Ondernemen met een beperking

Ik las laatst dit artikel.

ONDERNEMEN MET EEN BEPERKING

Onmogelijk of met kans op succes?

Trekt het ondernemerschap je, maar vraag je jezelf af hoe je dit kunt combineren met bijvoorbeeld een handicap, vermoeidheidsklachten, ADHD, dyslexie of een chronische ziekte? Ondernemen biedt ook jou voordelen en kansen.

Studenten in Studio HvA aan tafel

Aan het werk gaan als zzp’er (zelfstandige zonder personeel) of een groot bedrijf starten wordt niet gezien als de meest logische stap wanneer je een arbeidsbeperking hebt. Martine Baadenhuijsen van MB3 en Martin Haring van de HvA-minor ondernemerschap vertellen op deze bijeenkomst hoe ondernemerschap ook jou mogelijkheden en kansen biedt.

Martin Haring zal ingaan op het verschil tussen werken in loondienst en ondernemen in het algemeen. En welke eigenschappen heb je nodig om succesvol te kunnen zijn als ondernemer?
Het grootste deel van de bijeenkomst wordt ingegaan op de voor- en nadelen, mogelijkheden en onmogelijkheden wanneer je een ziekte of beperking hebt.  Martine Baadenhuijsen is blind en werkt als zelfstandige. Naast haar eigen ervaringen deelt zij deze middag de obstakels en successen van collega-ondernemers met uiteenlopende beperkingen.

Wat een geweldig initiatief!

 

ONDERNEMEN MET twee BEPERKINGEN!

Maar wat als ondernemen onmogelijk wordt gemaakt door twee zeldzame ziekten.

Elke 4 weken lig ik aan het infuus Infliximab en slik ik wekelijks 10 mg Methotrexaat voor een kwaliteit van leven.

Elke 4 weken lig ik aan het infuus Infliximab en slik ik wekelijks 10 mg Methotrexaat voor een kwaliteit van leven.

Of is er toch kans op succes?
IMG_7945
IMG_7932

IMG_7947
Ik spreek regelmatig mensen met een zeldzame ziekte die vastlopen ….in hun werk en sociale leven en herken zo hun problemen omdat wij er zelf ook zo mee worstelen maar dan niet met een maar met twee zeldzame ziekten en al jaren de medische wetenschap sponsoren.

Chronische Saroidose & Klassiek Turnersyndroom.

Twee ziekten waarvan je aan de buitenkant “niets” kunt zien maar van binnen een catastrofe zijn.

Ondernemers met een bezieling moeten omgaan met veel lichamelijke en soms geestelijke beperkingen en lopen zo vaak tegen zaken aan die zij en wijzelf niet kunnen oplossen vanwege deze lichamelijke beperkingen maar altijd beoordeeld op onze buitenkant omdat ons vak Fashion & Lifestyle tegen hebben. We kunnen veel dingen gewoon niet uitvoeren maar hebben zoveel potentie om te kunnen doorgroeien. We zijn nu nog afhankelijk van veel familie vrienden collega’ maar om door te kunnen groeien is “mankracht” nodig en dat betekent zzpers en geld. Bij banken krijg je nul op rekest. Je hebt een stempel ziek en “hulpvragen” wordt omgezet in een dure adviezen en geloof me die worden er genoeg aangeboden maar daar zitten we niet op te wachten.  Start een winkel onze website bouwer weet dat er inmiddels hoe goed we zijn maar er is iets anders nodig om een ondernemer met een beperking “en”te helpen. Ondernemers met beperkingen hebben een goede en ondernemende visie en willen ook graag bijdragen aan een gezonde economie, werkklimaat en doorgroei mogelijkheden. 

Deze foto is gemaakt  voor de operatie....! En zegt dus niets over de binnenkant.

Emma is een klassiek Turnermeisje en ik heb Chronische Saroidose.Deze foto is gemaakt voor de operatie….van Emma  En zegt dus niets over de binnenkant.

 

Schermafbeelding 2015-06-19 om 15.06.12

VALKUIL

Niet naar ons omgekeken!

Anderhalf jaar geleden heeft onze Emma inmiddels 15 een zware open-hart operatie ondergaan en moest met spoed worden geopereerd aan een Aneurysma in het LUMC in Leiden. In het protocol stond dat er een medisch maatschappelijk werkster zou langskomen. We hebben haar wel op de gang gezien maar ze was druk bezig met een Somalisch gezin die nauwelijks Nederlands sprak.Toen ik haar op de gang tegenkwam vroeg waarom ze nog niet bij ons was geweest, antwoordde ze in haar onschuld: Ach ik dacht dat is zo leuk gezinnetje, die hebben mijn hulp vast niet nodig!! Ik was met stomheid geslagen..! Nou heb je even een paar uurtjes de tijd, zei ik!

Na een lang en heftig gesprek met deze medisch maatschappelijk werkster vanuit het LUMC uit Leiden kwam er eindelijk beweging in omdat ze na het horen van mijn verhaal zich zo schuldig voelde heeft ze contact gelegd met MKB SANTOS, maar volgens de commissarissen die de pot met geld beheren, moet je eerst in een kartonnen doos leven en dan pas zouden ze zich willen inzetten en ons verder helpen….! Door het volhouden van Mevr. M.Keijzer met geloof in ons en het bedrijf heeft zij contact gezocht twee broers Haan zover gekregen om eens met ons te praten en hebben ons wat adviezen & tips gegeven om ons bedrijf zo snel mogelijk te laten groeien om een plek te veroveren naast mooie bedrijven zoals The Cloakroom en Outfittery om onze merken nog actiever te gebruiken voor onze HELLO SUNSHINE FASHIONBOX.

Ook hebben we de retail dieren Harry Bijl en Jorge van Vliet van Inretail benadert maar tot op heden is dit gebleven bij adviezen waar  we overigens wel blij mee zijn maar wat we echt nodig hebben wordt er tot op heden niet geboden!! Wij zijn op zoek naar een Sponsor of investeerder om ons bedrijf “gezond” te laten groeien.

Ik maak hierbij alvast een diepe buiging voor iemand die OPSTAAT en SHE IS ONLINE helpt.

Wordt deze Onderneming onmogelijk gemaakt als het op punt staat door te breken of is er toch nog kans op succes?

foto 1

Cartoon: Carlos Perez


Fijn weekend en misschien iets om over na te denken…!

 

Schermafbeelding 2015-06-01 om 21.52.59

Liefs van een Proudmom| Inspirator van de maand