Uitloop & Sorry tarief

She Uitloop & Sorrytarief

Vorige week stond in het teken van diverse afspraken bij ziekenhuizen in Amsterdam en Nieuwegein. Zoals jullie op mijn vorige blogs al hebben kunnen lezen loop ik al 14 jaar wekelijks het ziekenhuis in en uit vanwege de gezondheid van mijn dochter Emma en mijzelf. En sinds een aantal maanden bezoek ik elke week een psycholoog, omdat de medisch maatschappelijk werkster mij dit adviseerde omdat zijzelf met pensioen ging en ik tegen zoveel dingen aanloop en nog een hoop te verwerken heb en ben ik opzoek gegaan naar een psycholoog met ervaring in de buurt en dankzij de huisarts en haar assistente ben ik bij een geweldige vrouw terecht gekomen.“Mijn eigen Dr. Rossi” maar dan niet uit het Gooi.

Deze week heb ik het met haar gehad over mijn frustratie en ergernis omtrent de WIJ HANTEREN EEN WEGBLIJF TARIEF” bordjes bij o.a ziekenhuizen en diverse instanties. Wat ik overigens terecht vindt en ook achter sta, want mensen zeggen zo makkelijk afspraken af, voelen en nemen geen verantwoordelijkheid meer. Als ik aan Dr Rossi vraag: hanteer jij ook een wegblijftarief zegt ze ook volmondig: Ja…waarop ik aan haar vraag? Zouden burgers en zelfstandig ondernemers ook een “Sorry & Excuus en Uitlooptarief” kunnen invoeren wanneer de dokter uitloopt, iemand anders een fout maakt en wij/zij daar dan de dupe van worden? Ja volgens mij kan dat en wat een Interessant onderwerp eigenlijk zegt ze! Ik stel haar deze vraag omdat ik me ontzettend erger aan het feit dat wij ( de gewone burgers) nergens “hun” Uitloop & Sorrytijd kunnen declareren. Ook bij veel instellingen (ik zal geen namen noemen) is het een zooitje en zijn er miljoenen mensen afhankelijk en kunnen ze nergens terecht mits ze een dure hulp moeten inschakelen, of het aan derden moeten vragen en ook nog eens extra tijd moeten investeren om hun gelijk te halen….! Dat moet toch mogelijk zijn….!

Een paar voorbeelden van een van de veel gehoorde sorry’s, excuses en uitlooptijd waar ik persoonlijk tegen aanloop.

Voorbeeld 1.

Voordat ik aan het infuus ga, dat intraveneus wordt toegediend, moet ik de dag ervoor bloed laten prikken in het ziekenhuis, waar de wacht- en uitloop tijd ook al jarenlang een ergernis is van een boel mensen….! En als ik vraag waarom het niet sneller of efficiënter kan,  dan krijg ik elke keer een geirriteerde blik en Sorry Mevr.Koning te horen, we hebben niet genoeg personeel en sturen ze me door naar de klachten afdeling, die mijn naam inmiddels al goed kennen….! Omdat ik nooit opgeef….!

Voorbeeld 2:

Toen ik daarna boven bij de administratie kwam om mijn afspraken te bevestigen vanwege de gereden kilometers kreeg ik weer de wind van voren want ze kon het niet in de PC vinden…Ik zei: Op mijn afspraken kaart staat wanneer ik ben geweest dus zo moeilijk is het toch niet om het terug te vinden….!!! Ze blafte mij af en moest ik weer….wachten…..! Ze ging me een beetje lopen sarren en een collega zag dit gebeuren loste het op en trok aan de bel bij haar leidinggevende die mij de volgende dag belde met excuus…. en dat dit had nooit mogen gebeuren…maar is er wel weer extra tijd verloren…..!

Deze bewuste dame heeft inmiddels met haar leidinggevende gesproken en vanaf die tijd gaat het prima gelukkig…..dus het kan wel!!!

Voorbeeld 3….

De volgende dag bel ik een uur van te voren op zoals afgesproken en dat ik wegrij vanuit Kwadijk. Zij gaan dan het medicijn bestellen…bij de apotheek dat op de beneden verdieping zit…als ik ruim een uur later op de dagbehandeling in het ziekenhuis aankom hoor ik dat het medicijn pas over 2,5 uur komt omdat er een fout is gemaakt ( wat niet de eerste keer is ) Ik ontplof en het enige wat ik hoor is Sorry Mevrouw Koning, ik kan het woord SORRY niet meer horen!! Hebben jullie enig idee..hoe laat iemand op moet om naar jullie toe te kunnen komen…weten jullie überhaupt wel wat Sarcoidose inhoudt……mijn arts en ik doen er alles aan om de kwaliteit van mijn leven te verbeteren en jullie zeggen dan gewoon sorry…en lopen er van weg!! Ik heb inmiddels van Dr.Rossi geleerd me niet meer te ergeren maar te verbazen en het van mij af te schrijven.

Dit zijn maar slechts 3 voorbeelden van de velen…….fouten-sorry’s en tijdsverliezen die ik al jaren hoor en ik loop al jaren in de woestijn te roepen en niemand doet iets terwijl zij gewoon worden doorbetaald voor Sorry zeggen, of de wegblijftarief regeling hanteren. Volgens mij herkennen meer mensen zich hierin want ik hoop niet anders om mij heen.

 

Alleen al het echt SPOED (een levensbedreigende situatie) is,is het overmacht en dan hoor je mij ook niet maar dit is gewoon gemakzuchtig en nalatigheid en heeft dit met geen verantwoordelijkheid nemen te maken. We hebben allemaal dezelfde tijd…. Maar we zijn steeds meer tijd kwijt aan dit soort stomme dingen en het oplossen ervan waardoor het de kloof tussen arm & rijk steeds groter wordt als tijd is geld is……En de extra tijd & energie die het de gedupeerde kost om de (sorry, excuus &uitlooptijd) in te halen is een toch een logisch gevolg… wanneer de artsen en instanties dit wel kunnen doen met hun wegblijftarief bij hun patienten & klanten??

Ik blijf positief en hoop dat er een mentaliteit omslag komt en heb ik een Sorry & Uitlooptarief nota opgestuurd naar het ziekenhuis.

 

2 gedachten over “Uitloop & Sorry tarief

  1. Ik heb hier nog nooit bij stilgestaan, maar het klopt wel. Als je bijvoorbeeld bij de tandarts om 10u een afspraak hebt, zit je om 10u45 soms nog in de wachtzaal. Ik moet hiervoor telkens mijn agenda langer vrijhouden dan nodig zou moeten zijn en loop hierdoor ook inkomsten mis. Dus ja, er valt wat voor te zeggen, voor dat uitlooptarief.
    Ik ben zelf osteopaat en let er echt op nooit langer dan een kwartier uit te lopen. Meestal gebeurt het doordat de mensen veel te laat op de afspraak komen en ik ze toch nog een degelijke behandeling wil geven.

    Like

Reacties zijn gesloten.