Europapa

Tja.. Joost …..Symboliek in muziek en in de kunst House of Cards

Hou altijd de regie over je eigen lichaam en leven.

Rechtszekerheid houdt in dat de burgers in staat worden gesteld om het positief recht dat op hen van toepassing is, te kennen. De burgers moeten de rechtsgevolgen van hun handelingen en hun gedrag op voorhand kunnen inschatten.

Maar wat als jij dit wel doet en de staat de spelregels samen met de Europese commissie onder strikte voorwaarden veranderen? Ministerie van Binnenlandse Zaken

Wat blijft er nog van Euro Mama over ? grondwet art 1 wetboek 1814 art 104 – belasting hef je krachtens een wet- niet van afgeschafte wetten zonder opvolgwet.

Verborgen Verhalen

Van handelaar in confectie en openbaar koopvrouw naar long en hart patiënt….naar (s) machteloos langs de zijlijn staat door hiaten in de wetgeving door Gerrit Zalm en handelingsonbekwaam door het artikel 176 van 28 april 2010 van Jan Kees de Jager en Jan Peter Balkenende. Hoe een netto schadevergoeding omgezet werd in eén bruto inkomensvoorziening zonder recht hebben op…….!

Dit alles ging gepaard met een zoektocht naar de essentie van het leven en vond dit in kunst, door uitingen van persoonlijke expressie, door vorm inhoud en kleur om hierdoor bij de grondslagen van levenskunst uit te komen.

Ze huilt terwijl ze lacht. Iedereen heeft aandacht nodig, maar wie geeft je aandacht als je gecodeerd bent als aow’er op je 43 ste?

Kunst is de creatie van iets lelijks iets moois of betekenisvols te maken met behulp van vaardigheid en verbeelding. Het omvat een scala aan menselijke activiteiten, waaronder schilderen, tekenen, kleien, moderne mediakunst, theater, dans, muziek en zang, fotografie, film, architectuur, literatuur en poëzie.

Kunst maken maakte van mij een Levenskunstenaar die volgens het soort inkomen op haar 43 ste met pensioen moest!

Wat is de wettelijke grondslag van inkomen?

Er wordt volgens de overheid onderscheid gemaakt tussen drie soorten inkomens: primair, secundair en tertiair.

  • Het primair inkomen wordt gedefinieerd zoals hierboven, zonder uitkeringen.
  • Het secundair inkomen is het primair inkomen minus directe belastingen en sociale premies, en vermeerderd met inkomensoverdrachten (inkomens waarvoor geen prestatie wordt geleverd, bijvoorbeeld een uitkering).
  • Het tertiair inkomen is het secundair inkomen minus indirecte prijsverhogende belastingen (zoals omzetbelasting (btw)), vermeerderd met prijsverlagende subsidies.

De vraag die mijn leven al 14 jaar op zijn kop zet: is een schadeverzekering / vergoeding een primair inkomen opgetuigd door verzonden codes ?

En wie is mijn inhoudingsplichtige : een mens of machine?

Onder arbeidsongeschiktheid wordt verstaan het niet in staat worden geacht arbeid te verrichten met een erkende economische meerwaarde. Dat men geheel of gedeeltelijk arbeidsongeschikt is, kan een lichamelijke of psychische oorzaak hebben.

De beoordeling of men arbeidsongeschikt is, is onderhevig aan veranderende normen en waarden. Een werkgever !!!! ( wie is mijn werkgever) zal iemand “arbeidsongeschikt” beschouwen wanneer iemand meer kost dan oplevert ongeacht de kwaliteiten van de persoon. Een overheid zal daarentegen iemand juist niet arbeidsongeschikt willen verklaren wanneer iemand daardoor meer kost. Omdat de maatschappelijke meerwaarde veelal ondergeschikt wordt geacht aan de economische meerwaarde/bijdrage vindt de beoordeling veelal plaats op grond van economische motieven. 

Mensen met een handicap/beperking kunnen veelal wel werken. In sommige gevallen gaat het om aangepast werk waar mensen gefaciliteerd en/of ondersteund worden. Meerdere overheden kennen stimulerende maatregelen voor werknemers en werkgevers om mensen met een verminderde arbeidsgeschiktheid te integreren in het arbeidsproces.

Niet voor elke som geld wordt de term uitkering gebruikt. Vaak wordt de naam gebruikt om aan te geven:

Om te onderstrepen dat behoeftigheid geen voorwaarde is en het een recht zou zijn en geen gunst wordt soms de voorkeur gegeven aan de term “AOWpensioen” boven “AOW-uitkering” (in Nederland). De termen worden ook wel door elkaar gebruikt, of pensioenwordt gebruikt voor de hele aanspraak, en uitkering voor een betaling.[3]

Een uitkeringsgerechtigde is iemand die recht heeft op een uitkering. Zie ook Betrokkenen bij de verzekeringsovereenkomst in Nederland.

Bij een periodieke uitkering wordt één betaling ook wel een termijn genoemd (niet te verwarren met de betekenis tijdsduur): pensioentermijnlijfrentetermijn.

Loonheffingen zijn heffingen die door overheden zijn ingesteld en die betrekking hebben op het loon van werknemers of met hen gelijkgestelde personen. ( wie zijn deze gelijkgestelde personen dan)? Tweede Kamer

Loonheffingen vallen in de regel uiteen in loonbelastingenen premies voor sociale verzekeringen. Loonheffingen zijn in veel landen een belangrijke bron van overheidsfinanciering.

Het soort inkomen schandaal – door coderingen 50,21 &32 zonder wettelijke grondslag ( die werd door de belastinginspecteurs elk jaar verzonnen). De cowboy’s in Den Haag maken er regelmatig een potje van. #toeslagenschandaal #loonbelastingschandaal #premievolksverzekeringen

oftewel leuker kunnen we het niet maken – slogun

Een zelfstandige met een wao/aaw uitkering!! aaw afgeschaft in 1998 en wao in 2005 – ik werd ziek in 2007 en wordt sinds 2011 elk jaar fiscaal bedreigd.

Toelichting

Belastingheffing en andere heffingen moeten altijd een wettelijke  grondslag hebben.

2.

Formele toelichting

Artikel 104 verzekert dat alle heffingen van het Rijk, onder welke benaming ook, op een wettelijke grondslag berusten.

In dit artikel is door het gebruik van de woorden ‘uit kracht van een wet’ de enige uitzondering te vinden die in de Grondwet wordt gemaakt op de terminologie die gebruikt wordt als het gaat om de geoorloofdheid van delegatie (de bevoegdheid van de wetgever regelgeving over te dragen aan lagere regelgevers).

Deze terminologie brengt met zich, dat ter zake van de heffing van belastingen van het Rijk de delegatiebevoegdheid slechts met bijzondere terughoudendheid door de wetgever mag worden gehanteerd.

3.

In eenvoudig Nederlands

De rijksoverheid mag burgers verplichten belasting te betalen. In de wet kan ook staan wat burgers nog meer moeten betalen.

Uitleg

De rijksoverheid mag burgers verplichten belasting te betalen. Welke belastingen burgers moeten betalen, staat in de wet. Werknemers betalen bijvoorbeeld loonbelasting over het loon dat zij verdienen. Ondernemingen betalen vennootschapsbelasting over de winst die de onderneming maakt. En we betalen allemaal btw over de dingen die we in de winkel kopen. Bij sommige dingen moeten we extra belasting betalen (accijnzen), omdat de regering vindt dat die dingen ongezond zijn (sigaretten en shag, bier, wijn en sterke drank).

Daarnaast kan de overheid burgers laten betalen voor speciale dingen. Als je in een auto rijdt, moet je bijvoorbeeld motorrijtuigenbelasting betalen. En als je naar de universiteit gaat, moet je collegegeld betalen. Dit soort ‘belastingen’ staat in speciale wetten.

Het meedoen in Nederland heeft niet alleen met titels, status of allure te maken.

Liefs Truus van Gogh – Wie ben je als niemand luistert?

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.