Westkust Canada!

lake Louise Banff Lake Louise Canada

Als straatfotograaf heb ik altijd last van chronische shootprikkels.

Begin 2014 ontstond het idee om een grote reis te gaan maken met onze kinderen. Onze eerste gedachte ging uit naar Zuid Afrika …maar omdat het weer in Zuid-Afrika in de zomermaanden niet echt geweldig is besloten we om de westkust van Canada te gaan ontdekken met de camper. In Canada hebben we een aantal vrienden wonen en hoe leuk is het om ze persoonlijk eens te verrassen. Een familie woont in Cayley, de andere woont in Edmonton en de laatste familie heeft een tweede huis aan de Sunshine Coast, met de naam Eagle’s Eye. Aangezien we in 2013 een zware periode achter de rug hebben gehad en aan der lijve hebben ondervonden hoe kort en kwetsbaar het leven kan zijn hebben we onszelf min of meer gedwongen om andere keuzes te maken. Alles in het leven draait om Prikkels & Beleving. Canada is het land van ruimte, ongerepte natuur en onbegrensde mogelijkheden. Onze reis per camper werd door het gevarieerde en spectaculaire landschap een onvergetelijke ontdekkingsreis met adembenemende gebeurtenissen want met een camper beleef je alle natuurpracht en stopmomenten omdat je het gewoonweg zelf in de hand hebt.

Doe iets! Het is maar hoe je kijkt! Before we pass away!

DSC01693.JPG

Home is wear je Heart is and it Fitch…..From Sunshine Coast to Sunshine Coast!

Onze routeplanning vanaf Amsterdam. Tijdsduur Van 6 juli tot 29 juli.

Amsterdam – VancouverHarrison HotspringsEC Manning Provincial ParkPrinctonPentictonKelowaVernonRevelstokeGlacier National ParkGoldenLake LouiseBanff – KananaskisCayleyEdmontonMiette Hotsprings  – JasperBlue River – ClearwaterKamloops – Whistler Vancouver Horseshoe Bay Veerboot naar – LangdaleSecelt  – Sunshine CoastPender Harbour – Pender Harbour – Vancouver – Amsterdam

De start is vanaf Schiphol naar Vancouver. Onze Canadareis begint voor ons in Vancouver. Vancouver is ook uitgroepen tot de mooiste stad ter wereld. Het ligt aan het water van de Burrad Inlet en is omgeven door een prachtig natuurschoon en bouwwerken. De Canada Goose zie je overal en geniet van het het heerlijke gras in Coral Harbour.

Na het ophalen van de 800-RV camper maken we ons klaar voor het echte werk. Onderweg zien we kraakheldere meren, besneeuwde bergpieken, bijzonder mooie watervallen en genieten van alle dieren, bloemen en planten om ons heen. Onze route is efficiënt en rustig qua opbouw zodat dat we van elke moment kunnen genieten.  We rijden meestal zo’n 300 a 400 kilometer per dag en overnachten daar waar we een leuke campgroud tegenkomen.

We rijden weg vanuit Vancouver en overnachten in het prachtige Harrison Hotsprings De volgende dag hebben we  EC Manning Provincial ParkPrinctonPenticton op de planning staan. DSC00615.JPG

Na een heerlijk verblijf in Penticton pakken we onze spullen weer in en verblijven nu twee dagen op een campground in Revelstoke en volgen de stromingen van de Fraser river en genieten van het uitzicht vanaf de dam in Revelstoke. Helaas kreeg Emma weer een ontsteking aan haar voet en zijn de faciliteiten voor mindervaliden erg goed geregeld in Canada.

DSC00820.JPGDSC00792.JPGDSC00794.JPG

Nederland voetbalde tegen Duitsland en dit hebben we dit kunnen volgen in een bar in Revelstoke…! Gelukkig waren we net op tijd binnen. Helaas was Duitsland beter maar waren ook beter moet ik eerlijk zeggen.IMG_0785

RevelstokeGlacier National ParkGoldenLake LouiseBanff – Kananaskis

We vervolgen onze weg richting de Rockies en Golden stond op de lijst om te bezoeken en te overnachten. We hadden op de oudste campground van Golden een plekje gereserveerd omdat het daar een komen en gaan is van allerlei soorten en maten van campers. Het is de weg op route naar het prachtige Lake Louise.

Maar eerst gingen we met de Golden Eagle Express naar boven…om van het geweldige uitzicht te genieten. Hier is ook Canada’s hoogste restaurant gelegen..en werden getipt om hier te eten…ze hebben daar namelijk de beste hamburger schotel van Canada, geserveerd met frietjes gebakken in truffelolie.DSC00829.JPG

DSC00893

 

 

DSC00883.jpg

Moe maar voldaan kwamen we terug bij de camper en werden alle prikkels even verwerkt en opgeslagen in hart, deden de meisjes even een tukje….en waren onze buren even druk bezig met een wasje!DSC00915.JPG

DSC00904

De zon was onze grootste vriend tijdens deze vakantie…het was ons dus ook echt gegund. Met een strak blauwe lucht beleef je alles toch echt anders….! Wat een prachtige route en de oh’s en ah’s blijven maar komen. Eenmaal op de parking bij Lake Louise beland besloten Wim en de dames een tochtje per kano over het bijzondere meer maken.  Ik bleef aan de kant om de door de lens vast te leggen en te volgen. Wat een ervaring….!

DSC00954.jpg

Lake Louise Canada

DSC01018

Lake Louise is werkelijk adembenemend mooi. Het is een gehucht in Banff National Park dat vernoemd is naar prinses Louise Carolina Alberta. Na ons bezoek aan Lake Louise reden we verder en kwamen we uit in het plaatsje Banff, waar we heerlijk even konden winkelen en waar Laura en Emma wat leuke souvenirs voor hun vriendinnen wilde kopen. Wat een prachtige plaatsje, zo schoon en wat een ontzettende vriendelijke mensen.

DSC01059.JPG

Na hier een paar uur te zijn geweest reden we weer verder richting Kananaskis waar we een mooie campground op het oog hadden. Kananaskis is een beschermd natuurgebied waar in 1988 de olympische spelen plaatsvonden. Ook heeft dit natuur gebied een prachtige 36 holes golfbaan..helaas hadden we hier geen tijd voor maar misschien een idee voor de volgende keer….!

We kamen aan bij onze plek en het werden verrast door de familie bosmarmot. Ze waren dol op onze chippies…. en vette melk.DSC01125.jpgDSC01121.JPGDSC01111.jpg

Emma kon haar geluk niet op…en hebben de hele avond hebben we genoten van de marmottenvoorstelling…Geluk is simpel.

CayleyEdmontonMiette Hotsprings  – Jasper

In de tussen tijd hebben we contact gelegd met onze vrienden die woonachtig zijn in Cayley. Eenmaal aangekomen in Cayley lijkt het alsof de tijd even stil staat…de rust, de ruimte en het wijdse uitzicht geeft je een extra gevoel van vrijheid. We worden super leuk onthaald en halen goede momenten op en genieten de meisjes volop die heerlijk in de buitenlucht aan het paardrijden zijn. Helaas gaat de tijd veel te snel aan ons voorbij maar genieten van elke moment samen.

DSC01133.JPGDSC01163.jpg

DSC01229.JPGDSC01220.JPGDSC01208.JPG

Na een prachtige ondergaande zon sluiten we de dag af met een goed glas wijn.

De volgende morgen rijden we richting Edmonton waar we twee dagen verblijven bij onze andere vrienden. We waren er bijna maar door werkzaamheden aan de weg raakten we een beetje uit koers…! Toch maar even bellen of ze ons komen op halen…want met een grote camper in de stad rijden is toch best wel ff lastig. Edmonton is namelijk de vijfde stad van Canada en is bekend om twee dingen.

1. Het is de festivalstad van Canada.

2. Je vindt er het grootste winkelcentrum van heel Noord Amerika…dus stond shoppen ook weer op het verlanglijstje van de kids.

DSC01239.JPGDSC01238.JPGDSC01278.JPGDSC01296.JPGDSC01311.JPG

We sluiten ons bliksembezoek af met een diner en Starbucks coffee om vervolgens onze weg te vervolgen naar Miette Hotsprings in Jasper. Door de constante toevoer van heet water kun je hier heerlijk badderen na een dagje camperrijden of wandelen. De temperatuur van het water is dan ook 40 graden en het uitzicht is adembenemend.

DSC01368.JPGDSC01341.JPGDSC01350.JPGDSC01338.JPGDSC01353.JPGDSC01370.jpgDSC01367.JPG

JasperClearwaterKamloops – Whistler

Na een paar uur heerlijk te hebben ontspannen stapten we weer vol energie de camper in op weg richting  Jasper – Blue River – Clearwater  – Kamloops  – Lillooet – Whistler.

DSC01379.JPGDSC01390.JPGDSC01401.jpgTijdens ons bezoek aan het plaatsje Jasper dat ruim 4256 inwoners telt nemen we even de tijd voor een fruitshake en volgen daarna de spoorlijn richting onze campground net even buiten Jasper. We krijgen voor het eerst met een kleine regenbui te maken maar is volgens de dame van de Campground dan ook hard nodig. Er zijn in dit gebied regelmatig bosbranden vanwege de extreme droogte en  vermaakte ons dan ook prima in onze ruime camper. De volgende dag stond beren spotten op de planning over The Blue River. Blue River is een goede uitvalbasis om de wildernis van British Columbia te ontdekken of een van de 250 watervallen te bezoeken. Wij besloten ons avontuur per boot te beleven onder leiding van de piloten van River Safari. Het werd een onbeschrijfelijke ervaring en Laura mocht ook nog eens zelf een stuk varen op deze speciaal ontwikkelde handgemaakte powerboat met ongelofelijk veel functies.

Na de middag stapten we weer in de camper richting Clearwater en Kamloops om te overnachten net even buiten Kamloops en te genieten onder het genot van een Coronita en van de mensen op de campground en de bijbehorende verhalen.DSC01426.JPG

DSC01448.jpgDSC01451.JPGDSC01444.JPGDSC01446.JPG

Onderweg richting Whistler zagen we de overblijfselen van de bosbranden maar zagen er ook weer de schoonheid in terug. Na een paar uur rijden veranderde het landschap en werd het weer groen om ons heen en zagen in de verte de sneeuwtoppen van de grootste skigebied in Noord Amerika. In 2010 vond hier een gedeelte van de Olympische winterspelen plaats.DSC01454.JPGDSC01462.JPGDSC01465.JPGDSC01477.jpg

Eenmaal in Whistler aangekomen hebben we onze camper verruild voor 2 nachten in het Westin Hotel…Oh wat was het lekker om in een luxe in bad te zitten en even niets te moeten. We trokken er dan ook af en toe op uit om in om te genieten van de vele mogelijkheden die er zomers te doen zijn. De omgeving dwingt bij ons echt respect af door zijn adembenemende schoonheid, gezelligheid, de imposante bergen, de uitdagende hiking trails met schitterende wandel en mountainbiken paden.

DSC01480.JPGDSC01531.JPGDSC01533.JPGDSC01549.JPGDSC01545.JPGDSC01558.jpg

DSC01515.jpgDSC01516.JPGDSC01512.jpgDSC01551.JPG

 

DSC01552.JPGIn een van de parken kwamen deze prachtige bruid tegen en wilde haar dan ook even voor mijn lens hebben.

DSC01564.JPG

Whistler Vancouver Horseshoe Bay Veerboot naar – LangdaleSecelt  – Sunshine Coast

We moesten weer afscheid nemen want onze volgende bestemming stond gepland en dat was de overtocht met de veerboot naar Langdale. Vanwege de drukte moesten vooraf tickets kopen om er zeker van te zijn dat we de overtocht konden maken. We volgden de prachtige Sea – to – Sky Highway en stopten we even onderweg voor het plukken van wat bramen en het maken van enkele  foto’s.

DSC01607DSC01605

De overtocht met de camper…..via de Highway Sunshine Coast verliep voorspoedig en we hadden ook snel een plekje gevonden om te overnachten. De beren zijn actief vertelde de eigenaresse van de campground…dus waren we op onze hoede. Ondertussen genoten we van de natuur de buitenlucht en de prachtige winkeltjes.

DSC01632.jpgDSC01688.jpg

DSC01629.jpgDSC01670.jpg

De volgende dag reden we verder langs de prachtige kustweg richting onze campground Fishermans Resort & Marina gelegen aan de Hospital Marina. Na een paar tussenstops kwamen we uiteindelijk aan het einde van de dag aan op onze bestemming aan. Moe maar voldaan konden we dan eindelijk genieten van het geweldige uitzicht en de dingen die er om ons heen gebeurden. Gelukkig hadden we hier 4 dagen geboekt en eerlijk gezegd wilde we niet meer weg….Wat een leuke lieve mensen en wat was er veel te beleven.

DSC01736.JPG

 

DSC01753.JPGDSC01756.JPGDSC01781.JPGDSC01770.jpg

DSC01805.JPGDSC01788.JPGDSC01819.jpgDSC01835.JPGDSC01760.jpg

We hadden onze vrienden al gesproken en we werden de volgende dag door de eigenaar van het resort met de boot naar onze vrienden gebracht. Hoe leuk is dit…en onderweg zagen we nog een hert zwemmen….!DSC01852.JPGDSC01862.JPG

DSC02050.JPG

Bij aankomst wisten we niet wat we zagen ..wat een huis en wat een uitzicht! Nadat we het hele huis hadden bewonderd zijn we met z’n allen op het terras koffie gaan drinken en raakten niet uitgepraat. Ondertussen kwamen de kolibries een voor een langs en genoten volop van het suikerwater.DSC02042DSC01900.JPGDSC01877.JPG

Na de kolibri lieten ook de andere vogels zich uitgebreid fotograferen en mijn dag kon niet meer stuk.

DSC02014.JPGDSC02028.JPGDSC02024.JPG

De dag was al weer voorbij voordat we er erg in hadden en werden we door Fred teruggebracht naar onze camper. Dat was super fijn…want met de camper ff oppad doe je niet zo snel. De volgende dag besloten we met zijn allen te gaan golfen. De kids met z’n allen en wij met z’n vieren….gezellig. We reden naar de Pender Harbour Golfclub en daar stonden de al buggy’s voor ons klaar. Wat een prachtige baan en hadden een hoop lol samen. Onderweg kwam mevrouw Hert ons nog even lastig vallen maar dat mocht de pret niet drukken.DSC02056.JPGDSC02069.JPGDSC02060.JPGDSC02082.jpg

Na een leuk potje golfen gingen we moe maar voldaan terug richting de campground. We zaten nog even heerlijk in de tuin aan een glaasje wijn toen er een watervliegtuig landde en mensen kwam afzetten en weer ophaalden.

 

DSC02118.JPGDSC02123.JPGDSC02097.JPG

De meeuwen genoten van de zeesterren en onze aandacht werd opnieuw getrokken maar dit keer door het geluid van de eagle. Ik volgde het geluid en zag ze hoog in de bomen zitten.DSC02129.JPGDSC01936.JPGDSC01937.JPGDSC01939.JPGDSC01948.JPGDSC01950.JPG

Oh wat was ik blij…helaas was het weer een beetje somber…maar ik heb ze gelukkig vast kunnen leggen. De avond viel en de volgende morgen moesten we vroeg op want we gingen vissen op zee. DSC02157.JPGDSC02176.JPGDSC02253

DSC02191DSC02265.JPGDe vangst was prima volgens de heren en s’avonds werd de vis dan ook heerlijk door ons allen onder het genot van de nodige wijn opgegeten.

DSC02034.JPGDSC02263.JPG

DSC02049.JPGDSC01899.jpg

Dankbaar voor deze prachtige gebeurtenissen nemen wij afscheid van elkaar want we de camper moet weer terug naar Vancouver. Ik neem nog een paar laatste kiekjes en vertrekken met tranen in onze ogen richting Horse Shoe Bay…..Allemachtig prachtig…wat was dit een geweldige ervaring zeg! DSC01922.JPGDSC02263.JPG

Nadat we de camper hadden ingeleverd namen we de taxi naar het Ramada In Hotel Down Town en konden we nog een paar dagen genieten van al het schoons in Vancouver. We namen de bus om de oversteek met de boot te maken naar Grandville Island. Grandville Island is een schiereiland met veel leuke winkels en een public market,een echt hotspot om te bezoeken.DSC02279.JPGDSC02284.jpgDSC02277.JPG

De vogels waren al vroeg op pad en verwelkomde ons om heerlijk van al het lekkers te genieten.DSC02290.jpgDSC02291.jpgDSC02287.jpgDSC02301.jpgDSC02297.JPG

Laura en Emma genoten van al het moois om hun heen en wij als ouders zijn dan ook de gelukkigste ouders…..van de hele wereld. De laatste dag verbleven we in Coal Harbour en Stanley Park. Het Stanley Park is een prachtig stadspark van 404,9 hectare gelegen in Vancouver. In 1886 besloot de stadsraad het natuurgebied open te stellen en twee jaar later opende Frederick Arthur Stanley het park voor het publiek. Elke dag genieten dan ook duizenden toeristen en inwoners van dit prachtige stuk natuur aan de rand van de stad.DSC02308.JPGDSC02315.jpgDSC02327.jpgDSC02354.JPGDSC02368.jpg

DSC02417.jpgDSC02424.JPG

De Totempalen in Stanley Park zijn de meest bezochte attractie in Vancouver en misschien wel in heel Canada! Tijdens onze tocht door het park vinden we deze prachtige totempalen bij de Brockton Point.

DSC02467.JPGDSC02449.JPGDSC02466.jpgDSC02475.jpgDSC02458.JPGDSC02453.JPGDSC02471.jpg

Terwijl we staan te wachten op de taxi zien we deze man zitten en geven hem ons laatste wisselgeld…..! Op dat moment staan we weer even stil bij het familie geluk dat wij kennen en hij misschien niet…!

DSC02511.jpg

Eenmaal op de airport leg ik mijn laatste blik vast door de lens!DSC02584.JPGDSC02586.jpg