSizeRender 7

Venetiaans Masker

Venetiaans Masker

Venetiaans Masker| 19e-eeuwse illustratie van de commedia dell’arte

WERK & STRESS 

Tegenwoordig zijn er steeds meer mensen die naast hun werk wat willen betekenen voor de samenleving en staan arbeidsvoorwaarden niet meer boven aan hun lijstje. Voor hen is het niet lullen maar poetsen…!Een eigenschap die ik als geen ander ken…maar er schuilt ook een belangrijk gevaar in en dat is Stress. Veel mensen praten niet graag over stress en de simpelste weg is ook het ontkennen ervan, maar 1 op 10 mensen heeft vormen van een Burn – out. Zelfs ik heb geleerd dat stress zo krachtig kan zijn dat zelfs de sterkste mens uiteindelijk bezwijkt onder deze last. Vechten tegen de realiteit is zinloos gebleken en heeft mij totaal uitgeput en door het heilige moeten ben ik uiteindelijk omgevallen. Weet je dat stress veroorzaakt wordt door teveel dingen tegelijk te doen en daardoor je ego weer eens met je op de loop gaat.  Fysieke uitputting en veel zorgen lijden tot een algemeen gevoel van onbehagen met als gevolg dat je minder goed kunt opstarten, je snel geprikkeld bent, en daardoor verwarring en je de controle over je zelf kwijt bent. Veel mensen denken dat het leven een sprint is maar het is juist een marathon.Ze proppen hun leven vol met activiteiten en vullen elke minuut productief.

Tip 1

Plan af en toe eens een week in om helemaal niets te MOETEN.( Dus weg met die gedachten ik moet dit en moet nog dat doen) en doe dit ook in de vakanties.

Het is namelijk  spannend tegelijk omdat je niet van te voren weet hoe je dag zal gaan eindigen.

Tip 2

Deel je activiteiten in en probeer een balans in deze 3 dingen te vinden.

Dingen die moeten ( zoals werk ) dit kost je energie!

Dingen die je graag doet ( winkelen hobby’s enz) deze leveren energie op.

Dingen waar je niet om heen kunt (zoals omgaan met een ziekte) kosten ook energie.

Ik heb inmiddels geleerd dat ik de bovenste moet loslaten omdat ik mijn energie nodig heb om de andere twee goed te kunnen doen.

Tip 3

Probeer gelukkig te zijn met jezelf. Als je niet van jezelf houdt kun je ook niet van een ander houden.

 

Wat betekent geluk voor mij?

Geluk betekent voor mij dicht bij mezelf zijn zonder masker op. Met mensen om me heen die het dichtste bij me staan. Rust en mijn geluksmomenten ervaar ik op Ibiza.

Op Ibiza vind ik mijn rust.

Op Ibiza vind ik mijn rust.

With Love Silvia

Wat betekent geluk voor jou en in welk land ervaar jij je geluksmomenten?

 

 

 

 

Een gedachte over “Wat betekent geluk voor jou?

 1. Silvia en alle anderen volgers.

  Ik heb heel veel geluksmomenten.
  Een groene vogel die zo maar in de boom voor ons huis zit
  Kerst brunchen met kinderen en kleinkinderen die heerlijk genieten en samen lachen.
  Een lach van zomaar iemand die je voor laat gaan bij de kassa
  Iets geven aan die ander die het minder heeft.

  Maar het mooiste geluksmomenten heb ik beleefd in Brazilië op de grens van Argentinië bij de
  Iguazu Falls, kijk maar eens dit is absoluut een wereld wonder waar vlinders zo groot als je hand met wat geluk bij komen
  Als ik nog eens mag kiezen daar daar heen.

  Like

Reacties zijn gesloten.