Hoeve La Marotte |Nature’s Simplicity

Nature Simplicity Nature Simplicity’s @ La Marotte

La Marotte |Nature’s Simplicity

Hoeve La Marotte Hoeve La Marotte

La Marotte Kamp

Stoer en een tikkeltje ruig zou ik La Marotte willen omschrijven. Zonder twijfel de favoriete vakantiebestemming van mijn kinderen. Op dit kamp zijn ze een week lang in een totaal andere wereld …ook al is het maar een uurtje rijden vanuit Amsterdam. Het ligt in IJhorst voorbij Staphorst ( net even boven Zwolle). De autorit ernaar toe is al een beleving op zich en op zaterdagmiddag zijn de meeste inwoners in hun tuin bezig en  op zondag lijkt de tijd in Staphorst even stil te staan. De authentieke boerderijen, de rust en de klederdracht sieren dan het dorp. Ik zou er het liefst stapvoets door heen willen rijden want overal waar je kijkt zie je iets bijzonders, is het er brandschoon en zijn de mensen ontzettend vriendelijk.

Een authentieke boerderij in Staphorst Sta een stil een authentieke boerderij in Staphorst.
Zelfs de ooievaars zijn hier goed vertegenwoordigt en zijn er tal van spotplekken te vinden. Zelfs de ooievaars zijn hier goed vertegenwoordigt en zijn er tal van spotplekken te vinden.
Ooievaars Is het niet een plaatje….!

Eenmaal op plaats van bestemming  ligt de “Hoeve La Marotte”boerderij verscholen onder de bomen. Dit unieke kamp speciaal voor jongeren tot 16 jaar kwam via een vriendin op ons pad. Ze hebben geen website maar zitten altijd vol…!!Het is dan ook een eer om hier te mogen komen….!Alle vakanties met de familie vinden de kids super, maar met een weekje La Marotte maak je ze het gelukkigst en dat is gelukkig ook precies wat wij willen.En als je aan ze vraagt waarom ze dit kamp nou zo leuk vinden kunnen ze het niet uitleggen… dat moet je “gewoon voelen en beleven” mam zeggen ze dan!

GOOGLE MAPS

Hoeve la Marotte IJhorst Hoeve la Marotte IJhorst

Als ouders kun je nog even genieten van een kop koffie, thee, speculaas of ontbijtkoeken  nadat de kinderen zijn afgezet bij de huifkar om vervolgens onze reis weer terug te hervatten en je zakdoek met tranen op te bergen…ikke dan…! Het is altijd weer een emotioneel momentje! Maar ik weet dat ik hier mijn kinderen met een gerust hart kan achterlaten.

Voor de ouders staat er altijd een gezellige bos bloemen met koffie, thee en lekkers. Voor de ouders staat er altijd een gezellige bos bloemen met koffie, thee en lekkers.

DSC02632

Na een week herhaal je dezelfde route en bij aankomst hoor je in de verte het geluid van zingende kinderen die met tractor en huifkar richten de boerderij komen rijden. Ik kan mijn tranen nooit bedwingen waneer ik de kinderen uit de huifkar zie stappen die met hun vieze smoeltjes hun ouders een dikke knuffel komen geven, om ons dan meteen weer te verlaten om op de grond aan te schuiven, om het openingslied uit volle borst mee te zingen en te luisteren naar de liedjes die voor elk kind persoonlijk zijn gemaakt door de een geweldige leiding.

Ga er maar eens goed voor zitten want hier is de tekst Ga er maar eens goed voor zitten…!
Gewoon jezelf zijn...en de tijd van je leven hebben....! Gewoon jezelf kunnen zijn…en de tijd van je leven hebben….! Zonder mobiel,internet enz enz…..!

Huifkarren La Marotte Huifkarren La Marotte

Totem

Na afloop krijgen ze een totem mee geinspireerd op het verhaal van de afgelopen week en laten zij hun talenten te paard zien. En dan komt het moeilijkste voor de kids…..Afscheid nemen van elkaar voor een jaar. Vreselijk gewoon…vooral als het je laatste jaar als kind is. Deze eindigt als je 16 jaar bent. Maar er is een geruststelling…het volgende jaar mag je terug komen maar dan in de leiding.

La Marotte Totem La Marotte Totem
De gezellige woonkamer De gezellige woonkamer
Je slaapplek voor een week Een van de vele slaapplekken …in een keet,blokhut,pipowagen  of lekker binnen in een van de stapelbedden.
Deze trouwe viervoeters zijn gek op de kinderen. Deze trouwe viervoeters zijn gek op de kinderen.
Emma op een van haar lievelingen. Emma op een van haar lievelingen.
Je kind gelukkig zien is het mooiste wat er is. Je kind gelukkig zien is het mooiste wat er is.

dsc02687

Heerlijk in de bak crossen of in het bos met je favoriete paard Heerlijk in de bak crossen of in het bos met je favoriete paard

Kwadijker kids genieten op La Marotte Alle Kwadijker kids genieten op La Marotte..zowel op gitaar of net uit het bos….!

En dan is de vakantie voorbij......! En dan is de vakantie voorbij…… en zijn ze weer opgeladen.
Bijzondere meiden bij elkaar 4 mooie bijzondere meiden bij elkaar..

Voor Laura was dit de laatste keer en ze heeft er bijzondere vriendschappen aan overgehouden en hoopt volgend jaar terug te komen in de leiding. Emma verheugt zicht er nu al weer op… een nieuw verhaal en haar lieve vrienden Faye, Lois, LouLou, Pien & Pey haar kampvriendin Doortje & Lilian.

Even geen zorgen…Gewoon kind zijn en je kunnen ontwikkelen zoals het hoort met in NATURE ‘S SIMPLICITY.

Met dank aan Marieke en haar geweldige team van unieke mensen en natuurlijk van deze drie spoken.

While we try to teach our kids about life, our kids teach us what’s life is all about” Leef je mooiste leven

❤️ voor de zaak

With Love Charlie Angels’s

StreetArt Photography Silvia Koning